Konya Tarım Fuarında çiftçiler stantlarda  sergilenen ürünlerini dikkatlice incelerken, fuar kapsamında çiftçilere eğitim de veriliyor. 

TKDK ÇİFTÇİLERLE BULUŞUYOR 

Konya 17.Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarında çiftçilerle buluşan kurumlar arasında yer alan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Müdürlüğü çiftçiler ile buluşuyor. TKDK Konya İl Müdürlüğü yetkileri Konya Tarım Fuarında stantlarını ziyaret eden çiftçilere kurum hakkında bilgi veriyor. TKDK yetkileri kurum bilgisinin yanında IPARD destekleri ve IPARD II 5. Başvuru Çağrı hakkında çiftçilere bilgi veriyor. TKDK Ulusal ve uluslararası kaynaklardan sağlanan kırsal kalkınma fonlarının tamamının sürdürülebilirlik kriterleri ve AB standartları çerçevesinde etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamanın yanında , IPARD II Programı kapsamında yer alan bütün tedbirlerin bütçe kullanım yetki devrini almak ve sürekliliğini sağlıyor.  TKDK Ulusal kalkınma plan ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, kırsal kalkınma programlarını etkin bir şekilde uygulayarak, ülke genelinde sürdürülebilir kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor.

DESTEKLER HAKKINDA BİLGİ VERİYORLAR

Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Müdürlüğü 17.  Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarında çiftçilerle buluşuyor. Tarım Kredi Kooperatifleri, çalışanlarıyla birlikte, bir milyonun üzerindeki çiftçi ortakları ile tarımsal faaliyetlerinde kullanmak üzere her türlü ihtiyaçlarını sağlayarak üretimlerine katkıda bulunmayı, kooperatifçilik ilkeleri çerçevesinde dayanışmayı ve Türk tarımı ile ekonomisine hizmet etmeyi amaçlıyor. Çiftçilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek ilk önceliği olan kurum,  Ortak çiftçilerine sahip çıkmak ve her an yanlarında oluyor. Fuar kapsamında çiftçilere kurum hakkında destekler hakkında bilgi verilerek, çiftçilerin sorularını cevaplandırıyor.

MEVLANA DANIŞMANLIK İLGİ ODAĞI

Hibe, yatırım, ithalat ve ihracat konularında istisna, muafiyet ve haklardan yararlanmak için gerekli olan, uzun bürokratik süreçler sonucunda edinilebilecek belgeleri ve bilgileri temin ederek zaman ve iş gücü kaybını ortadan kaldırmayı amaçlayan Mevlana Danışmanlık Konya Tarım Fuarında çifçiler , vatandaşlar ve firma yetkilileri tarafından yoğun ilgi görüyor. Mevlana Danışmanlık sahibi Mehmet Emin Bozkulak, “Kuruluşumuz; hibe, yatırım, ithalat ve ihracat konularında istisna, muafiyet ve haklardan yararlanmak için gerekli olan, uzun bürokratik süreçler sonucunda edinilebilecek belgeleri ve bilgileri temin ederek zaman ve iş gücü kaybını ortadan kaldırmaktadır. Kalite yönetim sisteminin ve uzman kadrosunun kurulduğu günkü dinamizmi sayesinde danışmanlık hizmetini başarıyla sürdürmekte ve yenilikleri yakından takip ederek birikimlerini paylaşmaktadır. Mevlana Danışmanlık olarak kısaca, fikirlerin hayata geçirilmesinde çözüme giden yolu kısaltıyoruz. Firma olarak yaklaşık 500 firmaya danışmanlık görevimizi başarı ile sürdürmekteyiz. Mevlana Danışmanlık” 2010 yılında, ortaya koyduğu bu tespitler ışığında başladığı hizmet hayatında, hibe, şirketlere yatırım, ithalat ve ihracat konularında istisna, muafiyet ve haklardan yararlanmak için gerekli olan belge ve bilgileri temin ederek zaman ve iş gücü kaybını ortadan kaldırmaktadır. Bugüne kadar onlarca kuruma danışmanlık yapmış, yol göstermiş ve bilgi sağlamıştır. Danışmanlık hizmetini başarıyla sürdüren kurumumuzun kendisine belirlediği hedef de üstlendiği sorumlulukla eşit büyüklüktedir” dedi.

 BAKANLIK STANDINA YOĞUN İLGİ

Sürdürülebilir tarımsal üretimi, yeterli ve güvenilir gıdaya erişimi, kırsal kalkınmayı ve rekabet edilebilirliği sağlamak amacıyla yenilikçi politikalar belirlemek,  uygulamak, izlemek ve değerlendirmek amacı ile kurulan Tarım ve Orman Bakanlığı Konya Tarım Fuarında bakanlığa bağlı kuruluşlar olan Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,Eskişehir Geçit Kuşağı Enstitüsü Müdürlüğü,Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslar arası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Toprak Su Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü , Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü ve DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğü çiftçilerle buluşuyor. Kurumlar faaliyet alanları ile ilgili çiftçilere bilgi veriyor. Kurumlar ayrıca alanlarınında ki uzmanlaşma konularını da çiftçilere aktarıyor. Çiftçiler stanttan oldukça memnun ayrılırken, standın kendileri için önemli olduğuna dikkat çekiyorlar.

