Gerçekleşen programa Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Armağan Güleç Korumaz, Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi Başkanı Münir Günay, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran, Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, İl Kültür ve  Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Konya Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı Furkan Kuş ile çok sayıda mimar katıldı.

DAHA İYİ BİR DÜNYAYI TASARLIYORUZ

Uluslararası Mimarlar Birliğinin her yıl, farklı tema kapsamında Ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Mimarlık Günü olarak kutlandığını ifade eden Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Armağan Güleç Korumaz, “Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) her yıl, farklı bir tema kapsamında Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Mimarlık Gününü kutlamakta; çeşitli etkinlikler ile mimarlığın toplumun gündemine getirilmesine ve farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. UIA 2018 Dünya Mimarlık Günü temasını “Mimarlık daha iyi bir dünya için1 olarak belirlemiştir. Mimarlar Odası; yüzden fazla üye ülkede bir milyondan fazla mimar tarafından kutlanacak olan 1 Ekim Dünya Mimarlar Günü ile başlayan Ekim ayı boyunca, tüm birimleri ile ‘Mimarlık Haftası Etkinlikleri’ gerçekleştirecektir. Bu kapsamda ‘Toplum Hizmetinde Mimarlık’ çalışmalarını sürdürmekte olan Mimarlar Odası olarak , daha iyi dünya için tasarım yapmaya, üretmeye, kentimize katkı koymaya devam ediyoruz” dedi.

“Mimarın herkes için yararlı, herke için gerekli, herkes için önemlidir” diyen Başkan Armağan Güleç Korumaz, “Biz bugünün mimarları olarak kendimizi, bu topraktaki kültürel mimari mirası koruma ve yaşatmanın yanı sıra daha da zenginleştirerek gelecek kuşaklara aktarma göreviyle yükümlü hissediyoruz. Nitelikli tasarım katkısıyla sadece yapı sahibinin ve kullanıcısının değil, kentin ve kentlinin de yaşam kalitesini, beğeni düzeyini yükselten bir etki bırakmayı önemsiyoruz. Gelecekte mimarlığın bugünkünden daha çok önemsendiğini bir tarihte, insanların bugünün mimarlarını, yapabildikleriyle, kente ve mesleğe karşı sorumluklarını yerine getiriyle ve geleceğe bıraktıkları eserleriyle değerlendirmelerini diliyoruz. Şüphesiz Mimarlık herkes için yararlı, herkes için gerekli, herkes için önemlidir. Geleceğin sağlıklı, yaşanabilir kentlerini birlikte oluşturabiliriz. Bunun için yapılı çevrenin oluşumunda yer alan herkesin bir parçası olduğu sorumluluk zincirinin kurulması, bilginin ve kültürün egemen olabilmesi sağlanmalı, kentlilik bilinci benimsenmelidir” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından sergi açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Hafta dolayısıyla  Türk Kızılay’ı birlikte kan bağışı kampanyası düzenlendi. Güzel Sanatlar Fakültesinden öğrenciler atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim