HAK-İŞ Konfederasyonu 14. Olağan Genel Kurulu 10-11 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ankara’da toplandı. Genel Kurulun ikinci günü yapılan seçimler sonucunda Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Seçim sonucunda, HAK-İŞ Genel Başkanlığı’na Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılıklarına Mehmet Şahin, Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Hüseyin Öz, Denetleme Kurulu’na Abdulbaki Gülbaba, Rafi Ay, Vedat Böke, Disiplin Kurulu’na Ömer Yılmaz, Tuncay Dolu, Mehmet Ali Kayabaşı seçildi.

Genel Başkan Mahmut Arslan, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, delegelere teşekkür etti.  Arslan, HAK-İŞ’in “Emek, Demokrasi, Özgürlük, Adalet İçin İleri” temasıyla gerçekleştirdiği 14. Olağan Genel Kurul’un HAK-İŞ’e yakışır bir şekilde tamamlandığını belirterek, HAK-İŞ davasını daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

‘TARİHİ BİR GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRDİK’

HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kurulunu HAK-İŞ davasının daha da güçlendiği, daha da kökleştiği ve geleceğe daha güçlü bir şekilde yürüyeceği tarihi bir genel kurul olarak değerlendiren Arslan, “HAK-İŞ bir davanın adıdır. HAK-İŞ bir mücadelenin adıdır. HAK-İŞ mazlumların zalimlere karşı duruşunun adıdır. HAK-İŞ yeni bir dünyayı inşaa etme ve bu inşaayı gerçekleştiren işçilerinin adıdır. HAK-İŞ dünden bugüne ve geleceğe yürüyen kutlu bir yürüyüşün adıdır. Bu yürüyüşte nefer olmak Allah’ın bize bahşettiği en büyük lütuflardan birisidir” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’a üst düzeyde katılım gösteren ITUC ve ETUC temsilcilerinin yanı sıra, 53 ülkeden 100’ün üzerinde yabancı konuk sendikacının katıldığını kaydeden Arslan, bu katılımın HAK-İŞ’in uluslararası sendikal alandaki saygınlık ve etkinliğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

‘TARİHİ KARARLARA İMZA ATILMIŞTIR’

Genel kurulun sadece seçimle nitelendirilemeyeceğini vurgulayan Arslan, “Seçim, işin protokol ve prosedürünün sonucudur. Esas olan kongre ve sonrasında ortaya koyduğumuz farklılıktır. 14. Olağan Genel Kurulumuzda HAK-İŞ’e yol gösteren tarihi kararlara imza atılmıştır. HAK-İŞ bugünü değil, geleceğin HAK-İŞ’ini de inşa etme iddiasındadır. Bu bizim için büyük bir başarıdır” dedi.

‘YENİ TÜZÜKLE YENİ BİR HEYECAN VE ANLAYIŞ OLUŞTURACAĞIZ’

HAK-İŞ tüzüğünün oy birliği ile değiştirildiğini anlatan Arslan, “HAK-İŞ’in yeni tüzüğüyle yeni bir heyecan, yeni bir anlayış, yeni bir motivasyonu oluşturacağız. Bu da gerçekleştirdiğimiz genel kurulun tarihi bir genel kurul olduğunu fazlasıyla göstermektedir” diye konuştu.

HAK-İŞ’in bağımsız, özgür ve Türkiye’nin yüz akı bir kuruluşu olduğunun altını çizen Arslan, “HAK-İŞ kimsenin yandaşı, arka bahçesi olmadı, olmayacak. Bağımsızlık karakterimizi kimseye teslim etmeyiz. Bu özgür ve özgün, bağımsız ve bütün kararlarını kendi içinde alabilen örgüte ancak teşekkür edilir, ben de tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HAK-İŞ’in kısa zamanda büyük başarılar elde ettiğini kaydeden Arslan, ortaya konulan başarıdan ve genel kurulun HAK-İŞ’e yakışır şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı delegelere ve tüm HAK-İŞ teşkilatına teşekkür etti.

HAK-İŞ Genel Kurulunda HAK-İŞ’in 2019-2023 yol haritasını oluşturan, çalışma hayatı ve Türkiye’nin temel sorunları ile küresel bakış açısını içeren politika ve çözüm önerileri olarak beş kategoride 90 başlıkta çok önemli kararlar alındı.

Yeni çalışma döneminin geleceğin HAK-İŞ’ini inşa etme dönemi olacağına işaret eden Arslan, “HAK-İŞ’i hepimiz yücelteceğiz. Sadece yönetim kurulu olarak değil, sendikalarımızın başkanları ve tüm HAK-İŞ teşkilatı olarak bu davayı yücelteceğiz. Daha büyük, daha güçlü, daha etkin, davasına ve değerlerine sahip çıkan bir HAK-İŞ’i inşa etmeye çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim