Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda dün görüşülerek kabul edilen torba kanun hakkında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için hep birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Yaptığımız düzenlemelerle gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızın gönlünde taht kurmaya devam ediyoruz. 2023 hedefleri yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. 

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda dün görüşülerek kabul edilen 561 Sıra Sayılı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” hakkında açıklamalarda bulundu. 16 yıldır büyük reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Halil Etyemez, bu reformlarla eşgüdümlü olarak ekonominin yüksek performans gösterdiğini ve küresel şoklara güçlü bir dirençle cevap verdiğini söyledi. 

GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ

Büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için çalıştıklarını kaydeden Halil Etyemez, “Sağlanan siyasi istikrar ve güven ortamında kısa-orta-uzun vadeli planlar yapabiliyor ve kararlılıkla uygulayıp sonuçlandırabiliyoruz. Hükümetimizin kararlı duruşuyla milletimizin gayretli çalışmalarıyla geçtiğimiz yıl yüzde 7.4 büyüyerek G-20 içinde en yüksek büyüyen ülke olduk. Yaptığımız dev projelerle geleceğimizi inşa ediyoruz. 13 milyar dolarlık tasarruf elde edeceğimiz Akkuyu Nükleer Güç Santralinin temelini attık. TANAP’ı inşallah önümüzdeki ay açacağız. TANAP’ın milli ekonomiye katkısı 50 milyar doları bulacak. Çılgın projelerimizden Kanal İstanbul’u hayata geçirerek hem deniz trafiğini rahatlatacağız, hem de gelir elde edeceğiz. Üçüncü havalimanı, tam olarak devreye girmesiyle birlikte milli gelirimize yüzde 4.9 katkı yapacak. Bu projelerimize ilave olarak, yerli uçak, yerli otomobil, savaş uçağı, bilişim ve e-devlet projelerimiz süratle hayata geçiyor” dedi.

GÖNÜLLERDE TAHT KURDUK

Geçtiğimiz hafta çıkan torba yasa ile emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda toplam 2 bin lira ikramiye verdiklerini ve 65 yaş aylığını 266 liradan 500 liraya çıkarttıklarını hatırlatan Etyemez, “İlk kez iş kuracak gençlerimizin bir yıl boyunca aylık 700 lira olan Bağ-Kur sigorta primini Hazinemiz karşılayacak. Öğrenci affı çıkararak öğrencilerimizi eğitimle yeniden buluşturduk. Öğrenim kredi borçlarını yeniden yapılandırdık. 13 milyon problemli yapının çözümü için imar barışı getirdik. Buradan elde edeceğimiz 60 milyar lira geliri deprem risklerini önlemeye yönelik tedbirlerde kullanacağız. Yaptığımız bu düzenlemelerle gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımızın gönlünde taht kurduk” diye konuştu.

YENİ DÜZENLEMELER KABUL EDİLDİ

İç ve dış tehditlere rağmen 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam ettiklerini vurgulayan Etyemez, bu hedef doğrultusunda yeni düzenlemeler yaptıklarının altını çizdi. Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda dün görüşülen ve kabul edilen torba yasayla ilgili ise “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, sadece toplu iş sözleşmesi kapsamıyla ilgili olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce veya yetkili kıldığı işveren sendikasınca imzalanan ‘işletme toplu iş sözleşmesi’ kapsamındaki işyerleri olacak. Geleneksel yöntemlerle tütün üretimi yapan çiftçilerimizin üretimlerini kolaylaştırıyoruz. Ücretli otoyollarda geçiş ihlali durumlarında uygulanan ceza miktarını geçiş bedelinin 10 katından 4 katına düşürüyoruz. Daha önce ihlalli geçişlerde tahakkuk ettirilmiş ve tahsilatı yapılmamış idari para cezalarının da yüzde 60’ının silinmesini sağlıyoruz. Tarımsal desteklemelerden yararlanmakta olan çiftçilerimize, tarımsal sulamada kullandıkları elektrik bedelinden kaynaklanan borçlarını mahsuplaşma yöntemiyle ödeme kolaylığı getiriyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken bildirge, belge ve defterlerdeki tutarlarda hesap hatalarından kaynaklanan eksikliklerin giderilmesi için mükellefe 15 günlük süre veriyoruz. 2B alanlarında bulunan taşınmazlar ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin olarak daha önce yapılan başvuru ve ödeme sürelerini 30 Kasım 2018’e kadar uzatıyoruz. Esnaf ve sanatkarlara odalarca verilen hizmetlerin, şube açmak kaydıyla ilçelerde birliklerce verilebilmesi için düzenleme yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim