Etkinliğin sponsoru olan Neteks firması ile beraber teknolojinin farklı sektörel uygulamalarına ve bulut bilişim, endüstri 4.0 gibi yaklaşımlarının hem Türkiye’de hem de küresel arenadaki uygulamaları paylaşıldı. Etkinlik, Dematek firmasının kurucu ortağı Abdullah Demir’in katılımcılara hoş geldin konuşmasının ardından Türkiye Cisco Kurumsal Kanal Direktörü Ersoy Öner söz alarak Silikon Vadisi’nde tasarlanan teknoloji ve ürünlerin yerelleşme süreçlerini iş ortakları vasıtası ile nasıl projelendirildiğini paylaştı. Bununla beraber yatırım yapmayı planlayan işletmeler için Cisco Capital yardımı ile hem TL hem de USD olarak 12 aydan 36 aya kadar nasıl uygun finansal modellerle sağlanabileceğini paylaştı. Cisco Inovasyon Merkezi Müdürü Emre Özbek Cisco çözümlerinin karanlık fabrikalar, sürücüsüz otomobiller gibi sektörel bazlı uygulamaları ve Cisco vizyonu üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Kurumsal Network çözümleri teknik danışmanı Tolga Örtül geçmişten bugüne yaklaşık 35 senede bilgi işlem altyapılarının yazılım tabanlı uygulamalara nasıl evrilmekte olduğunu ve Cisco’nun silikon vadisinde geliştirmekte olduğu ürünlerin bu gelişmelere nasıl ayak uydurduğundan bahsetti. Bununla beraber artık günümüzün olmazsa olmazı kablosuz haberleşme teknolojilerinin (Wi-Fi) 802.11ax teknoloji ile güncellenebileceğini ve nasıl doğru kurgulanabileceğini ayrıca bu çözümlerin uçtan uca mobil cihazlarınızdan 7/24 nasıl yönetilebileceğine değindi. Umut Solunoğlu ise Cisco Güvenlik Çözümlerine sektörde karşılaşılan tehditler ve bunları Cisco çözümleri ile nasıl engellenebileceğini detayları ile paylaştı. Etkinlikte son sunum ise Konya Innopark’ta bulunan ve yüzde 100 Türk mühendislik firması olan ve Cisco firmasının bayiliğini de üstlenmiş Dematek firmasının teknik çözümlerden sorumlu direktörü Abdullah Şimşek tarafından gerçekleştirildi. Sunumda Konya’da inovasyon merkezinde geliştirilmekte olan Network ve Veri Merkezi Yönetim Yazılımından örnekleri ve uygulamaları ile bahsetti. Özellikle artık günümüzde kurumların gücünü belirleyen unsurun çalışan personel sayısından öte sakladıkları ve kullandıkları veri olduğuna değinen Abdullah Şimşek sunumunu kurumlara vermekte oldukları keşif ve uygulama / demo çalışmalarını bu etkinliğe misafir edilen katılımcılara ücretsiz olarak sağlanabileceğini paylaştı.

‘MOST ENERJİ OLARAK ETKİNLİKLERİMİZE AĞIRLIK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Most Enerji- Network Şirket Müdürü Rıdvan Şeker, “Cisco Konya’da ilk defa bu şekilde bir etkinlik yapıyor. Bizler Most Enerji ve Dematek olarak Konya’daki müşterilerimize Cisco’nun güvenlik ve endüstri 4.0 ile ilgili çözümlerini tanıyoruz. Katılımdaki hedef kitlemiz genellikte firmaların bilişim servisinde çalışan isimler. Firmalarını sorunsuz bir şekilde geleceğe taşıyacak insanlar için network altyapılarındaki gelimleri tanıtıyoruz. Etkinliğe davetlilerimizin yoğun ilgisi bizleri ayrıca mutlu etti. Most Enerji olarak bu tür etkinliklerimize ağırlık vermeye devam edeceğiz” dedi

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA