"10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir" diyen Özdemir, "10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Ancak günümüzde meslektaşlarımız 10 Ocak 1961’den çok daha kötü koşullara sahipler" dedi

Siyasi Partiler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yapılan açıklamalarda basının önemine ve özgürlüğüne dikkat çekildi. Ayrıca FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen hani darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da basının darbecilere karşı milletin sesi olmasına da dikkat çekildi. 

4. GÜÇ, HER GEÇEN GÜN GÜÇ KAYBEDİYOR

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Sefa Özdemir, basının, demokrasilerin gelişiminde ve toplumların ilerlemesinde büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, yasama, yürütme ve yargının yanında 4. kuvvet olan basının,  geleceğin güçlü Türkiye’si için mutlaka desteklenmesi ve sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini kaydetti.  Başkan Özdemir, “Dayanışma günü olarak kutladığımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, çözüm bekleyen sorunlarımızı kamuoyuyla bir kez daha paylaşmak istiyorum.  

Ülkemiz, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi sorunumuz, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile çözümlenmeli ve alınan kararlar ivedilikle uygulamaya konulmalıdır. Özellikle çalışma koşulları mutlaka iyileştirilmelidir. 10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı. Ancak günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından, ne yazık ki 10 Ocak 1961’den çok daha kötü koşullara sahipler. Basın özgürlüğünü ele alan yasalar yeniden düzenlenmeli, terör suçları dışında, cezaevlerinde yazdıkları yazılar nedeniyle tutuklu bulunan gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Yaşadığımız tüm bu sorunlar nedeniyle, meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz. Hep tekrarladığımız gibi 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir” dedi. Sefa Özdemir, tüm gazetecilerin ve medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerini tamamladı.

FİDANCI: BASIN KAMUOYUNU AYDINLATMAKTADIR 

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Fidancı, "Basın Milletimizin müşterek sesidir, gözü ve kulağıdır. Halkın haber ve bilgi edinme özgürlüğü ise demokrasinin olmazsa olmazlarından biridir. Tarafsız ve evrensel temel kurallara uygun ilkelerle yayıncılık yaparak, kamuoyunu aydınlatan, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak aynı zamanda kamusal görev yapan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlarım.  Konya, Karaman ve Aksaray bölgesinde yer alan tüm basın kuruluşları ile  bu alanda stres ve yoğunluk içerisinde haber peşinde koşan gazeteciler, bugüne kadar her zaman özverili ve fedakarca çalışmalarını sürdürmüştür. İlkeli yayının yanı sıra her zaman belli bir duruşları ve prensipleri olmuştur. En önemli duruşları ise ‘Millet, Bayrak, Vatan ve Devlet’ duyarlılığı ile bu yönde gösterdikleri hassasiyettir. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz tüm gazetecilerin zorlu mücadelelerini kolaylaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Basın, medya daha genel tabirle iletişim sektörü hızla değişmekte ve gelişmektedir. Basın kuruluşlarımız da bu değişim ve gelişime ayak uydurması elzemdir. Kurum olarak bu yönde de her türlü desteğimiz devam edecektir. Bu vesileyle vefat etmiş tüm basın mensuplarımıza rahmet diler, tekrar tüm gazetecilerin bu özel gününü tebrik eder, sağlıklı, huzurlu ve başarılı ömürler dilerim" dedi. 

BAŞKAN TORU: GAZETECİLER MEŞAKKATLİ BİR GÖREVİ İCRA ETMEKTE

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Başkan Toru, “Gücünü kamuoyundan alan, halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın aynı zamanda demokrasinin en önemli araçlarından biridir” dedi.

Başkan Toru, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 

Kamuoyunun doğru ve güvenilir haber almasında basına büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Toru, mesajında şu ifadelere yer verdi:  "Kamuoyunun hızlı, objektif ve sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara değişik açılardan bakabilmesinde şüphesiz basının rolü çok büyüktür. Gece gündüz, yağmur kar demeden ve en önemlisi de mesai mefhumu gözetmeden halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Gücünü kamuoyundan alan, halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın aynı zamanda demokrasinin en önemli araçlarından biridir. Basın çalışanlarımıza prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, tüm medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

BAŞKAN ALTAY: KONYA BASINI, HAYATIMIZIN AYRILMAZ BİR PARÇASI

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için özveriyle çalışan tüm basın camiasının “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun" dedi. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Gerek yerel, gerek ulusal basında görev yapan basın çalışanları ile basın kuruluşlarımızın  ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmaları takdirle karşılıyorum" dedi. "Etik kurallara uygun yayınlarıyla, örnek olan Konya basını, hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu" diyen Başkan Altay, "Kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevi yerine getiren basın aynı zamanda belediye hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasında önemli bir işlev görüyor. Biz basını "ortak akıl" ile yönetim tarzımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bu konuda yapıcı eleştirileri dikkate alıyoruz. Bu vesile ile tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini yürüten başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere tüm  gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

BAŞKAN HANÇERLİ: GAZETECİLER MİLLETİN VİCDANI OLMAKTADIR 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mehmet Hançerli yayımladığı mesajda toplumu aydınlatma misyonunu üstlenen basın kuruluşlarının topluma katkılarının büyük olduğunu,  iletişim ve haber alma hakkının kullanılmasının önemli gelişmişlik göstergelerinden olduğunu dile getirdi. Hançerli, "Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir. Ülkemizin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine  özgür ve öz güvenli basınımızın katkısı büyüktür. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim" dedi.

BAŞKAN TUTAL: BASIN DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tutal, yayınladığı mesajında gazetecilerin, hayatın birçok alanında, bilgiye ulaşıp sunmaya çalıştığını, gazeteciliğin, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti. Başkan Tutal, "Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Basının başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Ahlak kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, başarılar dilerim.”

BARO BAŞKANI ALADAĞ: BASIN MENSUPLARIMIZ HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR 

Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, "Büyük fedakârlıklarla zor şartlar altında çalışarak, kamuoyunu doğru bir şekilde aydınlatmak için, günün her saatinde haber peşinde koşan basın mensuplarımız, haber alma özgürlüğümüzün değerli temsilcileridir" dedi. Aladağ, "Gazetecilik, doğru haber, özgür yorum, eleştiri özgürlüğü esasları dairesinde gerçekleştirildiğinde demokrasinin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında, toplumsal denetimin etkinleştirilmesinde çok önemli fonksiyonlara sahiptir. Kuşkusuz bu işlevlerin yerine getirilmesinde, genel yayın müdüründen muhabirine, kameramanından,fotoğrafçısına, haber oluşturup iletilmesi aşamasındaki her bir çalışanın şüphesiz yararlı katkıları ve büyük emeği vardır.  Ayrıca toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahip olan ve faaliyetlerimizde bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayarak, adeta en yakın çalışma arkadaşlarımızdan biri olan gazeteciler, düşünce ve ifade hürriyetimizin en etkili unsurlarından biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Basın Ahlak Esaslarıyla, çalışmalarını büyük bir özveriyle takdire şayan olarak devam ettiren, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak 1961'de yasalaşmış olan, Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu günler temenni ederim" diye konuştu.                                                                                                                                                                                    

ÖZALTUN: BASIN DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI 

Beyşehir Belediye başkanı Murat Özaltun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Özaltun, şunları kaydetti:  "Gazetecilik, kamuoyuna doğru ve tarafsız bilgi akışını sağlayan saygın mesleklerden birisidir. Demokrasinin olmazsa olmaz olgularından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerini de göz önünde bulundurarak görevini yerine getirmektedir. Kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayarak, demokrasinin korunması için önemli bir görev de üstlenmektedirler. Gazetecilerimiz, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar. Çalışma şartlarındaki zorluklara rağmen, görevlerini tarafsız, objektif ve basın ahlak kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." 

KTB BAŞKANI ÇEVİK: BASIN 15 TEMMUZ'DA TAKDİRİ HAK ETTİ 

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokratik, şeffaf bir toplum olmanın önceliklerinden birinin kamuoyunun doğru, hızlı ve eksiksiz bilgilendirilmesi olduğunu belirterek, bunun tarafsız, ilkeli, milli değerlere sahip, sorumlu basının görevi olduğunu vurguladı. Çevik, “Hızla değişen ve iletişimle adeta küçülen, bilginin bir tuşla ülkeleri aştığı dünyada, yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet ve sosyal medyanın da faaliyet ve etki alanı genişlemiş, basının önemi daha artmıştır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkân sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Türk basını, sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutarak, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını meslek ilkesi olarak benimsemiştir. Yakın tarihimizde 15 Temmuz gecesi vatanımızın birliği, demokrasimizin kesintiye uğratılmaya çalışıldığı dönemde Türk basınının millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışlara, darbecilere itibar etmeyerek milletimizin, devletimizin yanında mücadele vermeleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duruş, Türk basının sorumluluk sahibi olduğunun, vatan, millet sevdasının ne denli benimsendiğinin en güzel örneklerinden biridir. Geçmişten günümüze kadar milletimizin güvenlik ve huzuruna kasteden odakların terör faaliyetlerine hız vermeye gayret ettikleri hassas süreçlerde basın mensuplarımızın, terörle mücadelenin yanı sıra demokrasimizin güçlenmesine, ülkemizin ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli katkılar sayladığına memnuniyetle şahit olmaktayız. Bu açıdan medya çalışanlarımızın mesleklerini icra ederken toplumumuzun hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya özen göstermeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da büyük önem arz etmektedir.  Konya basını da bu sorumlulukların bilinciyle kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirmektedir. Kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. Bu düşüncelerle, saygıdeğer medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.

KONSİAD BAŞKANI AYDIN: 15 TEMMUZ'DA TARİHİ BİR GÖREV ÜSTLENDİLER 

KONSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Aydın, "Basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsuru, kamuoyunun gözü kulağı ve en önemlisi de vicdanıdır.  Olayları doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için çalışanla gazeteciler gece gündüz demeden, kar kış demeden çalışmakta, zaman zaman hayatlarını tehlikeye atmakta hatta hayatlarını kaybetmektedirler. Demokrasinin temel taşı olan basının önemi 15Temmuz 2016 da ülkemizin uğradığı  en hain ve en büyük işgal girişiminde bir kez daha ortaya çıkmıştır.Daha  işgal girişimin ilk dakikalarından itibaren  halkı bilinçlendiren ve hainlere karşı sokağa davet  eden  basın olmuştur. Yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını milletimiz basından duymuş ve meydanlara inmiştir. 15 Temmuz'da yaşananları anında halka aktarıp,  milletin birlik ve beraberliğinden yana tavır alan, gazeteciler burada tarihi bir görevi icra etmişlerdir. 

Mesele vatan olduğunda düşünce ve fikir ayrılıklarının önemsiz olduğunu  ortaya koyan Türk Basını yereli ulusalı, yazılısı görseliyle  bütün unsurlarıyla,  milletinin devletinin ve bayrağının yanında yer almışlardır. Böylesine önemli bir görevi icra eden, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim.Yine  bu vesileyle ahirete irtihal etmiş bütün gazetecileri rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu. 

BAŞKAN ALTINAY: GAZETECİLİK VAZGEÇİLMEZ MESLEKTİR 

Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajında, “Günün her anında yılmadan, gece, gündüz demeden, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Altınay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında, “İnsanlık var olduğu günden bu yana bilgiye ihtiyaç duymuştur. Karşılıklı haberleşme ve bilgi alışverişi ihtiyacının sağlanması adına ortaya çıkan basın ve gazetecilik mesleği; gelişen teknoloji ile hayatımızın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece, gündüz demeden, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ÜNAL: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SON DERECE ÖNEMLİ 

CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, her türlü zorluğa katlanarak çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını söyledi. Basın ve basın çalışanlarının bütün sorunlarının çözümü kavuşturulması gerektiğini belirten CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir' diyerek basının toplumun aydınlatılmasındaki rolü en güzel şekilde açıklamıştır. Basının milletin sesi olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür. Tarafsız ve doğru haber anlayışıyla görevlerini yerine getiren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, özgür yarınlar ve özgür habercilik koşullarının sağlandığı günler ve başarılı çalışmalar diliyorum” dedi. 

