İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi, “Hanyalı Konya” mecmuasını tanıttı. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı Durmuş Küçükşakalak, İstiklal Marşı Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci ve çok sayıda davetli katıldı. Genel Başkan Durmuş Küçükşakalak'ın yönettiği toplantıda derneğin Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci ve dernek üyesi Muammer Parlar söz aldı.

İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı Durmuş Küçükşakalak, İstiklal Marşı'nın iyi anlaşılması gerektiğini ve mısralarında olan olayların gerçek bir olgu olduğunu söyledi. Dernek olarak İstiklal Marşı ideolojisini el ile tutulur göz ile görünür hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Küçükşakalak, “Bu ideolojiyi hayatımıza ve öncelikle dilimize nasıl yansıtabiliriz bu konu üzerinde kafa yoruyoruz. İstiklal Marşı, konuların çerçevesini çizmiştir. Türk halkına bir program hediye ediyor. Konya şubemiz bu anlamda önemli bir çalışmaya imza atmıştır” dedi.

İstiklal Marşı Konya Şube Başkanı Mustafa Deveci, açıklamasında Hanyalı Konya'nın İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi'ne ait bir neşriyat olduğunu aktardı. Mecmuayı çıkarma amaçları ile ilgili de bilgiler veren Deveci, “Konya’dan başlayarak, vatanımızı tarassut ediyoruz” dedi. Konya'nın zamanla İslam toprakların merkezi haline geldiğinin tespitine varıldığını ifade eden Deveci, “Adına ancak 19. asra gelindiğinde Osmanlı denebilmiş ve Devlet-i Aliyye 13. asırda henüz bir beylikken uç beyliği icazetini Konya’dan almıştır. Konya İslam topraklarına dahil olmadan, Hanya elimizden çıkmıştı. Hanya’yı Konya’yı göstermek için 17. Hıristiyan asrının ortasını beklememiz gerekiyordu. O günden beri, yaklaşık dört asırdır bize fenalık yapan fanilere, cümle görmemişlere Hanya’yı Konya’yı gösterebiliyoruz. Neşriyatımız 2 ayda bir çıkacak. Konya'da birkaç kitapçıda satışlarımız var. İlgi göreceğini noktasında umutlar taşıyoruz. Birinci sayımızı ve ikinci sayımızı 40 sayfadan oluşturduk. Türkçe ve Osmanlıca'yı harmanlayarak ortaya bir şeyler çıkardık” diye konuştu.

METE ALİ MAVİŞ

Editör: TE Bilişim