İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, müdürlüğe bağlı 24 kamu hastanesinin yöneticilerinin katıldığı aylık değerlendirme toplantılarını, bundan sonra tüm müdürlük yöneticileriyle birlikte hastanelere giderek yapacaklarını açıkladı. İlk toplantı Beyhekim Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi.

Programa, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un yansıra, Başkan ve Başkan Yardımcıları, Hastane yöneticileri ve bütün birim sorumluları katıldı.

Koç, Beyhekim Devlet Hastanesi toplantı salonunda yaptığı konuşmada, daha önceleri hastaneleri aylık olarak yapılan toplantılarla değerlendirdiklerini, ancak yaptıkları istişareler sonucu, bu değerlendirmeleri, hastanelerimizi yerinde görerek, hastane yetkililerinden sunum alarak yapma kararı aldıklarını söyledi. Konya genelinde sağlık hizmetinin kalitesinin ve verimliliğin arttırılması yönünde bu toplantı ve ziyaretlerin önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Prof.Dr. Koç, ‘Biz bir ekibiz, başhekim ve müdürlerimiz birlikte hareket ederse hastane başarılı olur. Bu toplantıda ki amacımız, her bir sorumlunun kendi üzerine düşecek işi en iyi yapacak şekilde, hizmetine devam etmesini arzuluyoruz. Ve o nedenle de sadece üst düzey değil, her birimin sorumlusu da bu toplantıya katılsın kendi üzerine düşenini alsın veya bizlerin göremediği konularda kendi birimiyle ilgili soru, katkı veya önerilerinde bizlere yardımcı olsun.  Amacımız bu" dedi.

Memleketimizin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Prof. Dr. Koç, "Bu dönemde hep birlikte herkesin kendi üstüne düşen sorumluluğu azami derecede yapmak zorunda olduğuna işaret etti. Görevi aksatacak hiçbir mazerete toleransımız yok" dedi. 

"Ülkemizin geçtiği böyle sıkıntılı bir dönemde vakit kaybedecek ne dakikamız var ne de saniyemiz var herkes kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yapmak zorunda" diyen Prof. Dr. Koç, "Hepimiz aynı gemideyiz, bu gemide ki delik büyüdükçe hepimiz zarar görürüz, bunun en kolay çözümü ise herkesin üzerine düşen sorumluluğu azami derecede yapmasıyla olacaktır. Ve inşallah rabbimde yol açar ve bu badireyi de en kısa sürede hep birlikte atlatırız" ifadelerini kullandı. Bu toplantıların amaçlarının bir yargılama toplantısı olmadığına dikkat çeken Koç, "Amacımız, sizin eksiğinizi, açığınızı bulmak değil, en iyiyi en güzeli yakalamaktır. Eğer bir eksiklik var ise, bundan ben de başkan ve başkan yardımcılarımız ve diğer yöneticilerimiz de sorumludur. Yani herkes üzerine düşen sorumluluğu alacak ve bu sorunları hep birlikte çözeceğiz" dedi. 

PERSONELİN VERİMLİ DEĞERLENDİRİLMESİ VE ADALETLİ İŞ YÜKÜ

Bütün işlerde adaleti sağlamak zorunda olduklarını söyleyen Prof.Dr. Mehmet Koç, bu dönemde bu ekiple, bu adaleti sağlayamazsak hiçbir zaman sağlayamayacaklarının altını çizdi.  Elektrikten kullanılan tıbbi malzemelere kadar gider bütün kalemlerde israfın azaltması ve bu konuda azami dikkati göstermek gerektiğini ifade etti. Ayrıca İdareciler olarak haksız kazanca ve gereksiz işleme asla müsaade etmememiz gerekiyor" dedi.

TIBBİ CİHAZLARIN VERİMLİ KULLANILMASI

Yapılan analizlerle hastanelerdeki bütün cihazların iş yükünü çıkardıklarını ifade eden Prof.Dr. Koç, hastanelerde kullanılan cihazların verimliliğine göre, hastaneler arasında cihaz alıp verme işlemini gerçekleştirerek, hem cihazların verimliliğini artırma yönünde, hem de yeni cihaz almayarak tasarruf yapmak zorunda olduklarının altını çizdi.

HİZMET KALİTESİNİN ARTTIRILMASI 

Hastanelerimizde hiçbir zaman hizmet kalitesinden ödün verilmemesi gerektiğini ve hasta mahremiyetine azami dikkat gösterilmesi gerektiğini vurgulandı.  Programda, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç’un yaptığı açılış konuşmasının ardından, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Abdulcelil Kalem, 2018 yılı ilk 7 aylık hastane verilerini içeren detaylı bir sunum gerçekleştirdi. İnteraktif olarak yapılan sunumun ardından ise, Koç soru-cevap bölümünde, hastane yöneticileri ve birim sorumlularının soru,  dilek ve görüşlerini aldı.

Yapılan konuşmaların ardından, Konya İl Sağlık Müdürümüz Koç ve bütün idareciler,  hastanenin yeni düzenlenen acil servisini ve ayrıca  eczane  ve bütün depolarını  gezdi. Yoğun bakım ve servislerde hasta ve çalışanlarla görüştü. Detaylı ve verimli bir toplantı ve ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Koç, diğer hastanelere de benzer ziyaretlerin yapılacağını ifade etti.  

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim