Sadece meslek aşkı için çilelere göğüs geren gazeteciler buluştu
Ali Sait Öge, Tahir Bozkır, Yıldız Durak, Ramazan Sorgun, M.Hadiye Gürüler Ateş, Yadigar Güneş ve Zeliha Bozdemir'in düzenlediği 'Eski Dostlar Buluşması'nın ikincisi geçtiğimiz gün Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen Programa Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Konya TV Haber Müdürü Ali Sait Öge, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar ile Konya basınına gönül veren eski gazeteciler ile yeni gazeteciler katıldı.
 
Programı tertip edenler adına konuşan Ali Sait Öge, eski gazeteciler ile yeni gazetecileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Öge, “Geçen yıl hepinizin yakından tanıdığı gazeteci dostlarımız Ramazan Sorgun, Yadigar Güneş, Yıldız Durak ve Zeliha Bozdemir ile birlikte el ele vererek düzenlemiş olduğumuz buluşma etkinliğinin bu yıl ikincisini gerçekleştirmekten büyük bir heyecan ve mutluluk duyduk. Bu programın hayata geçirilmesindeki ilk amacımız, uzun yıllar Konya’da bu mesleğe gönül veren Konya basınımızın usta gazetecileri çınarlarımız ile bu çınarların birer dalı olan biz çıraklarını bir araya getirerek hasbi hal etmek idi.
Bu vesile ile belki de uzun yıllar birbirlerini görmeyen dostları buluşturarak yeniden kaynaşmalarını sağlamak istemiştik. Hiçbir şekilde hiçbir kişi ve kurum ayrımı yapmadan bu mesleğe gönül veren tüm dostlarımız ile bir arada güzel bir akşam geçirmeyi, eskileri yad etmeyi, anıları tazelemeyi acısıyla, tatlısıyla hatıraları bir kez daha gün ışığına çıkarmak istedik” dedi. Açılış konuşmasının ardından Gazeteci Durmuş Alagöz sahneye gelerek, gazetecilerin çok kalabalık cenazeleri takip ettiğini, ancak kendi meslektaşlarının cenazesinde az sayıda insanın bulunduğunu söyledi. Konya basınına emek veren gazetecilere sahip çıkılmasını isteyen Gazeteci Erol Togay, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki dönemlerde işlevini tam olarak yapmadığını, bundan sonra cemiyetin bir gazete çıkartarak, durumu iyi olmayan gazetecileri burada çalıştırıp, bu kişilere destek olunmasını istediğini belirtti. Gazetceci Uğur Özteke ise, gazeteciliğin 35-40 yıl önceki gibi zorluklar ile dolu olmadığını, mesleğe ilk başladığında çok zorluklar çektiğini, bu işi yaparken her zaman zevk aldığını dile getirdi. Gazeteci Çiğdem Kurut da uzun bir aradan sonra eski dostları ile buluşmanın güzel olduğunu ifade etti. Salonda bulunan en eski gazetecilerden Nail Bülbül ise spor gazeteciliğine nasıl başladığını anlattı. Bülbül gazetede ilk yazmaya başladığı zamanlarda haberinin altında isminin çıkmadığını söyleyerek, “Haberi yazıp gazeteye veriyorduk ama o zamanlarda haberin altında imzamız çıkmıyordu. Bir ay sonra patronum beni çağırdı ve bu işe dayanıp dayanamayacağımı görmek için imzamı gazetede yayınlamadığını ve benim bu işi yapabileceğimi gördüğünü söyledi. Ondan sonraki her yazımın altında ismim çıktı” diye konuştu. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar ise cemiyet olarak Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu'ndan yeni bir cemiyet binası istediklerini belirtti. Programın sonunda salonda bulunan eski ve yeni gazeteciler bir araya gelerek toplu fotoğraf çektirdi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim