Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor Süper Lig’de 6 maçtır kazanamıyor. Yeni Malatyaspor mağlubiyeti ile başlayan seride, Fenerbahçe, Sivasspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor’a mağlup olan Anadolu Kartalı Gençlerbirliği ile de berabere kaldı. Konyaspor ayrıca kupada da Eyüpspor’a elendi. Önümüzdeki hafta Gaziantep FK ile karşılaşacak olan Konyaspor’da kötü gidişe dur denilemezken, akademi takımları ise adeta abilerini utandıracak bir performans ortaya koyuyor. 5 ligde mücadele eden Konyaspor Futbol Akademisi mücadele ettiği liglerin dördünde zirvede bulunurken, U19 liginde ise ikinci sırada yer alıyor.

U14 NAMAĞLUP

Elit U14 Ligi 3. Grup’ta yer alan Konyaspor u14 Takımı ligde namağlup şampiyonluğa koşuyor. Ligde 10 maça çıkan gençler, 8 maçtan galibiyetle ayrılırken 2 maçı berabere tamamladı. Henüz mağlubiyeti bulunmayan Konyaspor U14 26 puanla zirvede bulunuyor. Konyaspor U14 Takımı’nın ligdeki en yakın takipçisi 6 puan gerisindeki Kayserispor. Konyaspor U14 Takımı’nı antrenör Fatih Başak çalıştırıyor.

U15 DOLU DİZGİN

Liginde lider konumda olan bir başka akademi takımı ise Konyaspor U15 Takımı. 10 hafta oynanan ligde 6 galibiyet 4 beraberliği bulunan Konyaspor, 22 puanla zirve mücadelesi veriyor. Henüz mağlubiyeti bulunmayan genç oyuncuların antrenörlüğünü ise Ömer Ayçiçek yapıyor.

U16 FARK ATTI

Konyaspor Futbol Akademisi bütün yaş gruplarında büyük başarılara imza atarken U16 Takımı da liginde açık ara farklı lider durumda bulunuyor. Ligde oynadığı 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alan Tevfik Aktutan’ın öğrencileri en yakın rakibine 8 puan fark atmış durumda. En yakın rakibi Ankaragücü’nün 8 puan önünde 26 puanla lider konumda bulunan Konyaspor U16 takımında birçok milli oyuncu da bulunuyor.

U17 KIYASIYA BİR MÜCADELEDE

Birçok Süper Lig takımının yanı sıra alt yapısı ile ünlü Altınordu ve Bursaspor gibi kulüplerin de bulunduğu U17 Ligi’nde mücadele eden Konyaspor U17 takımı kıyasıya bir zirve mücadelesi veriyor. Geçen hafta liderliğe oturan Çağdaş Çankaya’nın antrenörlüğünü yaptığı U17 bu hafta deplasmanda Gençlerbirliği’ni mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

U19 İKİNCİ SIRADA

Konyaspor Akademisi’nin zirve mücadelesi veren bir diğer takımı ise Konyaspor U19. Galatasaray’ın 30 puanla lider olduğu ligde 25 puanla ikinci sırada bulunan Hakan Ünal’ın öğrencileri zirve yarışından kopmamak için büyük bir mücadele veriyor. Bu hafta Bolu deplasmanından 3-2’lik galibiyetle dönen Konyaspor U19 bu hafta evinde Bursaspor’u konuk edecek.

TANER AY: BU BÜYÜK BİR YAPILANMANIN ÜRÜNÜ

Konyaspor alt yapı takımlarının başarısını değerlendiren Konyaspor Futbol Gelişim Akademisi Genel Koordinatörü Taner Ay, “Bu ligler elit ligler. Artık ligden düşme ve çıkma var. Bu nedenle liglerin genel kalitesi çok arttı. Bu kolay bir başarı değil. Hem yarışmaya hem de bir yandan yetiştirmeye çalışıyoruz. Aykut Kocaman ve ekibinden de büyük destek alıyoruz. Oyuncularımız zaman zaman A takımla antrenmanlara çıkıyor. Bu büyük bir yapılanmanın ürünü. En kısa sürede A takıma oyuncular vereceğimize inanıyoruz” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim