Polonya'da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Furkan Kocaman için Varşova Büyükelçiliğinde tören düzelendi. Polonya'da yaşayan Türk vatandaşlarının ve öğrencilerin katıldığı törenin ardından Kocaman'ın cenazesi Türkiye'ye gönderilmek üzere Varşova Fryderyk Chopin Havaalanı'na getirildi.

Polonya’nın Wroclaw kentindeki bir alışveriş merkezinde geçtiğimiz cumartesi akşamı uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Furkan Kocaman için adli tıptaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliğinde tören düzenlendi. Kocaman için düzenlenen törene Varşova Büyükelçisi Tunç Üğdül ve elçilik çalışanlarının yanı sıra Polonya'da yaşayan Türk vatandaşları da katıldı.

‘POLONYA'DAKİ TÜRK TOPLUMU OLARAK KIRGINIZ, KIZGINIZ, İNFİAL İÇİNDEYİZ’

Törende konuşma yapan Büyükelçisi Tunç Üğdül geleceği son derece parlak, ülkesine, vatanına hayırlı, pırıl pırıl bir genci kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Üğdül, “Bugün burada efendi, vatanperver, yüreğinde Atatürk sevgisini, Türkiye sevgisini yaşatan pırıl pırıl bir insanı uğurluyoruz. Bir hain, bir meczup Furkan'ı geleceksiz, ailesini, sevenlerini onsuz bıraktı. Polonya'daki Türk toplumu olarak kırgınız, kızgınız, infial içindeyiz. Polonya makamlarının gerek katil gerekse olayın cereyan ediş biçimi hakkında bize ayrıntılı bilgi vermesini bekliyoruz. Onu bugün buradan, bu büyük umutlarla geldiği ülkeden uğurluyoruz” ifadelerini kullandı.

Duygusal anların yaşandığı törenin ardından Furkan Kocaman'ın cenazesi akşam uçağıyla Türkiye'ye gönderilmek üzere Varşova Fryderyk Chopin Havaalanı'na getirildi. Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman Erasmus programı kapsamında geldiği Polonya'da 9 Mart Cumartesi akşamı uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan saldırgan Muhammet Emektar ise vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti. Emektar çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken Wroclaw Savcılığı ise olayın nedenine ve saldırganın mahkemedeki ifadesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

FURKAN’IN CENAZESİ KONYA’YA GETİRİLDİ

Polonya'da bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Furkan Kocaman’ın cenazesi Konya’ya getirildi.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman, Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya’nın Wroclaw kentinde geçen 9 Mart günü bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Kocaman’ın katil zanlısı olan PKK sempatizanı Muhammet Emektar ise olaydan sonra yakalanarak çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Furkan Kocaman'ın cenazesi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Polonya’dan uçakla ilk önce İstanbul’a ardından Sağlık Bakanlığına ait uçakla memleketi Konya’ya getirildi. Konya Havalimanında Furkan’ın babası Celalettin ve annesi Ayşegül Kocaman, kardeşi, Köprübaşı Mahallesi Muhtarı dedesi Hüseyin Özgül ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Furkan Kocaman’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına alınarak Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Kocaman’ın cenazesi Cuma namazını müteakip Hacı Fettah Mezarlığında kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI

Erasmus eğitimi için bulunduğu Polonya’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Furkan Kocaman’ın cenazesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılımı ile defnedildi. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman cenazesi dün Cuma Namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hacıfettah Mezarlığına defnedildi. Kocaman ailesini acı günlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Konya Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Ülkü Ocakları Konya İl başkanı Mustafa Taha Çini, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Cumhur İttifakı AK Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, BBP Karatay Belediye Başkan Adayı Kazım Birtane, Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Okay Tınkır, Atiker Konyaspor Genel Müdürü Bahri Bıçakcı, kaptan Ali Çamdalı, Selçuk Üniversitesi yetkilileri ile Kocaman ailesinin sevenleri ve yakınları ile Nalçacı ve Nalçacılar Taraftarlar Derneği üyeleri ile taraftar grupları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazını Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu kıldırdı. Merhum Furkan Kocaman dualarla, tekbirlerle ve Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganları ile defnedildi. Yenigün Gazetesi olarak Merhum Furkan Kocaman’a Allahtan rahmet yakınlarına sevenlerine ve Türk Milletine başsağlığı dileriz.

İHA – MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim