Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın Gençlik Kuruluşu olan Genç MÜSİAD  13. Genel Kurul Toplantısı MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen Genel Kurula MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Genç MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Kerim Altıntaş, Genç MÜSİAD Geçmiş Dönem Genel Başkanları Seyyid Mahmut Nebati, Fatih Uysan, Abdulsamet Temel, Ömer Faruk Akbal ve Yavuz Fettahoğlu, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç MÜSİAD Şube Başkanları ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. Genel kurula ayrıca Genç MÜSİAD Konya Şubesi 6. Dönem Başkanı Emre Babayiğit, Genç MÜSİAD Konya Şubesi 7. Dönem Başkanı Kadir Başaran, Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Safa Botsalı, Yönetim Kurulu üyeleri ve geçmiş dönem yönetim kurulu üyeleri yoğun bir katılım sağlayarak Konyalı yeni genel başkanı yalnız bırakmadı. Genel Kurulda görevi devreden Genç MÜSİAD 12. dönem Genel Başkanı Mazlum Engin Akdağ, başkanlık görevinin bir bayrak yarışı olduğunu ve genel kurulların bayram havasında geçtiğini dile getirdi. Bu zamana kadarki desteklerinden dolayı MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’a, yönetim kuruluna, geçmiş dönem başkanlarına, şube başkanlarına ve üyelerine teşekkür etti.

‘VAR GÜCÜMÜZ İLE ÇALIŞACAĞIZ’

Genç MÜSİAD 13. dönem Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal ise genel kurulda yaptığı konuşmada, “Bugünden itibaren Genç MÜSİAD Genel Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirebilmek için bugünden itibaren var gücümüz ile çalışacağız. Teveccühlerinizden ötürü hepinize teşekkür ederim. 1990 yılında kurulan MÜSİAD’ımız 12 genç kurucu üyesi ile yola çıktı. Kurulduğu günden bu yana yerel ve ulusal firmaların uluslararası piyasaya çıkmasında itici bir güç oldu. 1990’lı tüm iş insanlarının bir araya gelerek ve bir arada durarak eşit şartlarda rekabet etmesine imkan sağladı. Türkiye’nin yeni gücü MÜSİAD hem üyelerin, hem de ülke ekonomimizin iş hacmini artmasında önemli rol oynuyor. Tarihi sorumluluğumuzun farkındayız. Nasıl bir miras aldığımızın bilincindeyiz. Hamdolsun kurulduğumuz ilk günden bu yana büyüklerimizin izinden göstermiş oldukları hedefler doğrultusunda emin adımlarla yol almaktayız. Genç MÜSİAD’ın bugün dünya çapında 4 bini aşkın üyesi bulunuyor. Türkiye’de 56 tane şubemiz var. Hayallerimiz sınırlarımızın ötesini açtı. Yurtdışında 20 Şube’ye ulaştık ama bu yetmez diyoruz.  Bayrağımızı daha yükseklerde ve daha çok şubemiz ile dünyanın her yerinde dalgalandırmak hedeflerimizin arasında. Şuanda Genç MÜSİAD, içerisinde üniversite öğrencilerini de barındıran bir yapıya sahip. Bizler deneyimlerimizi paylaşırken, onlar bizlere ilham veriyor. Birlikte düşünüyor, birlikte çalışıyoruz. Hedefimiz bu yapıyı bozmadan çatımız altında daha fazla iş insanı çekmek. Hayata geçireceğimiz farklı projeler ile genç ve nitelikli iş insanlarımızın sayısını artırmak. Bu kapsamda genç girişimcilere yönelik iş dünyası buluşmaları, uluslararası kongreler, sektörel çalışmalar, üyeler arası ticaret teşvik danışmanları ve toplumsal faydayı hedefleyen etkinliklere imza attık. Atmaya da devam ediyoruz” dedi.  

Yunus Furkan Akbal başkanlığında Genç MÜSİAD Yönetimi şu isimlerden oluştu: A. Faruk Yamankaradeniz, Abdülhamit Eroğlu, Akif Enes Kütük, Bahadır Yılmaz, Cenk Aydoğar, Emirhan Özyardımcı, Erdem Dereli, Fatih Tuğcu, Fazlurrahman Yaman, Görkem Yapıcıkardeş, İsmail Demir, İbrahim Ethem Tokgöz, Kerem Kurtuluş, M. Cem Çekerek, M. Yusuf Avcı, Meryem İlkbahar, Muratcan Fersan, Ömer Uyan, Sena Cevahir, Sinan Keçebir, Yasin Emre Ertemel, Yusuf Akbal.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim