Konya Valiliği, siyasi Partiler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yapılan açıklamalarda basının önemine ve özgürlüğüne dikkat çekildi. Ayrıca FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen hani darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da basının darbecilere karşı milletin sesi olmasına da dikkat çekildi. 

VALİ CANBOLAT: GAZETECİLİK ZOR ŞARTLARDA YAPILAN ÖNEMLİ BİR MESLEK

Vali Yakup Canbolat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Gazetecilik mesleği, özellikle büyük fedakârlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir" dedi. "İletişim ve haberleşme alanlarında yaşanan hızlı gelişim ve değişim ile birlikte, bilgiye ve habere erişim kanallarının arttığı ve hızlandığı günümüz dünyasında, Ülkemizin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinde, özgür ve tarafsız basın kuruluşları büyük bir rolü üstlenmektedir. Dünyada ve Ülkemizde yaşanan ve gelişen olaylardan haberdar olmamız konusunda, ahlak kuralları çerçevesinde ve görev bilinci içerisinde fedakârca çalışan gazetecilerimiz, vatandaşlarımızın en başta gelen haklarından olan, doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi icra etmektedirler" diyen Vali Vali Yakup Canbolat'ın mesajı şöyle: "Gücünü halkımızdan alan gazetecilerimizin, başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile geçmişte olduğu gibi, bundan sonrada, ilimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; toplumumuzun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu üstlenen, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, başta Konya’mızda görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

REKTÖR ŞEKER: 15 TEMMUZ'DA BASIN CESARET GÖSTERMİŞTİR 

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Demokrasinin hakim olduğu ülkelerde gazeteciler, insanların ifade özgürlüğüne ve haber alma haklarına hizmet ederek önemli bir misyonu üstlenmektedirler. Ciddi bir kamu hizmeti sunan gazetecilerin kamuoyuna güvenilir, doğru ve tarafsız bir şekilde haber sunmaları ülkelerin gelişimine ve toplumun bilinçlenmesine katkı sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Kitle iletişim araçlarının sürekli gelişmesi; haberlerin hazırlanması ve yayılmasındaki hızlılıkla beraber mesleki etik ilkelerine bağlı, doğru ve tarafsız şekilde hizmet eden basının yeri gün geçtikçe daha fazla önem kazanmaktadır.  15 Temmuz gecesi halkın doğru ve hızlı bir şekilde haber almasını sağlayarak hain darbe girişiminin başarısız olmasında son derece önemli ve başarılı bir görev üstlenen basınımızın gösterdiği cesaret ve yürüttükleri özverili çalışma takdire şayandır.

Bu ciddi ve ehemmiyetli görevi her koşulda layıkıyla, canla başla yürüten değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

KOSKİ GENEL MÜDÜRÜ USLU: GAZETECİLER MİLLETİN VİCDANINA SES OLMALIDIR

KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı: "Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, yurttaşların en doğal hakkı olan haber alma özgürlüğünü sağlayarak milletin vicdanına ses olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, ebediyete intikal eden duayenleri rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım."

TÜMSİAD BAŞKANI AKTAN: GAZETECİLERE DESTEK VERİLMELİ

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.  TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan açıklamasında, gazetecilerin denetleme, kamuoyu oluşturma ve toplumu bilgilendirme gibi görevleri yerine getirirken yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak tanımlandığını söyledi. Habere ulaşmada gazetecilere herkesin yardımcı olarak toplumun haber alma hakkına da katkı sağlanmış olunabileceğini belirten Aktan, “Zor şartlarda mesleklerini yerine getiren gazetecilere destek verilmeli, ekonomik ve sosyal hakları iyileştirilmeli. Basın kuruluşları her zaman desteklenmeli. Bunun bilincinde olarak bizler de elimizden gelen bütün desteği Konya yerel basınımız için veriyoruz. Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor başarılar diliyorum” dedi.

KONYA SMMMO BAŞKANI ÖZSELEK: TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN OLDUKÇA ÖNEMLİ 

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Özselek, yayımladığı kutlama mesajında, çalışan gazetecilerin vatandaşların haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Tarafsız ve özgür basın; halkımızın haber alma hakkının kullanmasını sağlayan en önemli unsurlarından birisidir. Yaptıkları iş gereği gözlemleri, bağımsız duruşları ve tarafsız kimlikleri ile yönetim ve vatandaşlarımız arasında çok önemli bir köprü görevi görmektedirler. Bu sebeple basın mensuplarımız, yapmış olduğu sorumlu yayıncılık ile toplumun hızlı ve doğru bilgilendirilmesinin yanında kamu çıkarlarının korunması, eğitim ve öğrenim çalışmalarına da katkı sağlamaktadır. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, mesaisinden, emeğinden, sıhhatinden ve hatta hayatından olma pahasına çalışan basın mensuplarımız doğru haberi bulup bizlere ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışmalarına aralıksız devam etmektedirler. Güçlü bir basın, ülkede demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli teminatıdır. Zor şartlar altında çalışan basın mensuplarımıza görevlerini yaparken sadece sorumluların değil herkesin yardımcı olması, haberin doğru yansıtılmasına katkı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aramızdan ayrılan değerli basın mensuplarımıza da Allah'tan rahmet dilerim.”

BAŞKAN BÜTÜNER: BASIN GÖREVİNİ ÖZGÜRCE GERÇEKLEŞTİRMELİ

Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner de yayınladığı mesajda, "10 Ocak 1961 yılından itibaren Çalışan Gazeteciler Günü olarak andığımız bu önemli günde, siz değerli basın mensuplarını içtenlikle tebrik ediyoruz" dedi. Bütüner, "Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu fakat doğru bilgiyi bulmanın zorlaştığı günümüzde, basın mensubu kardeşlerimizin büyük bir özveri ile çalıştıklarının farkındayız. Bu sebeple hak ve adaletin tesisi için kaleminizden dökülen her bir sözcüğün, bizim için değeri oldukça büyüktür. Bu kutsal vazifenizde bizlerin desteği her zaman sizlerle olacaktır. Ülkemizde; kişi hak ve özgürlüklerine dayalı, düşünce ve ifade hürriyetinin ilke edinildiği, basın mensuplarının görevini özgürce gerçekleştirebildiği; örgütlenme ve sendikalaşma haklarını mümkün kılan bir ortamın ivedilikle sağlanması gerekmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü şartların bir an önce sona erdiği; siyasi kutuplaşmalardan uzak, barışın, huzurun ve refahın tesis edildiği ve siz gazetecilerin evrensel basın ilkeleriyle tarafsız ve etik kurallara bağlı olarak mesleklerini icra edebilecekleri bir iletişim ortamına ulaşmak ortak beklentimizdir.

Ayrıca terör ve savaş gibi olumsuz şartlarda çalışmak zorunda kalan ya da iş bulamadığı için çalışamayan, internet medyası gibi yasal boşluk taşıyan alanlarda çalışarak mağdur olan gazeteciler başta olmak üzerebütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz" diye konuştu. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim