Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği’nin (TEYAD) Cuma sohbetlerinde AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru “Gençlik ve Siyasal Katılım” üzerine bir konuşma yaptı. 1990 yılında memur bir ailenin çocuğu olarak Konya’da doğduğunu söyleyen Koru; “Eğitim hayatını Konya’da tamamladıktan sonra serbest avukat olarak görev yapıyorum. Konya Milletvekili Selman Özboyacı’nın desteği ile gençlik oluşumu için 2012 yılında ilk adımlar atıldı. Sadece İstanbul’da olan gençlik kolları teşkilatını Büyükşehir Belediyesi desteği ile Konya’da da oluşturduk. Şu anda Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapıyorum.” dedi.

SİYASAL KATILIMDA GENÇLERİN ÖNEMİ

Siyasal katılımın önemi üzerinde duran Koru; 1970 yılında Deniz Baykal’ın geniş kapsamlı raporuyla siyasi katılımın şekillendiğini, siyasal katılımın; hiçbir faaliyete katılmayanlar, seçimden seçime oy kullananlar, kişisel gelecekleri için katılanlar, aktif olarak görev yapan parti yöneticisi siyasiler olarak ayrıldığını belirtti.

Koru, gençlere nerede olursa olsun siyasî katılımcı gözüyle baktıklarını, Konya’nın Çeltik- Halkapınar arasında 400 kilometre mesafe olduğunu ifade ettikten sonra “Siyasal katılımın en iyi olduğu yerlerden birisi siyasi teşkilatlardır. 31 ilçemizde kongremizi yaptık. Şehirde genç siyasilerimizin olması büyük önem taşımaktadır. Usame Bin Zeyd 17 yaşında İslâm ordularına komutanlık yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u fethetmiştir. Gençlerin devlet kademelerinde rahatlıkla görev alabileceğini görüyoruz.” dedi.

GENÇLİK MECLİSLERİNİN OLUŞUMU

2012’de oluşturulan gençlik meclisleriyle ilgili bilgi veren Koru; “Gençlik meclislerinde herhangi bir ayrışma olmadan tüm kesimlere hitap eden projeler hazırlanması öngörüldü. Herkese hizmet etmeye yönelik çalışmalarda bulunuldu. Daire başkanlığı gibi bir yapılanma içerisine gidildi. Belediyede Genel Sekreter Yardımcısı Abdülhalim Öteken’e Gençlik Meclisi’yle yapmak istediğimiz projelerden bahsettik. Mehmet Ali Tulukçu arkadaşımızın desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüştük. Gençlik meclisi oluşumu çalışmaları yapılmaya başlandı.” dedi.

DÜNYAYI OKUMAYI BİLEN GENÇLİK HEDEFİ

Koru,700 gencin yurtdışına gönderildiği ve kurban organizasyonlarında görev yaptıkları TUGVA oluşumuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Şeffaf ve denetlenebilir bir yapı oluşturuldu. İdari binalar ve yurtlar elde edildi. Hasan el Bennâ, Mevdudî ve Seyyid Kutup ile ilgili kitaplar okutuluyor. Kültür halkaları oluşturularak gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

GÖZARDI EDİLEN GENÇLİK KESİMİ

Çalışan gençlere yönelik çalışmalarında Selçuklu Belediyesi’nin sağladığı desteğe dikkat çeken Koru, Ali Okutan Gençlik Merkezi yoluyla sanayide çalışan gençleri merkeze davet ettiklerini, Riyazü’s Salihin okumaları yaparak çalışmalarını ulusal düzeye ulaştırdıklarını belirterek; “Mora Müslümanları 40 yıl verdikleri mücadele sonucu özerklik elde ettiler. Yönetim olarak hangi ülkeyi model alacakları belirlenecek. Kurban yardımıyla başlayan diyalogla hazırladığımız rapor siyasilerimize sunuldu. Siyasal katılım noktasında ileri boyutta bulunuyoruz. Siyasetin çalkantılı dünyasında kaybolmadan bir nefer olabilmenin çabası içindeyiz. Gençlerimizi bu teşkilatlarda yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim