Geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yapılan işlemlerin ardından serbest bırakılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Konya İl Başkanı Avukat Tarık Taşcı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle kınadığını belirten Taşcı, "15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör yapılanmasının gerçekleştirdiği darbe girişimi; başta Nasrullâhi, sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Kabine Üyelerinin, Gazi Meclisimizde yer alan siyasi parti liderlerinin dirayeti,  Aziz Türk Milletinin feraseti ve dik duruşu ile biiznillahibaşarısızlığa uğratılmıştır" dedi. 

KARIŞIKLIK NEDENİYLE GÖZALTI YAPILDI

Taşcı açıklamasında, FETÖ/PDY kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınmasının karışıklıktan ibaret olduğunun altını çizerek, şu bilgilere yer verdi, "24 Ağustos 2016 tarihinde Konya Emniyet Müdürlüğü'müzün FETÖ/PDY terör yapılanmasına yönelik yürüttüğü operasyonda,geçmiş dönemde büromuzda çalışan personelimiz hakkında yürütülen tahkikat ve bütün çalışanlarımda olduğu gibi o personelimizde de olan şahsım üzerine kayıtlı şirket GSM hattından dolayı yaşanan bir karışıklık sonrası benim hakkımda da gözaltı işlemi uygulanmıştır. Devletimizin her dönem hizmetinde olan şahsıma karşı uygulananbu gözaltı işlemini büyük bir şaşkınlık içiresindekarşıladım.Yüce Allah'a şükürler olsun ki gözaltı işleminden sadece birkaç saat sonrasında yaşanan karışıklığın anlaşılması ve şahsımın böyle bir yapı ile hiçbir ilgisinin olmadığının netleşmesi neticesinde serbest bırakıldım. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bizler devletimiz çağırdığı zaman koşa koşa gider ifademizi veririz. Gecenin saat 2'sinde de çağrılsak biz yine ifade vermekten kaçınmayız."

OLAYIN MHP İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ ÜZDÜ

Taşcı açıklamasında kendisini üzen olayı da ifade etti. Gözaltına alındığı haberini basın kuruluşlarının "MHP eski il başkanı FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alındı" şeklinde duyurmalarının şahsını üzdüğünü ve bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettiğini anlatan Taşcı, sözlerine şöyle devam etti, "Ancak yaşanmış olan durum sadece şahsımla ilgili kalsa böyle bir açıklama yapma gereğide hissetmezdim.Fakatbasın kuruluşları gözaltı işlemini MHP eski il başkanı FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alındı olarak duyurmuşlardır.Bu açıklamayı yapmaya beni iten sebepte geçmişte ilçe başkanı ve il başkanı olarak şerefle görev yaptığım Milliyetçi Hareket Partisi ile ilişkilendirmesi sebebiyle şahsımda hâsıl olan üzüntüdür. Şahsımın iradesi dışında gelişen bu talihsiz olayın, Milliyetçi Hareket Partisi ile yakından uzaktan ilişkisi bulunmamaktadır. Zira yukarıda da belirttiğim üzere Devlet'e bağlılık olgusu her ne olursa olsun yıllardır beslendiğimiz ve zihni kodlarımıza yerleşen parti kültürümüzün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. "Allah'ın doğrunun yanında olduğuna dair inancımız", akide-i Amiredüsturumuz ve milletimize karşı olan sorumluluğumuz nedeniyle devletimizin yaptığı her çağrıya uymak boynumuzun borcudur."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim