Âşıkların mümtaz siması olarak bilinen Feyzi Halıcı'nın cenazesine katılım yoğun oldu.

Konya’nın yetiştirdiği kültür ve sanat insanı Feyzi Halıcı geçtiğimiz gün toprağa verildi. 20 gündür İstanbul’da yoğun bakımda tedavi gören Merhum Halıcı’nın cenazesi Selim Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Musalla Mezarlığına defnedildi. Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan tarafından yorumlanan ‘Günaydınım, Narçiçeğim, Sevdiğim’ isimli şarkının söz yazarı ünlü şair Feyzi Halıcı’nın cenazesine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Kültür ve Sanat adamları ve çok sayıda kişi katıldı. 93 yaşında vefat eden Halıcı’nın ailesi ise gelenlerin taziyelerini kabul ederek Hakk’a yürüyen yakınlarının başından bir an olsun ayrılmadı. 1 erkek 1kız olmak üzere 2 evladı olan Kültür insanı merhum Halıcı uzun yıllar şairlik yaparak, kültüre, sanata önem vererek insanların gönlünde taht kurdu.  

Halıcı’nın cenazesine katılan sevenleri ise duygu dolu sözlerini şu şekilde ifade etti;

FEYZİ HALICI GÖNÜLLERİN İNSANIYDI

Ünlü şair Feyzi Halıcı’nın yakınlarından Ekrem Hanedanoğlu, Feyzi Halıcı’nın gönüllerin insanı olduğunu söyleyerek Konya’ya sevdalı ve aşık bir insan olduğunu da ifade etti. Hanedanoğlu Ankara’dan geldiğini de söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Fevzi Halıcı babamın öz yeğeni oluyordu. Kendisini 30 seneden fazladır tanıyorum. Feyzi Bey 1950’de Konya derneğinin ilk kurucularındandır. Aşıklar Bayramını Türkiye’de ilk kez düzenleyen ve Konya’yı dünyaya tanıtan önemli bir kültür insanıydı. Sadece Konya’yı tanıtmakla kalmayarak oturuşuyla, duruşuyla, gülüşüyle ve şiirleri ile çok farklı kişiliğe sahip bir insan olarak herkesin gönlünde taht kurmuştur. Konya’yı da çok seviyordu. Konya’ya aşık ve sevdalı bir insandı.  Ankara’dan cenaze törenine katılmak üzere geldim. Nur içinde yatsın rabbim rahmet eylesin” 

‘BU MÜBAREK TOPRAKLARI ÇOK SEVİYORUM’

Konyalı yazarlardan Zeki Oğuz da, Halıcı’nın Konya’yı çok sevdiğini ve fırsat buldukça geldiğini belirterek kendisinin yeri doldurulmayacak bir insan olduğunu da duygulu sözlerle ifade etti. Oğuz, “Feyzi abimiz Konya’mızın yetiştirdiği ender değerlerden birisiydi. 100’ü aşkın kitabıyla, değişik etkinlikleri ile özellikle Aşıklar Bayramında ki etkinlikleri ile yeri doldurulmayan güzel bir insandı. Ruhu şad olsun. Kendisi Konya’yı ve Konya insanlarını çok seviyordu. Fırsat buldukça buraya gelirdi. Ünlü şairimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca ile bir nasihati vardı. Kendisinin çıkarmış olduğu ‘Çağrı’ dergisinin isim babası da Fazıl Hüsnü Dağlarca’dır. Bize ‘Bu mübarek toprakları çok seviyorum ben buralara aşığım’ derdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi. 

FEYZİ HALICI KİMDİR?

Feyzi Halıcı, 1924 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra Çağrı dergisini çıkardı. 1968 yılında Konya senatörü seçildi ve bir süre bu görevi yürüttü. "Fezai" mahlasıyla Yedigün ve Çınaraltı dergilerinde saz şiirleri yazdı. Uluslararası sempozyumlara da katılan Halıcı, yaşamı boyunca birçok eser kaleme aldı. Feyzi Halıcı’nın, ÇinuçenTanrıkorur başta olmak üzere çok sayıda besteci tarafından şiirleri bestelendi ve hemen hemen Türk sanat müziğinin tüm yorumcuları tarafından şarkıları okundu. O eserlerden bazıları ise şu şekilde;  "Bir Aşkın Şiirleri, Masmavi, İstanbul Caddesi, Günaydın, Dinle Neyden, Gecenin Bir Yerinde İki Ceylan, Selçukya'da Aşk, Bizim Şairler, İstanbul ve Fetih Şiirleri, Saz Şairlerinin Diliyle Atatürk’tür.

Yenigün Gazetesi olarak Merhum Feyzi Halıcı’ya Cenabı Hak’tan rahmet, Halıcı ailesi başta olmak üzere sevenlerine, yakınlarına ve sanat dünyasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim