Meram Belediyesi ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle Meram ilçesindeki ilkokul 1´inci sınıf öğrencilerine yönelik “Gülen Dişler” adlı proje Niyaz Usta İlköğretim Okulu´nda düzenlenen programla başladı

Hafta boyu sürecek etkinliklerle öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlatılacak.
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle Niyaz Usta İlköğretim Okulu'nda yapılan "Gülen Dişler" projesi hakkında bilgi veren Konya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Saltuk Demir, "Meram Belediyesi ile işbirliği yaparak düzenlediğimiz etkinlikler hafta boyunca devam edecek. Öğrencilere hazırlanan tiyatro oyunu ile ağız ve diş sağlığının önemi anlatılacak. Yavrularımıza özellikle küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması büyük önem arz ediyor" dedi. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise, "Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Meram Belediyemizin işbirliğiyle düzenlenen Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri bugün başlıyor ve hafta boyunca devam edecek. Ağız ve diş sağlığının önemiyle ilgili bir takım programlar uygulanacak. Meram Belediyemiz tarafından öğrencilerimize diş macunu ve diş fırçası dağıtılacak. Bu kapsamda Meram Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ağız ve diş sağlığı konusunda toplum olarak daha fazla bilinçlenmeliyiz. Çünkü dişlerde oluşan küçük çürükler önemli hastalıklara neden olabilmektedir" diye konuştu.
Daha sonra Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Diş Hekimi Elif Özkan'ın hazırladığı sunumda; diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığı nasıl korunur gibi konularda bilgi verdi. Öğrencilere uygulamalı olarak diş fırçalamanın nasıl yapılacağı gösterildi. Konuşmalardan sonra Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ağız ve diş sağlığının önemiyle ilgili tiyatro sahnelendi. Öğrenciler, oyunu ilgiyle izlediler. Programın sonunda Meram Belediyesi tarafından tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim