Konya Tarım Fuarında firmalar ürünlerini vatandaşlarla buluşturmanın yanında, firmalar fuarda ikili iş görüşmelerin de oluşmasını sağlıyor. 

ŞAKALAK TAM NOT ALDI

Tarım makineleri sektörünün önde gelen isimlerinden Şakalak Tarım, ürettiği onlarca çeşit pulluk ile toprak işleme grubunda da dünya markası olma yolunda ilerliyor. Şakalak Tarım 17. Konya Tarım Fuarında yer alarak ürünlerini çiftçilerin sunmanın yanında ticari köprülerde kuruyor.  Şakalak Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdürü Mustafa Genç, “ Şakalak olarak her sene olduğu gibi bu sene de  20 ülkeden 441 firma ve firma temsilcisinin katıldığı fuarda Şakalak ailesi olarak yerimizi aldık. Fuarın ilk gününden bu yana standımıza çiftçilerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Bu da bizleri  oldukça memnun ediyor.  Şakalak olarak Mibzer noktasında, Türkiye’de üretim noktasında ilk sırada yer alıyoruz. Satış sonrası hizmete ağırlık veriyoruz. Ürünlerimiz de her yıl yeni modeller geliştiriyoruz. Fuarlar ve seminerleri önemsiyoruz. Mibzer, havalı ekim makinesi, hububat ekim makinesi, hem havalı, hem mekanik ekip makinesi, sebze ekim makinesi, anıza ekim makinesi üretiyoruz. Toprak işleme grubunda da başta pulluk olmak üzere birçok çeşidi üretiyoruz” dedi.

HEDEF ÜRETİM ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Konya'dan dünyaya açılan ve kısa sürede marka haline gelen Hedef Tarım Makinaları 17. Konya Tarım Fuarında stantı en çok ziyaret edilen firmalar arasında yer alıyor. Fuar ve firması hakkında açıklamalarda bulunan Hedef Tarım Makinaları ve Yetik Tarım Ortağı Mustafa Dilek, “Ülke olarak yerli üretim olmazsa olmazımızdır. Kendi ürettiğimiz ürünlerle hem ithalata savaş açıyoruz hem de ülkemizin ekonomisine doğrudan katkı sağlıyoruz. Üretim odaklı çalışmalar yapıyoruz. Fuar boyunca standımıza gelen çiftçilerimize firmamız ve ürünlerimiz hakkımda bilgi veriyoruz. Fuarda firmamızın gördüğü ilgi ve alakadan oldukça memnunuz.  Tesviye Küreği, traktör arka kepçe, çizel, döküm merdane, çift yönlü tesviye küreği, katlanır döküm merdane, anız patlatma gibi ürünlerin üretimleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Yetik markamız, tarım makineleri yedek parçasında geniş bir parkura sahip. Birçok Tarım makinesinin yedek parçasının üretimini son teknolojik donanımlı tesisimizde üretiyoruz. Başta Konyalı çiftçilerimiz olmak üzere tüm çiftçilerimizi fuara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BOZYİĞİTLER MAKİNA TEKNOLOJİYİ YAKIN TAKİP EDİYOR 

Müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı çalışan Bozyiğitler Makine Konya Tarım Fuarında ürünleri çiftçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.  Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Satış ve Pazarlama Görevlisi Sami Güzelbektaş, “ 1993 yılında üretime başlayan firmamız hidrolik silindir alanında yoğunlaşmış, "fiyatta rekabet yerine kalitede rekabet" anlayışını benimsemiştir. 20 bin metrekarelik modern tesisimizde en düşük maliteyle en iyi hizmet ilkesini benimseyerek kalite odaklı üretimlerine devam etmekteyiz. Firmamızın üretimini gerçekleştirdiği ürünlerin  yüzde 60' ı tarımsal yüzde 40' ı endüstriyel alanda kullanılmaktadır. Gelişen teknolojiyi yakından takip eden firmamız, kendi bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge departmanıyla müşterilerimizin istekleri doğrultusunda her çeşit ve her özellikteki hidrolik silindirlerin tasarım ve imalatını gerçekleştirmektedir. Ürettiğimiz bütün ürünler  yüzde 100 test aşamasından geçmektedir. Teslimatını yapmış olduğumuz ürünlerimiz her türlü teknik hataya karşı 2 yıl garanti kapsamındadır.Kaliteden taviz vermeden müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için kendimizi yenileme çabası içerisindeyiz. Firmamız prensipli çalışmalarına hız vererek müşterilerimize hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

ERKUNT GÖZ DORDURUYOR

Yerli sermaye ile kurulan ve Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörünü üretmeye başlayan Erkunt Traktör Konya Tarım Fuarında ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Erkunt Konya Bölge Bayı Yetkili Satıcısı Buyruk Otomotiv  de Erkunt standında fuara gelen müşterine yardımcı oluyor. Yenigün’e değerlendirmelerde bulunan Buyruk Otomativ Finans Sahibi Mehmet Ali Buyruk, “  Erkunt Traktör, traktörlerinin yüksek performansı, düşük yakıt tüketimi ve bir sektör ilki olan 3 yıl garantisi ile Türk çiftçisinin güvenini kazanan bir marka olmuştur. Sektörün önemli isimlerinden biri haline gelen Erkunt Traktör, 6 yıl içerisinde pazar 3.'lüğüne yerleşmiş ve Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri haline gelmiştir. Erkunt Traktör Konya Tarım Fuarına özel olarak yüzde 8 KDV indirimi Erkunt’tan bunun yanında yine traktör kredisi konusunda firma olarak destek oluyoruz. Fuar her verimli geçiyor. Yerli bir marka olmanın gururunu  yaşıyoruz” dedi.

RFS FUARDAN OLDUKÇA MEMNUN

Tarım makineleri pimi ve römork krikolarında sektörde öncü firmalardan olan RFS Konya Tarım Fuarından oldukça memnun. 1974 yılından bu yana köklü sanayi deneyimiyle, 2011 yılından itibaren traktör ve tarım makineleri bağlantı pimleri yapan RFS Otomotiv, tarım makineleri imalatçılarının ve çiftçinin çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunanRFS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özeskici,  “Sektörümüzde yedek parça yüksek bir çeşitliliğe sahiptir. Sektördeki hakim yönetim ve hizmet türleri kullanılan teknoloji ile zamanla değişir.30 yılı aşkın sanayi tecrübemiz ve 8 yıllık zirai bağlantı elamanları imalatımız ile sektörümüzün ihtiyaçlarını ar-ge ekibimiz sürekli analiz etmekteyiz. Konya Tarım Fuarında yurtiçi ve yurtdışından gelen müşterilerimiz ile ticaret köprüleri kuruyoruz. Fuar firmamız için verimli geçiyor” dedi.

TÜMOSONA YOĞUN İLGİ 

 Müşterilerimizin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda yüksek kalite ve teknolojik donanıma sahip ürünler üreten Tümosan Konya Tarım Fuarında yoğun ilgi görüyor . Tümoson bayisi olan ve Traktör alım ve satımında 40 yıllık geçmişe sahip Memiş Koçak Traktör, sektörde güvenilir adres oldu. TÜMOSAN Bayiliği yapan firma, yerli ve milli markamızı çiftçimiz ile buluşturuyor. Çiftçilerin de güvenilir adres olarak tanımladığı Memiş Koçak Traktör, satış sonrası hizmeti ve ilgisi ile de müşterilerin güven kaynağı olmuş durumda. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Memiş Koçak Traktör Otomativ Sahibi Memiş Koçak,” Tümoson standı içerinde firma olarak yer aldık. Buraya  gelen müşterilerimizin traktör alımlarında yada yedek parça konularında destek oluyoruz.  Tümoson ve firmamız her zaman çiftçilerimizin yanındadır” dedi.

ALPARSLAN TARIM STANTI İLGİ ÇEKİYOR

Müşteri odaklı bu üretim anlayışı sergileyen Alparslan Tarım 17. Konya Tarım Fuarında standı yoğun ilgi görüyor. Alparslan Tarım standı yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.  Alparslan Tarım   Genel Müdürü Memduh Erdirençelebi , “Traktör Ön Yükleyici ve Ataşmanları, Traktör Arka Kazıcı (backhoe loader), Kombine Hububat Ekim Mibzeri, Pnömatik Ekim MibzeriKayar Şase Pnömatik Ekim Mibzeri, Balya Toplama Makinası ve Balya Yükleme Ataşmanı, Havalı Sistem Kombine Harman Makinası, Helezonlu Kombine Harman Makinası, Kabuk Soyuculu Kombine Harman Makinası, Sap Taşıma Sistemli Kombine Harman Makinası, Depolu Mobil Sistem Tek ve Çift Bantlı Harman Makinası imalatı gerçekleştiriyoruz.  Fuarımız çifçilerimiz ve iş adamlarımız yoğun ilgi görüyor. Fuar kapsamında ikili iş görüşmeleri ile firmamıza gücüne güç katıyoruz. Bizleri Konya Tarım Fuarında yalnız bırakmayan tüm müşterilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

ASKON FİRMALARI YALNIZ BIRAKMIYOR

Üye işletmelerin ve ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, Haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek ve İktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmak amacı ile çalışmalarını sürdüren ASKON ve Genç ASKON Konya Tarım Fuarında üyelerini ve iş adamlarını yalnız bırakmıyor. ASKON fuar kapsamında üyelerini ziyaret ederek fuar değerlendirmesinde bulunuyor. Bunun yanında ASKON üyelerine ikili iş görüşmelerin sağlamasına da katkı sunuyor. ASKON, ülkemizin ve dünyamızın adalet temelinde yeniden şekillendirilmesi için haklı zenginlikler üreten bir kuruluştur. ASKON Üyelerinin kurumsal altyapılarını güçlendiren, Üyeleri arasındaki sosyal, ticari ve milli şuuru geliştiren,Aynı misyonu paylaşan ulusal ve uluslar arası kuruluş ve müteşebbislerle sağlıklı ilişkiler kuran,İş çevrelerinin yararlanmasını sağlayacak platformlar ve fırsatlar oluşturan,İşbirliği alanları ve projeleri üreten, Ülkemiz ekonomisi ve müteşebbislerinin ulusal ve uluslar arası alanda en güçlü ve ilk akla gelen temsilcilerinden olan,ekonomide ahlak ilkelerini öncelikleyen etkin bir kuruluş olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim