Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi’nde geçtiğimiz günlerde görev değişimi gerçekleşmiş, Şube Başkanlığı’na Fatih Ceylan seçilmişti. Ceylan göreve gelmesinin ardından yönetimiyle birlikte çalışmalarına başladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Başkan Ceylan’a Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriya Büyükyangöz, Hasan Aksakal, Hasan Yellice, Selçuk Türkmenoğlu eşlik etti. Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’la görüşen Başkan Ceylan, Arslan’ın ve onun nezdinde tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Basının günümüz toplumunda önemli bir görev ifa ettiğini belirten Başkan Ceylan, “15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece ve sonrasında ülkemizde basının önemli iyi bir şekilde anlaşıldı. Bu sürecin sonrasında basının devletimize olan desteği artmaya başladı. Basının gücü azımsanamaz ve bu güç artmaya devam ediyor. Devletimizin, işadamları olarak bizlerin basınımıza her zaman ihtiyacımız var. Basın bu ülkenin en önemli yapı taşlarından biridir” diye konuştu. 

‘GÜÇLÜ ÜRETİM, GÜÇLÜ İHRACATI GETİRİR’

Başkan Ceylan, GİV Konya Şubesi’nin yapmış olduğu çalışmalar ve hedefleri ile ilgili de bilgiler verdi. GİV’in işadamlarını kaynaştırarak, birlik ve beraberlik içerisinde ticari faaliyetler yürüttüğünü vurgulayan Ceylan, şunları söyledi, “GİV Konya Şubesi olarak önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan biri Katar’da düzenlenecek olan fuara organize bir şekilde katılmak. Bu anlamda en büyük çalışmayı biz GİV Konya Şubesi olarak yapıyoruz ve 57 firmayı oraya götüreceğiz. Bugün gelinen noktada ülkenin ihtiyacı olan yegane unsur ihracatı artırmak. İçine kapalı bir ekonomiyle ülkenin büyümesi çok zor. Dışardan dolar baronlarının, faiz çetelerinin müdahalesiyle ekonomiyi zayıflatabiliyorlar. Bu noktada ihracatın artırılması noktasında çalışmalarımız sürecek. Sadece bununla bitmiyor. Üretim bantlarının genişletilmesi gerekiyor. Güçlü bir üretim bandı, güçlü ihracatı getirecektir. Üretim aşamasından ihracat aşamasına kadar üreticimize destek vermeye talibiz bunları da yapıyoruz. Bu yıl içerisinde de bu faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. 200 kadar üye başvurusu aldık, 118 üyeyi kabul ettik. Üyelik işlemleri sürüyor. Ciddi bir teveccüh de var. Bugün baktığımız zaman bir çok işadamımızın daha hiçbir STK’ya üye olmadığını görüyoruz. Bu da bizim daha yapacak çok işimiz olduğunu gösteriyor. Bu anlamda doğru anlamda çalıştığımızı, doğru işler içerisinde olduğumuz için şükrediyoruz.”

VİZYONER ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORSUNUZ

Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Allah muvaffakiyetler versin. Son derece vizyonu açık, ayaklara sağlam yere basan kişiliklere sahipsiniz. Bu anlamda yaptığınız çalışmalar da oldukça önemli. İnşallah bu doğrultuda yapılacak çalışmalara Allahda yardımcı olur. Bu anlamda sizlere başarılar diliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’a hediye takdiminde bulundu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim