Fuarın iç piyasanın son derece daraldığı bir dönemde gerçekleştiğini belirten TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, “Orta Asya bölgesinden Balkanlara, Kuzey Afrika’dan Sahra Altı Bölgeye birçok coğrafyada çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. TARMAKBİR, TÜYAP Konya Fuarcılık, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Mevlana Kalkınma Ajansı ve MÜSİAD iş birliğiyle kurulan fuar konsorsiyumu marifetiyle, hedef ülkelerde PR ajansları aracılığıyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesini verdi. Teşvik programları kapsamında sadece doğru iş insanlarının getirilmesi için büyük çaba gösterildi. Bunda da başarılı olduğumuzu görmekten dolayı memnunuz” dedi. 

TARMAKBİR Genel Sekreteri Selami İleri de, “Konya Tarım Fuarı, firmaların ihracat bağlantısı kurmasında artık bir buluşma noktası oldu. Afrika’dan, Orta Asya’dan, Balkanlar’dan ve Orda Doğu ülkelerinden Konya Tarım Fuarı’na ziyaretçi akını yaşandı. Henüz net istatistikler elimize ulaşmadı ama toplamda 3 bin 500-4 bin yabanı iş insanı fuarı ziyaret ettiğini hesaplıyoruz. Tabii burada şu nokta çok önemli, gelen heyetler, gerçekten iş bağlantıları kurmak için buradalar. Ziyaretçileri fuar alanında değil, şehrin turistik yerlerinde görüyoruz. Aldığımız bilgiye göre fuara ilk kez Uganda, Sierra Leone, Gabon ve Gambiya’dan ziyaretçi geldi” dedi.

Diğer yandan Konya Tarım Fuarı’nın arzu edilen seviyede uluslararası bir yapıya bürünmesi için fuar alanında ek yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu belirten İleri, sektör ve ülke prestiji için fuara fiziki anlamda iyileştirme ve genişletme yatırımlarının bir an önce hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti. Selami İleri, “Ülkemiz tarım makineleri endüstrisinin köklü bir temsilcisi olan TARMAKBİR, endüstrimizin birikimini ve kalitesini yerli ve yabancı ziyaretçilere sunma imkanı sağlayan Konya Tarım Fuarı’nın İşbirliği Kurumu ve resmi destekleyicileri arasında bulunmaktan gurur duymaktadır” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim