Dönüşen Dünyada Liderlik temasıyla düzenlenen Alim-18 eğitimlerinde Genç MÜSİAD üyelerinin dönüşüme ayak uydurması hedefleniyor. Bu çerçevede 2018 yılının üçüncü eğitim programında “Finansal Yönetim” konusu değerlendirildi. 


MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programda konuşan KTO-Karatay Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Okka, “Finansal Yönetim” konusunda eğitim verdi, tecrübelerini paylaştı. Doç. Dr. Osman Okka, “Aşırı rekabetin olduğu bir dönemdeyiz. Artık bizim anladığımız gibi bir dönem sona erdi. Bir işe gireceğiniz zaman öncelikle saha ve sektörle ilgili bütün teorik bilgiyi bilmelisiniz. Sonrasında uygulamayı, yurt içi ve dışı sektörde kim var, kim ne yapıyor bütün bunları bilmelisiniz. Bu soruları sorduktan sonra danışmanlık hizmeti almalısınız. Başta kendinizi, üretim ve müşteri portföyünü mutlaka yenilemelisiniz. Çok klasik bir şekilde profesyonelce yöneticilik sergiliyorsanız bir anda kaybedebilirsiniz. Hesabı çok iyi bilmelisiniz, işletmenizin vizyonunu çok iyi bilmelisiniz. Günü birlik yaptığınız hesaplarda kaybetmeye mahkumsunuz. “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” Hadis-i Şerifinde belirtildiği gibi her gün güneş nasıl doğuyorsa siz de fabrikanızın işletmeniz üzerinde güneş gibi doğmalısınız. Herkes çalışmaya ve ilme mahkumdur. Kendinizle ilgili bir analiz yapın, güçlü ve zayıf yönlerinizi öğreniniz. Ciddi bir çalışma yürütün, ‘ben işyerimde fabrikamda ne yapıyorum’ bu soruyu kendinize yöneltin. Yapabilecekleriniz ve imkanlarınız nelerdir, bunları sorgulayın. Her şirkette bir uzmana ihtiyaç vardır. Her şeyi bir kimse yapamaz. Cenabı hak her insanı farklı yaratmıştır. Dolayısıyla şirkette belli sahada uzmanlara ihtiyaç vardır. Bulunduğunuz saha ile ilgili her şeyi bilmeniz lazım. Firmanızı ileri taşımak ve sektörünüzde başarılı olmak istiyorsanız rakiplerinizi takip edin. Firmanızı geliştirin, geliştirirken de kurduğunuz sisteme ekibinizi dahil edin. Firmanızın ve şirketlerinizin büyümesini iyi bir şekilde planlamalısınız. Gereğinden az büyümek de fazla büyümek de firmayı finansal krize sokabilir. Bu yüzden finansal yönetim firmalar için hayati önem arz eder. Genç işadamı önce İslam’ı iyi bilmelidir. Ve gücü nispetinde İslam aleminin kalkınması için iş hayatına yön vermelidir” dedi. 
Programın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Kadir Başaran, KTO-Karatay Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Okka’ya hediye takdim etti. 
İHA

Editör: TE Bilişim