BAŞKAN UYAR: BASIN MENSUPLARI ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYOR 

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Uyar, mesajında şunları kaydetti: “Gazetecilik mesleği büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Basın çalışanlarımız, zor şartlar altında bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun doğru bilgi ile aydınlanmasını sağlamaktadırlar. Kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak gibi önemli misyonu taşıyan basın-yayın organlarında çalışan tüm kardeşlerimizin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

BAŞKAN KAYA: GAZETECİLİK FEDEKARLIK İSTER 

Adalet Partisi (AP) Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya İl Başkanı Ali Kaya, gazetecilerin, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu uğurda gecesine gündüze katarak fedakarca çalışan gazeteciler önemli bir mesleği icra ediyorlar. Aynı zamanda bizlerin en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Gazetecilik mesleği,  özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. AP olarak biz her zaman basın ve sorunlarının çözümünde yana olduk. Olmaya da devam edeciğiz. Umarız iktidar basın çalışanlarımızın her türlü sorunlarını çözer, mesleklerini en güzel biçimde yerine getirmelerini sağlar. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.

EĞİTİM-İŞ BAŞKANI GENÇ: GAZETECİLERİN BAĞIMSIZLIĞI SAĞLANMALI 

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, gazetecilerin günlerini kutladı. Genç, kutlama mesajında şunları dile getirdi: "Bugün çalışan gazetecilere önemli ekonomik ve toplumsal olanaklar tanıyan 212 Sayılı Yasa’nın kabulünün 57. yıl dönümü. Ancak ne yazık ki, basın emekçileri bugün 57 yıl öncesinden bile daha güç koşullarda görev yapmaktadır. Medyanın objektif esaslar çerçevesinde, eleştiri özgürlüğü yoluyla toplumsal denetim işlevini yerine getirmesi, doğruya ve toplumsal yarara ulaşma hedefinin bir parçasıdır. Ne yazık ki son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkemizdeki yazılı ve görsel medyanın bu görevinden uzaklaştırılmak istenildiğini göstermektedir. Basının doğru, tarafsız ve ilkeli haber verme misyonunu yerine getirebilmesi, kamuoyunu hiçbir baskı altında kalmayacak şekilde bilgilendirebilmesi için kendi iradesiyle doğru bilgiler ışığında karar verebilmesinin ve bağımsızlığının sağlanması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle medyanın üzerindeki bütün baskıcı uygulamaların kırıldığı, daha özgür bir ortamda görev yapmalarını, ekonomik anlamda rahatlatılması dileklerimle, bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

BAŞKAN KUŞDEMİR: GAZETECİLER GÖZÜMÜZ, DİLİMİZ VE SESİMİZDİR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle açıklama yapan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, "Sektörler arasında belki de en zor ve en önemli mesleği icra eden gazeteciler, kamuyu aydınlatma noktasında önemli işlevler görmektedir. Mesai mefhumu olmayan, her türlü zorluğa göğüs gererek halka ve kendi vicdanına karşı sorumluluklarını yerine getiren fedakâr gazeteci kardeşlerimiz yılın sadece bir günü değil; her günü hatırlarda tutulmalıdır. Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. basınımız; bizim elimiz, gözümüz, dilimiz ve sesimizdir. Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaran yine basın mensuplarımızdır. Tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği olarak kutluyor; çalışmalarında gazetecilere başarılar diliyoruz" dedi. 

EMİROĞLU: ÇALIŞAN GAZETECİLERE SAHİP ÇIKILMALI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Muhasebe Hukuk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Celal Emiroğlu, "4 Ocak 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarına önemli iyileştirmeler getiren ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasanın kabul edilmesi ve 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazetede yayınlanması üzerine kutlanan çalışan gazeteciler gününü kutluyor, milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımıza sahip çıkılmasını temenni ediyorum. Gazetecilik mesleği,  özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler" dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim