Selçuk, Necmettin Erbakan ve Karatay Üniversitesi mimarlık fakültesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlik,Konya İnşaat Fuarı alanında gerçekleştirildi. Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı Armağan Güleç Korumaz, Kalekim ve Paksu şirket yetkililerinin katıldığı etkinlikte, Kalekim’in teknik detay çözümleri ve mimarideki estetik uygulamaları anlatıldı.

Kalekim Eğitim ve Müşteri Şikâyetleri Uzmanı Can Çelik’in uygulamalı olarak sunum yaptığı eğitimde,Kale Holding ‘in yapı kimyasallarından,savunma ve havacılık sanayisine kadar uzanan bir kurumsal şirket olduğunu belirtti.  Su yalıtımının ne amaçla yapıldığı, yapılardaki su yalıtımı gerekliliği hakkında bilgi veren Çelik, 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren yönetmelik ile yapılarda artık su yalıtımının zorunlu olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti. Çelik, temel perde su izolasyonu, balkon teras su izolasyonu ve çatılarda su izolasyonu çözümleri ve detaylarını anlattı. Binalarda mantolama gerekliliği ve Kale Mantolama paket sistemlerinin avantajları hakkında bilgi veren Çelik, “Kale markasının 2 yıl uygulama ve 10 yıl ürün garantisi var. Garanti kapsamına alınan projelerin Enerji Kimlik Belgesinin bedelsiz olarak Kalekim tarafından çıkarılıyor ve bu belgenin yapıda yerleşim izni alınması için zorunlu hale getirildi. “ dedi. 

Dekoratif ürünleri tanıtan Çelik, dekoratif ürünlerin kullanım alanlarının sınırsız desen imkanı ve bu ürünler ile benzersiz mekanlar yaratılabileceğini söyledi. Mimarlık öğrencilerinin katılımı ile Stucco, Betonart, İstanbul Antique ve cam sıva uygulamaları canlı olarak Kalekim ustası ile gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim