Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber (SAV)’i anmak ve anlamak için her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Özel Enderun Liseleri öğrencileri program düzenledi. Kutlu doğum Haftası etkinlikleri, Özel Enderun Liseleri’nde öğrencilerin geniş katılımıyla okulun konferans salonunda yapıldı.
Programda öğrenciler Hz. Muhammed’in ‘Merhametli’ yönünü ayet ve hadisler ışığında anlattı. Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde diğer bir etkinlik de Eğitim Koordinatörü Harun Karakuş’un öncülüğünde yine okulun konferans salonunda gerçekleşti, programda Müzik Öğretmeni Emre Küçükgök öncülüğünde okulun tasavvuf musiki korosu da görev aldı.
Programda öğrenciler Hz. Muhammed’in sosyal, bireysel, dost, adalet, merhamet yönlerini anlattı. Öğrenciler Hz. Muhammed’in hayatından ve Kuran’dan deliller ışığında ezberden sunumlarını sergiledi. Programın kapanış bölümünde bir konuşma yapan Okul Müdürü İlhan Yılmaz, “Bugün burada insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu Hz. Muhammed (SAV)’i her yönüyle gördük, en sevindirici tarafı gençlerimizin Kutlu Nebi’ye ahlâkıyla sahip çıkması oldu. Gençlerimizin her biri uzun bir çalışmanın ardından bizlere unuttuklarımızı ve hatırlamamız gerekenleri hatırlattılar, programda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Konuşmasına devam eden Yılmaz, “Karakter Eğitimi çalışmalarında sene başında sekiz değer belirledik. Bu değerlerle insanlığın manevi tarafına bir nebze de olsa katkı sağlamayı bir sorumluluk bildik, bu çerçevede bugün düzenlenen etkinliğin çok büyük emek sarf edilerek hazırlandığına da şahit olduk. Bir kez daha huzurlarınızda “marifet iltifata tabidir” kabilinden diyerek herkese teker teker teşekkür ederim” dedi.
Programı organize eden Eğitim Koordinatörü Harun Karakuş da, “Kutlu Doğum Haftası’nda İslam kardeşliği üzerinde durmaya, kardeşliğimizi pekiştirmeye ve kardeşler olarak üzerimize düşen görevleri yeniden hatırlamaya gayret göstermeliyiz. Sizler Peygamber Efendimizin gönlünden hiç eksik olmadınız, O da sizin gönlünüzden eksik olmasın. Çağımızın Peygamber Efendimizin önderliğine ve liderliğine ihtiyacı vardır. Öğrencilerimizle hazırladığımız Kutlu Doğum programı hepimizi oldukça duygulandırdı. Özel Enderun öğrencileri efendimizi o kadar güzel anlattılar ki onların dilinden sevgililer sevgilisini dinlemenin mutluluğunu yaşadık. Tasavvuf korosu ise birbirinden güzel kaside ve ilahileri seslendirdiler. Böylesine güzel bir programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Yoğun katılımlı geçen programda emeği geçen tüm öğrencilere kitap setleri ve üzerinde resimlerinin bulunduğu ezberledikleri metinlerin tablosu hediye edildi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim