Konya İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 24 Haziran – 25 Temmuz 2019 tarihleri arasında 14-18 yaş arası öğrencilere yönelik hazırlanan Gençlik Yaz Akademisi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konferans Salonu’nda düzenlen açılış programıyla eğitime başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik, Spor ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Alper Oral yaptı. 

Çeşitli vesilelerle İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile birçok programa ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Oral, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kıymetli hocalarımızla gençlerimiz için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret göstereceğiz. Allah izin verirse bu dönem gençlik yaz akademisinde ilk defa liseli gençlerimize yönelik bir program gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu program bizim için bir başlangıç olacak. Ben bu çalışmanın, bundan sonraki yapılacak olan çalışmalara da ışık tutacağını ümit ediyorum. Yaz gençlik akademisinin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. 

GAYEMİZ KUR’AN-I KERİM OKUMAYI BİLEN ÖĞRENCİLERİMİZİ DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞIMAK

Yaz Akademisi projesinin asıl gayesinin daha önce yaz Kur’an Kurslarında eğitim almış Kur’an-ı Kerim okumayı bilen 14-18 yaş arası gençlerin, daha üst bir seviyede eğitim almaları sağlamak olduğunu söyleyen İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, “Programımız ilimiz müftülüğüne bağlı gençlik koordinatörlüğü çatısı altında gerçekleşen faaliyetlerimizden biridir. Akademi çalışmamız Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerimizde yürütülmekte olup derslerimiz 9.00-12.00 saatleri arasında Merkez İmam Hatip Lisesi, Konevi Gençlik Merkezi, Selçuklu Merkez Camii ve Otogar Zeki Altındağ Camii’nde yapılacaktır.  Öğle arası öğrencilerimizin kumanyası Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Ayrıca belediyemizin destekleriyle 14.00-16.00 saatleri arasında öğrencilerimize hocalarımız eşliğinde çeşitli etkinlikler yapılacak olup haftanın bir gününde sportif aktivite olarak da yüzme ve okçuluk eğitimi verilecektir. Aynı zamanda öğrencilerimize başta Mevlana türbesi olmak üzere, Konyanüma Panorama Müzesi, Şehitlik, Bilim Merkezi ve tarihi Sille Mahallemize geziler düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.  

İL GENELİNDE AKTİF OLARAK SEKİZ AKADEMİ PROGRAMI VAR

İl genelinde şu anda aktif olarak sekiz akademi çalışmasının da yapıldığını da dilen getiren İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, “Temel eğitimlerimiz Kuran-ı Kerim, ilmihal, inanç esasları, siyer okumaları ve ahlak derslerinden oluşmaktadır. Kerim kitabımızın tecvitli, seri ve doğru bir şekilde okunmasını sağlamak adına ezber dersinde, bütün öğrencilerimize Fil ve Nâs sureleri arasını talim usulüyle tecvit kurallarına uygun bir şekilde okumalarını sağlayacağız. Yine ileri seviyedeki öğrencilerin Amme, Mülk ve Yâsin surelerini ezberlemesi sağlanacak, diğer derslerde ise Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından «Dinim İslam» kitabı takip edilecektir. Ahlak derslerimizde «40 Hadiste Güzel Ahlak» kartelası üzerinden yapılacaktır” diye konuştu. 

‘YENİDEN DİRİLİŞİMİZ İÇİN GENÇLERİMİZE YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMALARINI ÖZÜMSÜYORUZ’

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise akademi derslerine katılan öğrenciler başta olmak üzere programa katkı sağlayan Meram, Karatay ve Selçuklu ilçe müftülüklerine, Konya Büyükşehir Belediyesine, eğitimlere katılan görevlilere ve öğrencilerin ailelerine teşekkür etti.  Programın Benim Şehrim temasıyla yürütüldüğünü ifade eden Poçanoğlu, “Adaletin, hukukun, rahmetin, merhametin bereketin, güzelliklerin ve yeni bir medeniyetin inşası için, yeniden dirilişimiz için, bizler bu çalışmaları çok özümsüyor ve bu çalışmaları daha ileri seviyelere götürmeye, taşımaya gayret ediyoruz” dedi.  

‘EĞİTİM MÜESSESELERİ İNSANIN RUHUNU YENİDEN İNŞA EDER’

Akademi derslerinde görev alacak personeli belirlerken özellikle yetenekli olan görevlilerin tercih edildiğini vurgulayan İl Müftüsü Poçanoğlu şunları söyledi: “Biz bu programın başında müftülerimiz ve il müftü yardımcımız ile yaptığımız çalışmalarımızda hocalarımızı belirlerken özellikle en yetenekli hocalarımızı görevlendirmeye çalıştık. Görevlilerimizin her biri kendi alanında elbette yeteneklidir. Fakat biz görevlendirme yaparken biraz daha fazla gayretli olan ve özel yeteneklere sahip hocalarımızı tercih ettik. Zira eğitim müesseslerimiz insanın ruhunu yeniden inşa edeceği için mimarı da gerçekten önemlidir.  Bu bağlamda, akademi derslerimizdeki asıl gayemiz; Kur’an kurslarına devam etmekte sıkıntı yaşayan belli bir yaş seviyesine ulaşmış, yaz kurslarında kendilerinden daha küçük çocuklarla eğitim almak durumunda kalan, yine yaş uyuşmazlığına takılan ve bu yüzden kurslara katılmak istemeyen gençlerimize yeni bir yol haritası çizmek için böyle bir eğitim planı yaptık. Daha önce üniversite öğrencilerine yönelik yaptığımız akademi derslerimize bu yıl ilk defa 14-18 yaş arası gençlerimize kattık. Bundan sonraki dönemlerde de inşallah devam edeceğiz. Eğitim ve öğretimde bir milletin istiklali ve istikbali maziden devam edip gelen temel esaslar üzerine oturmuş temel eğitim ve öğretimle mümkündür. Çünkü inkılaplar mekteple başlar ve her milletin kendine özgü bir mektebi ve eğitim metodu vardır. Bize düşen görevde istiklalimiz ve istikbalimiz olan bir değerli genç kardeşlerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir.”

24 Haziran – 25 Temmuz 2019 tarihleri arasında devam edecek akademi derslerine her merkez ilçeden 50 kız ve erkek öğrenci olmak üzere toplam 300 öğrenci eğitim alacak. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim