KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, “Son yaşanan olaylarda, Türkiye’nin gücü her anlamda test edilmiştir. Bu coğrafyanın sabrını test etmek isteyenler, her seferinde, ülke sevdası insanların cesur yürekleriyle karşılaşacaklardır” dedi

Konya Sanayi Odası, yeni dönemin ilk meclis toplantısını meclis üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda Türkiye’de ve dünyada yaşanan son gelişmeleri değerlendiren KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin birkaç asırdan bu yana kalkınma, kendi medeniyetine ve değerlerine sahip çıkma anlamında ilk kez bu kadar güçlü bir görüntü verdiğini, ancak bu durumun bazı çevreleri rahatsız ettiğini vurgulayarak “Son yaşanan olaylarda, Türkiye’nin gücü her anlamda test edilmiştir. Bu coğrafyanın sabrını test etmek isteyenler, her seferinde, ülke sevdası ile tutuşan, üretimin gücüne inanan insanların cesur yürekleriyle karşılaşacaklardır” şeklinde konuştu. Kütükcü, KSO meclisinde yaptığı konuşmasında yatırımcılara ise “Yükselen Türkiye, kimse için tehdit değildir. Tersine, Türkiye dileyen herkes için iyi niyetli bir ticaret partneridir. Bu ülkeye güvenen ve yatırım yapan hiç kimse kaybetmeyecektir” şeklinde seslendi.
TÜRKİYE GÜVENLİ BİR LİMAN
Başkan Kütükcü, Türkiye’de ve Konya’da bir dönem hayal gibi görünen KOP, Hızlı Tren gibi bazı projelerin tek tek hayata geçtiğini, bu gelişmelerin içinde fırsatlarda barındırdığını ifade etti ve “Son aylarda Türkiye’nin açıkladığı mega büyüklükteki kalkınma ve yatırım projelerinin değeri 100 milyar doları aşmaktadır. Bu projeler ülkemiz için, sanayimiz için yeni fırsatlar demektir. Ancak bir tarafta da, ülkemizde yaşanan gelişmelerden rahatsız olanlar var. Türkiye ve Brezilya’da yaşananlar bunun açık göstergesidir. Yükselen güçler olarak nitelenen bu ülkelerde baş gösteren kitlesel protestolar ve şiddetin belli amaçlara yönelik olarak, belli merkezlerce organize edildiği anlaşılmaktadır. Amaç, sanayileşmiş ülkeler giderek kan kaybederken, gelişen ülkelerin yatırımcılar için güvenli limanlar olarak kalmasını önlemek ve bu ülkelerin küresel sistemdeki rollerini azaltmaktır. En önemlisi de bu ülkelerin liderlerine ve halklarına, kendi ülkelerinin kırılganlıklarını ve güçlerinin sınırlarını hatırlatarak, küresel sistemden bağımsız davranmalarını engellemektir” şeklinde konuştu.     
TÜRKİYE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Konya’yı bir üretim ve yatırım üssüne dönüştürerek, önemli bir ihracat merkezi haline getirmek için daha çok çalışmak gerektiğine işaret eden Başkan Kütükcü, “2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye’de, Konya’nın payı neden 15-20 milyar dolara ulaşmasın? Geçtiğimiz 10 yılda ihracatımızı 10 kat artırarak, neler yapabileceğimizi hem kendimiz gördük, hem dünya gördü. Şimdi yeni başarılara koşma zamanı geldi. Hep birlikte yeni başarılara imza atacağız. Biz çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  Meclis Başkanı Tahir Şahin başkanlığında gerçekleştirilen aylık olağan meclis toplantısında, KSO Başkanı Memiş Kütükcü, meclis üyelerini Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin aylık faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim