Dünya Kırım Tatar Derneği Genel Başkanı Mustafa Sarıkamış ,Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin'i dernek binasında ziyaret etti. Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin ve Dünya Kırım Tatar Derneği  Genel Başkanı Mustafa Sarıkamış yapmış oldukları ortak protokol ile ‘Kırımda Bir Engeli De Sen Kaldır’ kampanyasını başlattılar.

Dünya Kırım Tatar Derneği Genel Başkanı Mustafa Sarıkamış “Geçtiğimiz Kurban Bayramı esnasında Kırım'a Kurban yardımı götüren dernek yetkililerimiz orada böyle bir ihtiyacın olduğunu tespit etmişler. Biz de bunun üzerine böyle bir kampanya başlatarak  Kırım'da bulunan ihtiyaç sahibi engellilere yardımcı olma kararı aldık” dedi.

Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin ise ziyaretinden dolayı Dünya Kırım Tatar Derneği  Mustafa Sarıkamış'a teşekkür ederek “Dernek olarak  kuruluşumuzdan bugüne kadar Konya  ve ilçelerinde bine yakın ihtiyaç sahibine ulaştık. Kırım'da Bir Engeli Sen Kaldır Kampanyasına ilk etapta 5 adet Manuel Tekerlekli Sandalye, yürüteç ve çeşitli medikal malzemeleri katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Şahin Kırımda Bir Engeli de Sen Kaldır Kampanyası'nın 3 Kasım’a kadar devam edeceğini belirterek toplanan tekerlekli sandalye ve medikal malzemelerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Kırım Müftülüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim