Özellikle Down Sendromlu gençlerin büyük bir özveri içerisinde çalıştığı Gökcem Kafe hemen her gün özel misafirlerini ağırlama mutluluğunu yaşarken sadece Konya ve Türkiye’de değil birçok ülkede örnek gösterilen ve bu özelliği ile Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından daha öncede birçok ödüle layık görülmüştü. Gökcem Kafe’nin son konukları ise Konya İl Emniyet Müdürlüğünebağlı Yunus Timleri oldu.

Yunus Timleri Gökcem Cafe ’de çalışan özel çocuklarla yakından ilgilenirken özel çocuklar Yunus timlerinin yeleklerini giyerek motosikletlerde poz vermeyi de ihmal etmedi.Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu, Gökcem Kafe’nin başarısında en büyük payın özel gereksinimli gençler olduğunu ifade ederken, “Bizim tek amacımız özel gereksinimli bireylerin bilimsel çerçeve ve ışığında eğitim almalarını ve iş istihdamlarını sağlayarak yaşadıkları toplumda bağımsız yaşam sürdürmelerini sağlamaktır. Bu düşünceler ile hizmete giren kafemiz özel gençlerimizin normal çalışacağı özel bir mekan oldu.

Burada 2015 yılında çalışmaya başlayan Down Sendromlu ve özel gereksinimli yavrularımız bir süre sonra buradan normal bir birey gibi emekli olacaklar. Bu yavrularımız aldıkları ikramiye ve kendilerine bağlanacak normal emekli maaşları ile ailelerinin yanı sıra hiç kimseye yük olmadan kalan yaşantılarını kendi ayakları üzerinde durarak devam ettirebilecek. Bizler dernek olarak kafemizde halen çalışan gençlerimizden sonra yerine yenilerinin gelmesi için eğitim ve staj hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Bizlere bu konuda destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim