Seydişehir Belediyesi  gençlere Avrupa  kapılarını açacak müthişbir toplantıya ev sahipliği yaptı.Seydişehir Belediyesi, kazandığı EurodeskTemas noktası  Projesi  olarak "Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı-Merhabayı"gerçekleştirdi.

Seydişehir Belediyesi AB ProjeKoordinatörlüğünün EYSA  (Avrupa GençlikTopluluğu  Derneği) ve Youth A.R.T  (Gençlik Sanat Araştırma ve EğitimDerneği)  katkılarıyla gerçekleştirdiğitoplantı Seydişehirli gençlerin Avrupa fırsatlarından nasıl faydalanacakları konusunda yepyeni  ufuklar ve farkındalık oluşturdu. Gençlerkendilerini ifade etme imkanı bulurken, kendilerine Avrupa kapılarınıaralayacak  projelerle ilgili ayrıntılıbilgi edindiler. Seydişehir Belediyesi ilk kez yüzlerce genci bir araya getirerek Seydişehir gençliğine  kendi   potansiyellerini  keşfetme  ve hayallerindeki projelerigerçekleştirme  imkanı sunacak  çalışmalar konusunda  bilgi verdi. Bu bağlamda EYSA ve YOUTH A.R.T.'ın Seydişehir Belediyesi ile   yurt dışıproje ortaklığı kapsamında ise  pek çokSeydişehirli gence Avrupa yolu  açılmışolacak.

Belediye Düğün Salonu'ndaki  ulusal düzeydeki toplantıya Konya ValiYardımcısı Sefa Çetin, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Garnizon KomutanıMehmet Oyanık, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Belediye MeclisÜyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, protokol mensupları, eğitim kurumları, basınmensupları ile yüzlerce genç katıldı.

Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin,Konya'da  AB  Bakanlığı Temas noktası olarak çalıştığınıifade ederek  Seydişehir  Belediyesi'nin   Eurodesk Temas Noktası  olması sebebiyle Konya İlçelerinde 1. sırada.olduğunu vurguladı. Çetin, "Türkiye 20 milyonluk genç  nüfusuyla müthiş bir güç. Bu genç nüfus ne kadar eğitilir, nitelikli dünyaya açık,utku ve vizyonu geniş  kitle olursa  Türkiye Cumhuriyetinin de geleceği o kadargaranti altına alınmış olur" dedi.

Seydişehir ailesine yenikatıldığını  ifade eden SeydişehirKaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir'e güzellik katan bu  çalışmaların artarak devam edeceğini belirti.

Seydişehir Belediye BaşkanıAbdulkadir Çat, 4 ay önce kurulan  ABProje Koordinatörlüğünün KOP, Mevka ve Ulusal Ajans gibi önemli kurumlarasunduğu 14 projenin 3'ünün kabul edilmesinden dolayı Filiz Şahin'e teşekkür ederek;"Seydişehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz pek çok projede gençlerimizeözel önem verdik. Çünkü gençler bizim yarınlarımız.Geleceğe yapılan en büyükyatırım  gençlerimize yapılan yatırımdır.Gençlerimize güvenimiz sonsuzdur.Söz konusu projelerimizle Seydişehirligençlerimizin aktif vatandaş olmalarını,yeni coğrafyalar, yeni kültürler  tanımalarını sağlamak , bilgi ve görgüleriniartırmak ve eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla  yüzlerce gencimizi yurt dışınagöndereceğiz" dedi. 

AB Proje koordinatörü Filiz Şahin,Eurodesk Temas Noktası Projesi ile Seydişehir Belediyesinin Türkiye'de 114nokta arasında yer aldığını ve iki ilçeden biri olduğunu söyledi.  Filiz Şahin, Seydişehir Belediyesinin  gençliğeverdiği önem  doğrultusunda  gerçekleştirdiği  ve tüm Türkiye'ye  örnek olan gençlik projeleri sayesinde  projelerinin kabul edildiğini belirterek şunları söyledi:"Belediyemizin bireysel ve takım sporlarında Bölge,Türkiye ve uluslararasıboyutta elde ettiği başarılar, kültür- sanat ve sosyal  etkinlikleri kapsamında  binlerce gence yönelik olarakgerçekleştirdiği  Anıtkabir ve ÇanakkaleKültür Gezileri, eğitim ve sosyal sorumluluk projeleri   kapsamında   uyguladığı pek çok  hizmet sayesinde projelerimiz  kabul gördü.  Ulusal Ajans’ın 2004yılından beri proje çalışmalarında kullandığı miktarın 370 milyon avro olduğuna dikkat çeken Şahin, " Butamamen  AB'den gelen bir katkı değil.Üyeülkelerin ortak havuza koyduğu miktarlardan gençlik  projelendirme  çalışmaları oranında faydalanıldığı için proje üretilmezse  performans oranı düşer ve  ülkeye ayrılan para bir  alttaki ülkeye  geçer" diyerek projelerin  öneminden bahsetti.

EYSA'dan Hakan Karabulut  ve Kazım Hasırcı  Gençlik Programları konusunda, YouthA.R.T'dan  Özgür Yaşar Gençlik Projelerive Kazanımları ile ilgili sunum yaptı. Gençlerin   Avrupa fırsatlarından nasılyararlanabilecekleri konusunda bilgi vererek  hangi projelerle yurt dışına gittiklerini çarpıcı örnekleriyle anlattılar.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim