Seydişehir ilçesindeki Suğla Gölü'nde sandalla balık tutmak isteyen dayı ve yeğeni sandalın devrilmesi sonucu göle düştü. Kıyıya doğru yüzmeye başlayan dayı kaybolurken, yeğeni kıyıya ulaşarak yardım istedi. Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gökçehüyük köyünde oturan Recep Yaman (53), yeğeni İbrahim Aşkayanar (41) ile Suğla Gölü'ne balık tutmaya gitti. Dayı ile yeğeninin birlikte açıldığı tekne kıyıdan 50 metre kadar açıldıktan sonra devrildi. Dayı ve yeğeni kıyıya doğru yüzmeye başladı ancak bir süre sonra dayı Recep Yaman kayboldu. Kıyıya ulaşan İbrahim Aşkayanar saat 21.00 sıralarında jandarmayı arayarak yardım istedi. Olayı anlatan İbrahim Aşkayanar, "Biz dayımla akşam
sandalı alarak balık tutmaya gittik. Kıyıdan 50 metre kadar açıldıktan sonra sandal devrildi ve dayım önden ben arkadan yüzmeye başladık. Ben o sırada tulumu çıkarıyordum. Baktığımda dayımın önümde olmadığını gördüm. Kıyıya çıktıktan sonra jandarmayı arayarak yardım istedim" dedi.
Öte yandan, Recep Yaman'ın oğlu Asım Yaman birkaç gün önce babasından balıkçılığı bırakmasını istediği öğrenildi. Olayı haber alan Yaman'ın yakınları da geldikleri göl kıyısında endişeli bir şekilde çalışmaları izliyor. Dalgıçlar ve kurtarma ekipleri gölde Recep Yaman'ı arama çalışmalarını sürdürüyor. 
Editör: TE Bilişim