Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Aralık ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman,  Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkafa,  Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Milli Görüşün Konya’daki önemli isimlerinden Ali Güneri  ile çok sayıda partili katıldı. 

Toplantının açış konuşmasını yapan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, toplantının Türkiye ve İslam dünyası için hayra vesile olmasını diledi. 

‘KONYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Görüş hareketinde Konya’nın öneminin büyük olduğuna vurgu yaparak, “Üzerimizde oynanan oyunların ne olduğunu iyi bilmeliyiz. Milli Görüş siyasetinin temelin 1969 yılında Konya'da atıldı. Konyalılar, Erbakan Hocamıza 3 milletvekili çıkaracak kadar oy verdiler. Bu anlamda Konya, bizim için çok önemli” dedi.

Liyakate önem verilmediğine dikkat çeken Karamallaoğlu “Adaletsizlik almış başını gidiyor. Yolsuzluk ve israf iktidarın kimliği haline geldi. Kimse haklarının korunacağından emin değil. Basın hürriyeti, tehdit altında. Aynı zamanda siyasiler de tehdit altında. Kimse bunları görmezden gelemez. İş ehline tevdi edilmiyor, liyakate önem verilmiyor. Hükümet, her işi düşünmeden yapıyor. Böyle ülke yönetilmez. Balık, baştan kokar. Bizdeki yönetim modeli kimsede yok. Bu yönetim tarzına diktatörlük denilir. Adalet ile seçim farklı şeylerdir. Hakimler, dürüst olmalıdır. Hakimler, etki altında kalmadan ve korkusuzca hüküm vermelidir. Şuan adalet değil, ülkede zulüm var” ifadelerini kullandı. 

‘KAPI KAPI DOLAŞIP, GERÇEKLERİ ANLATACAĞIZ’

Konuşmasında 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’ne de değinen Temel Karamollaoğlu, “Kapı kapı dolaşacağız ve gerçekleri vatandaşa anlatacağız. Elini sıkmadığımız bir vatandaşımız kalmayacak. Vatandaş, bizim var olduğumuzu ve prensiplerimizi bilecek. Bu seçimle iktidar değişmeyecek. Ama iktidar, oyların eskisi gibi kolay kazanılmayacağını görecek. Seçime 3 ay bir hafta kaldı. Seferber olmak zorundayız” dedi. "Konya'da Mustafa Özkafa kardeşimizi olmazsa olmaz olarak görüyoruz" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Mustafa bey, bu seçimlerde yeniden Konya Büyükşehir Belediyesi adayımızdır. Ben, kendisine başarılar diliyorum. Seçimlerin hemen ardından ilk kutlama için Konya'da olacağız. Kimsenin tahmin etmediği bir çalışma yürüteceğiz" ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun konuşması salonda bulunan partiler tarafından sloganlar ile kesildi. Salonda bulunan partililer  "İnadına Saadet, Bir Hilal beş yıldız iktidara hazırız, Konya'dan dünyaya Milli Görüş kıyama, Bilge başkan Temel Başkan, Avrupa değil, İslam Birliği" sloganları attı.

‘TÜRKİYE’DE KRİZ VAR, BEKA SORUNU VAR’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ise, “Türkiye Ergenekon ve Balyoz davaları ile bir beka sorunu yaşadı. İddia bu.  Devletin en üstündeki insanlar ise bu olayın savcısı oldu. Biz dedik ki Milli Görüş olarak, bunun iyi değerlendirmesi lazım. Bu konuda birtakım yanlışlıklar var dedik. Demek ki beka sorunu iktidardan kaynaklanıyor.  Yandaşlarından kaynaklanıyor. Türkiye ilk defa 1950’Den sonra parti devleti haline gelmiştir. Türkiye’de ekonomi ile birlikte çok ciddi sorunlar var. İktidar ne kadar karşı çıkarsa çıksın. Türkiye’de kriz var. Beka sorunu var.  Bütün beka sorununun kaynakları ve sebepleri tamamen yönetim anlayışındaki eksiklik ve aksaklıktandır. Türkiye’de israf var. Yoksulluk var. Ama maalesef bunun üzerine gidecek hukuki merci bulamıyorsunuz.  Çünkü herkes yukarıya bakarak karar verme içerisinde” ifadelerini kullandı.

‘İNSANLIĞIN BİZE İHTİYACI VAR’

Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Karaduman ise şu ifadeleri kullandı; “Biz bu ülkede ve dünyada çarenin var olduğuna inanıyoruz. Bugün Türkiye’nin çalıyor ama çalışıyor maskaralığına mecbur edilmesine karşı, çalışıyor ama, tamah etmiyor anlayışını hakim kılmak zorundayız. Bugün Türkiye’de ve dünyada, Latin Amerika’dan Kuzey Kore’ye, Fas’tan Endonezya’ya Ardahan’dan İzmir’e bütün insanlığın gözü sadece ama sadece bizim üzerimizde. Bu vesile ile milletimizin ülkemizin ve insanımızın bizlere ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ GÖRÜŞÜN TEMSİLCİSİ SAADET PARTİSİDİR’

Saadet Partisi Konya İl Sorumlusu ve Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ise, “Koalisyon zamanlarda geldiğimiz iktidarlarda çok önemli hizmete ettik. Yaptığımız bütün faaliyetleri tek tek sıralarsak, ahlak ve maneviyat ile başlayan, sanayi hamlesi ile başlayan ve D-8 ile taçlanan bu faaliyetler iktidarda kaldığımız 4 yıl 3 ayda oldu. Biz iktidarda kaldığımız süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin 100 yıla yaklaşan bir süreç içerisinde yapılan faaliyetler ve icraatlardan çok fazlasını icra ettik. Bugün de Milli Görüş hareketinin son partisi ve temsilcisi olan Saadet Partisi olarak hem bu seçimlerde, hem de bundan sonra iktidar yürüyüşünde bu faaliyetleri yapacak anlayışa ve zihniyete, aynı duyguya ve ilk günkü heyecana sahibiz. Bu heyecanımızı asla kaybetmiyoruz. Şuurumuzu asla kaybetmiyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim