Cenaze namazı sonrası İsrail ve ABD bayrakları üzerinebenzin dökülerek yakıldı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği havasaldırısına Konya'dan tepkiler yükselmeye devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Konya Şubesi Hacıveyiszade Camii önünde bir araya gelerek Cuma Namazıçıkışında Gazze'de saldırıda ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.Cenaze namazı öncesi konuşan AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Yahudilerinasıl amacının Gazze olmadığını, Mekke ve Müslümanlar olduğunu söyledi. Güneş,“Peygamber ve ashabı, Hayberi Yahudilerden temizledi. Bundan dolayı buYahudilerin hedefi Gazze değil, Gazze'deki bir avuç Müslüman. Onların, asılhedefi Mekke ve tüm Müslümanlık alemidir. Ecdadımız hakkı hakim kılmak için şehit oldular ve bu mirası bizebıraktılar. Bizim çevremizde Müslümanlara karşı oynan  oyunlara aldanmamamız gerekiyor. Bu oyunlarınhepsi Müslümanları birbirine düşürüp kırdırmak için yapılıyor. Bunları iyianlamamız ve ona göre dostumuzu seçmemiz gerekiyor” dedi.

BATIDAN BİZE DOST OLMAZ

Batı'nın dost edinilmemesi gerektiğini desöyleyen Güneş, “Bin 400 yıl önce Rabbimiz tarafından gönderilen kitaptaMevlamız, Yahudi ve Hristiyanların dost edinilmemesini, kimlerin onları dostedinirse onlardan olacağını söylüyor. Yıllarca Amerika dostluğu dedikçe, İsraildostluğu dedikçe PKK daha da arttı. Çünkü onların arkasında da batı ve İsrailvar. Bizim yavrularımız askere önceleri düğüne gider gibi sevinçli bir haldegiderken şimdi korka korka gidiyorlar. İslam ülkeleri 'batı büyüktür' dediklerianda ve onları dost olarak görmeye başladıkları zaman Allah onlara belalarınıverir. Şimdi dünyanın birçok yerinde oluk oluk kan akıyor. Akan bu kanlarınhepsi Müslümanların kanı. İşgal edilen ülkelerin hepsi, ırzlarına tecavüzedilenlerin hepsi Müslümanlardır. Allah da bizim en büyük düşmanızın Yahudilerve müşrikler olduğunu söylüyor. Bize düşman olarak Suriye'yi, Mısır'ıgöstermiyor. Düşman olarak İsrail'i, Yahudileri ve müşrikleri gösteriyor” diyekonuştu.
 
 

MÜSLÜMANLAR BİRLİK İÇİNDE OLMALILAR

 Müslümanlar'ın birlik içinde olmasıgerektiğini de söyleyen AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, “Bizler ümmetolarak birlik içinde olamadığımız için Müslümanlara karşı yapılan zulümleridüzeltemedik. Gücümüz kalmadı. Bize Avrupa Birliği diye bir şey çıkarttılar. Bukuruluş nasıl bir alçaklık ki, bu kadar Müslüman’ın kanı akarken, sesleriniçıkarmıyorlar. Bunlar zalimin önde gidenleri. Bunlar fıtratları ve inançlarıgereği zalim. Dünya üzerindeki Müslümanlar birlik içerisinde olmadığı için buzalimler zulümlerine devam ediyorlar” diye konuştu. Müslüman'ın her halükardadüşmanları ile savaşması gerektiğini de dile getiren Güneş, “Peygamberimiz,bize düşmanların faaliyetlerine karşı Müslümanlar'ın elleri ile mücadele veriponları engellemesi gerektiğini söylüyor. Elimizden bu gelmediği zamandüşmanları sokkalara çıkıp haykırmamız gerektiğini, eğer şer güçler tarafındanbu da engellenmişse o zaman bu zulmu yapanları kalbimizden kötülememizgerektiğini söylüyor. Bizlerde bunu yapmalıyız” ifadelerini kullandı. Yapılankonuşmanın ardından, ABD ve İsaril bayraları üzerlerine benzin dökülerekyakıldı. Yakılan bayrakların ardından İsrail'in Gazze'ye düzenlediği havasaldırısı nedeni ile hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazıkılındı. Kılınan cenaze namazının ardından İsrail'i protesto eden gençler,İsrail ve batı aleyhinde sloganlar attı.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim