Çumra Endüstri Meslek Lisesi ve Çumra Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle biraraya gelen Oğuz, "Çumra Belediye Başkanı olduğum andan itibaren sizler için mezun olduktan sonra sizler gibi kalifiyeli elemanların istihdam konusunda sıkıntı çekmemesini sağlamayı hedefledik. Çumra Organize sanayi bölgemizde açılan fabrikalar sayesinde sizler işsiz kalmamış olacaksınız inşallah şuanda Çumra Organize sanayi bölgemizde 450 kardeşimiz evine ailesine ekmek götürüyor ve bu sayı 2018 yılı sonuna kadar yeni açılacak fabrikalarla bin olmasını hedefliyoruz" dedi. 

Başkan Oğuz öğrencilere bir de müjde vererek, "Geçtiğimiz hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ilçemizde misafir ettik kendisinden içerisinde yeni atölyelerin olduğu yeni teknoloji makinaların bulunduğu yeni bir Endüstri Meslek Lisesini Çumra Organize sanayi Bölgemiz içerisinde yapalım sözünü aldık başta sizlere ve ilçemize hayırlı olur" diye konuştu. Oğuz, Çumra Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle de bir araya geldi. Ama burada ayrı bir heyecan vardı. Çumra Belediyesi ve İlçe Milli eğitim müdürlüğünün koordine ettiği ve tüm imkanların belediye tarafından karşılandığı Diriliş Gençliği Temel Dini bilgiler sınavı öncesi okul idaresi tarafından ve öğrencilerin talebi üzerine deneme sınavı yapıldı.  Gençlere seslenen Oğuz, "Geçtiğimiz yıl 4 bin 200 kardeşimizin kaldığı sınav sonunda 7 kardeşimizi Umreye gönderdik ama sloganımız Kaybedeni olmayan bir yarışmaydı bugün sizlerde geçen yıl yarışmayı kazanan öğrencilerimizin yüzünde gördüğüm ışığın aynısını görüyorum dedi ve bugün yapılacak deneme sınavında ve genel sınavda başarılı olacağınıza inanıyorum" dedi. 

Başkan Oğuz Çumra Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine de bir müjde verdi: "Arsası belediye tarafından karşılanarak yapımı tamamlanan okulumu gerçekten güzel oldu güle güle kullanın inşallah ama bahçe düzenlemesinde bir eksiğimiz var halısahamız yok inşallah önümüzdeki hafta okul bahçemize bir adet halısahamızın yapımına başlıyoruz" ifadelerini kullandı. Öğrencilerden yoğun ilgi gören Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, "Gençler için ne yapsak azdır sonuna kadar gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Sınav heyecanını yaşayan öğrenciler ise bu sınavı düşünen ve tertip eden herkese teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim