Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden istifa eden Hasan Kılca, AK Parti’den Karatay Belediye Başkanlığına aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Hasan Kılca’nın aday adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Anadolu’da medeniyetin başşehirlerinden olan Konya’mıza hizmeti büyük bir şeref olarak görüyorum.  1997 yılında avukat olarak göreve başladığım, sonrasında 1. Hukuk Müşaviri ve Genel Sekreter olarak hizmet verdiğim Konya Büyükşehir Belediyesi’nde ve görev aldığım sivil toplum kuruluşlarında şehrimizi ve insanımızı yakından tanıma fırsatı buldum.  Özellikle 2014 yılında yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Konya’mızın 31 ilçesi ile mahalleye dönüşen köy ve beldelerini ziyaret etme, inceleme ve buralara hizmet etmek nasip oldu.  22 yıldır Konya Büyükşehir Belediyesi’nde edindiğim bilgi, tecrübe ve birikimim ile Konya’mızın kıymetli ilçelerinden Karatay’ımızı daha da ileriye taşımak, hizmet kervanına yenilerini eklemek için yola çıkıyorum.

Hazreti Mevlana’nın medfun bulunduğu Karatay ilçemizde AK Parti belediyeciliğini Türkiye’ye örnek olacak şekilde temsil etmek niyetindeyim. Doğduğum, büyüdüğüm şehirde davamızı ve insanımızın hak ettiği hizmet kalitesini yükseltmek en önemli hedefimizdir.Çıktığım bu yolda Rabbimin inayeti ile istikamet üzere hizmet etmeyi diliyor, bütün hemşehrilerimin dualarını bekliyorum. Niyet hayır; akıbet de hayır olur inşallah.”

HASAN KILCA KİMDİR?

1970 yılında Konya’da doğan Hasan Kılca, Harmancık İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra hafızlık eğitimini tamamladı. 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Kılca, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayarak bir süre serbest avukat olarak çalıştı. 1997 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nde avukat olarak göreve başlayan Kılca, 2002 yılında 1. Hukuk Müşaviri, 2016 yılında ise Genel Sekreter olarak belediyede hizmet verdi.  Büyükşehir Belediyesi Çalışma Yönetmeliklerinin hazırlanması, Stratejik Plan hazırlanması ve belediyede çeşitli komisyon başkanlıkları görevlerinde bulunan Kılca 16 yıldan bu yana kesintisiz görev yaptığı Büyükşehir Belediye Encümenliği başkanlığını yürütüyor.   Sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alan Kılca, evli ve üç çocuk babasıdır.

HABER MERKEZİ