Selçuklu pazar esnaflarıyla bir araya gelen İYİ Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Muammer Çağlayan, pazar esnafının taleplerini dinleyerek projelerini anlattı. Pazar alanının sorunlarını dinleyen Çağlayan, “Üçüncü dünya ülkelerinin pazar alanlarına benzeyen bir görüntünün aksine daha modern, daha ferah, daha kullanışlı pazar alanları yapacağız” şeklinde konuştu.

‘SELÇUKLU’NUN EN BÜYÜK SORUNU PAZAR ALANI’

Pazar alanındaki balık satış tezgahına geçerek balık satışı yapan Çağlayan, “Selçuklu’nun en büyük sorunu pazar alanları. Pazar alanlarını yaz aylarında kenarları açılan ve kış aylarında kenarları kapanan üstten ısıtmaları pazar yerleri haline getireceğiz. Pazar yerlerin içinde vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği lavabolar, mescitler, çay ocakları, oturup rahatlıkla yemek yiyebilecekleri dükkanlar inşaa edeceğiz. Pazar esnafına hak geçmeden yer tahsis edip rahatlıkla satış yapmalarını sağlayacağız. Pazar alanlarında dağınık görüntüye son verip vatandaşların daha rahat hareket edip alış verişlerini yapacakları bir ortam haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

‘HEP BERABER KARAR VERECEĞİZ’

Pazar ziyaretinin ardından Sille Yoluna geçerek vatandaşlarla buluşmaya devam eden Çağlayan, “Sizi sadece seçim zamanı mı göreceğiz? Neden seçim sonrasında hiç bir siyasi parti mensubu göremiyoruz?” sorusuna, “Her hafata enaf ve vatandaş programları yapacağız. Her günün belirli bir saatini makamlarımızı vatandaşların ziyaretine acıp sorunlarını dinleyip anlık çözümler üreteceğiz. Selçuklu’yu vatandaşlarla birlikte hareket ederek kalkındırıp güçlendireceğiz. Selçuklu’nun hakkı Selçuklu’da kalacak” ifadelerini kullandı.

‘İMAR PLANLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK’

Vatandaş buluşmalarında imar planlaması hakkında nasıl bir yol izleyeceğini anlatan Çağlayan, “Mevcut imar planları yeniden gözden geçirilerek hak sahibinin hakkını almasını sağlayacağız. İmar planlamasını bir rant haline getirmeyeceğiz. Mirasımıza değerlerimize sahip çıkacağız. Yapılan kesintiler yüzde 45’i geçti, bu kesintiler yüzde 35’i geçmemeli. Garibanın hakkını koruyup kimsenin vebaline girmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim