19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Konya merkezde ve ilçelerde törenler düzenlendi. Konya'da Anıt Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Buğur Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şiirlerin okunduğu törene, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, gaziler ve öğrenciler katıldı.  Yapılan kısa selamlama konuşmalarının ardından tören sona erdi.

KARAPINAR

Karapınar'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Karapınar'daki tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam etti. İlçede görev yapan Teğmen Mücahit Tanyeri, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gazileri her zaman minnetle anacaklarını söyledi. Program sonunda gaziler tebrikleri kabul etti.  Törene İlçe Kaymakamı Onur Kökçü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Bülent Uysal, Belediye başkanı Mehmet Yaka, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

HADİM

Hadim'de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Hadim Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından program sona erdi. Anma programına Hadim Kaymakam Vekili Mehmet Furkan Taşkıran, Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Garnizon Komutanı Burak Hamdi Zorlu, Emniyet Amiri Halil Acar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

BEYŞEHİR

Beyşehir'de "19 Eylül Gaziler Günü" düzenlenen törenle kutlandı.

Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilciliğinin çelenklerinin koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından tören sona erdi.

Programlara Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Adil Bayındır, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YALIHÜYÜK

Yalıhüyük'te 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören alanında konuşan İlçe Kaymakamı  Muhammed Deniz Kılınç, "19 Eylül Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı gündür." dedi. Kılınç'ın konuşmasının ardından öğrencilerin günün önem ve anlamına yönelik okuduğu şiirlerle tören sona erdi. Programa Kaymakam Muhammed Deniz Kılınç, İlçe Belediye Başkanı Hasan Koçer, gaziler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

SEYDİŞEHİR

Seydişehir'de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. İlçesindeki tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Personel Asteğmen Özgür Alasın günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Daha sonra topluca şehitlik ziyareti yapıldı.  Törene, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, Seydişehir Emniyet Müdür Vekili Özkan Çetiner, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, muharip gaziler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

BOZKIR

Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ünvanının verilmesinin 98'inci yıl dönümü nedeniyle Bozkır ilçesinde "Gaziler Günü" törenle kutlandı. Bozkır Hükmet Konağı bahçesindeki tören saygı duruşu ve İstikal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp, bahçedeki Atatürk büstüne Bozkır Kaymakamlığı ve Bozkır Belediyesinin çelenklerinin bırakılmasıyla sürdü. Daha sonra Bozkır İlçe Jandarma Komutanı Selim Kankatarı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Lise öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından program sona erdi. Törene, Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır Belediye Başkan Vekili Hasan Özcan, Bozkır Cumhuriyet Baş Savcısı Selin Kutluata, Bozkır Emniyet Amiri Ramazan Arlı, Bozkır İlçe Jandarma Komutanı Batuhan Duran, gaziler ve ilçe protokolü katıldı.

KULU

Kulu'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı. Kutlama programı Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine yönelik Kıbrıs Gazisi Vahdettin Yücel bir konuşma yaptı. Programı daha sonra ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliklerle Halk Kütüphanesi konferans salonunda devam etti.  Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 15 Temmuz Gazisi Çetin Yıldız yaptı.  "15 Temmuz'da ikinci Çanakkale destanını dünyaya gösterdik" diyen Gazi Yıldız konuşmasının devamında şunları kaydetti: "O gecedeki kahramanlıklar milletimizin kahramanlıkları elbette küçümsenemez. Kahramanlarımız bitmez kahramanlıklarımızda bitmez. Bu anlamda Allah iyi idarecileri başımızdan eksik etmesin, Onurlanmış ve nurlanmış Şehitlerimize de Allahtan rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Allah devletimizi milletimizi her zaman güçlü ve kuvvetli kılsın." Program sonrasında ilçe protokol üyeleri Kulu Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Erdoğan ve dernek üyelerini ziyaret etti. Törene, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Murat Ünver, Kulu İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Ali Gümüş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ali Erzurum, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kemal Kale, protokol üyeleri, sivil ve askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AKŞEHİR

Akşehir'de "19 Eylül Gaziler Günü" törenle kutlandı. Akşehir Adalet Sarayı önünde düzenlenen tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na bırakılmasıyla başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Asteğmen Muhammed Halil Dursun günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Kıbrıs Gazisi Mustafa Ali Taş tarafından coşkuyla okunan "Vatan İçin Gaziyiz Biz" isimli şiir törene katılanlardan alkış aldı.

Törene, Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, ilçe protokolü, daire müdürleri, askeri erkan, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

HALKAPINAR

Halkapınar'da "19 Eylül Gaziler Günü" düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Türkçe Öğretmeni Nazik Yalçınkaya yaptı.  Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından program Halkapınar İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde gazilerle sohbet ve yapılan ikramlarla sona erdi.

Programa Halkapınar Kaymakamı Yunus Emre Bozkurtoğlu, Belediye Başkan Mehmet Bakkal, İlçe Jandarma Komutanı Recep Eraslan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim