Kökat, tasarının, gündeme geldiği ilk günden itibaren TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu veteşkilatlarında ayrıntılı bir şekilde tartışıldığını söyledi.
Çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi sürecinde yaptıkları tartışmaların,Cuma gününden itibaren bazı gazetelerde gerçeği yansıtmayan yorumlarla yeraldığını kaydeden Kökat, ''Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nda haklıtaleplerimizin karşılık bulmasını istiyoruz'' dedi.
Tasarıda, ''sendika kurucusunun, sendikanın kurulacağı iş kolunda çalışıyorolması'' hükmünün kaldırılmak istendiğini aktaran Kökat, şunları kaydetti:
''TÜRK-İŞ bu yaklaşıma karşıdır. İş veren kesimi, tasarının 74. maddesine, grevyapılan iş yerinin önünde işçilerin bekleme çadırı kurmasının engellenmesiyönünde düzenleme yapılmasını istemektedir. TÜRK-İŞ bu yaklaşıma da karşıdır.30 işçi ve daha az işçi çalıştıran iş yerlerinde işçilerin sendikal nedenleişten atılmaları halinde işe iade davası açma haklarını düzenleyen fıkratasarıdan çıkarılarak işçilerin sendikal tazminat alma hakları ortadankaldırılmak istenmektedir. Bu düzenlemenin yapılması halinde iş yerlerindesendikal örgütlenme imkansız hale gelecektir. TÜRK-İŞ bu yaklaşıma dakarşıdır.''

AA


Editör: TE Bilişim