TORKU KONYA TARIM FUARINDA

Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı, Salı günü düzenlenen törenle açıldı. 300 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarın en gözde standı bu yıl da Torku oldu. Ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin alanında en büyük organizasyonu olan fuarın en çok merak edilen standı bu yıl da Konya Şeker’in yeni ürünlerinin ve sektöre kattığı yeniliklerin sergilendiği Torku standı oldu. Stantta Torku’nun yanı sıra Konya Şeker’in bütün marka ve ürünleri de sergileniyor. Konya Şeker, çiftçi ortaklarını tohumculuk, yem ve gübre gibi konularda da bilgilendiriyor. Torku’nun atıştırmalık, bisküvi, çikolata, meyve suyu, et ve süt ile bulgur gibi insanların sevgisini kazanan ürünlerinin yanı sıra, tarım grubundan Panplast, Beta, Birinci Yem, Biovin gibi ürünlerle hem yenilikler, hem de sulamadan tohuma, gübreden hayvan yemlerine kadar çok geniş ürün portföyü de çiftçilerin beğenisine sunuluyor.

MEVKA KONYA FIRSATLARINI SUNUYOR 

Mevlana Kalkınma Ajansı  tarım – hayvancılık, tarım alet ve makineleri başta olmak üzere tarım sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcilerine  ulusal ve uluslararası pazarda rekabet güçlerini artırmak ve sahip oldukları potansiyeli harekete geçirmek amacıyla yatırım, kapasite geliştirme, ar-ge, eğitim, fizibilite, teknik destek ve danışmanlık sunuyor. MEVKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halil Sen Yetkin, “ 17. Konya Fuarında MEVKA olarak yerimizi aldık. Fuara gelen  başta yerli ve yabancı işadamlarımız olmak üzere çiftçilerimize kurumumuz , desteklerimiz ve Konya hakkında bilgiler veriyoruz. Yine fuar kapsamında yabancı işadamlarımızı yerli iş adamlarımız ile buluşturuyoruz. Konya Tarım Fuarını kurum olarak verimli geçiriyoruz. Yine ziyaretçilerin kurumumuza olan ilgisi de bizleri mutlu ediyor. Tüm işadamlarımızı ve çiftçilerimizi fuara bekliyoruz” dedi.

KTO’DAN FİRMALARA DESTEK

Konya Ticaret Odası( KTO) ve KTO Karatay Üniversitesi 17.  Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarında ziyaretçilerle buluşuyor. Fuar kapsamında KTO yerli ve yabancı  işadamları le buluşturuyor. Konya Ticaret Odası fuar kapsamında Konya’nın ekonomik anlamda canlanması ve ülke ekonomisine büyük gelir elde edilmesi için yoğun gayret ediyor. Yine Konya Ticaret Odası bağlı KTO Karatay Üniversitesi de fuar kapsamında üniversitenin tanıtımını gerçekleştiriyor. KTO stantlarına yerli ve yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. 

KTB Konya tarımını anlatıyor 

Üyelerini sürdürülebilir bir tarım ve tarımsal ticaret ortamında AB'ye hazırlayarak, global yönetim anlayışı içerisinde dünya borsalarına interaktif entegre olmak hedefinde olan Konya Ticaret Borsası Konya Tarım Fuarında açtığı stant ile ziyaretçiler ile buluşuyor. Fuar kapsamında stantı ziyaret eden çiftçilere, iş adamlarına kurum  hakkında bilgiler veriliyor ve Konya’nın tarımı konusundaki başarısı anlatılıyor. 1997 yılında halen hizmet verdiği 9 bin metrekare hizmet alanına sahip modern binasına taşınan Konya Ticaret Borsası, gelişmiş alt yapısı ve uzman personeliyle üyelerine ve üreticilerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Anadolu'da diğer borsaların kurulmasına da öncülük etmiş olan Konya Ticaret Borsası'nın hizmet ağı, bugün bir merkez ve on bir tescil bürosu ile günden güne yayılmaktadır. Anadolu'nun ilk borsası olan Konya Ticaret Borsası'nın, bölge ekonomisinde önemli bir yeri vardır. Konya'nın tahıl ambarı olması sebebiyle, Türkiye'nin en büyük hububat borsasıdır.  Teknoloji alanındaki gelişmeleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda kullanan Konya Ticaret Borsası, 2011 yılında bir ilki gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk elektronik satış salonunu hizmete sundu. Bu sistem ile "Geleneksel borsacılıkla, modern borsacılığı bir araya getirmiştir" ve bölgesel ve ulusal anlamda hizmet çıtasını yükseğe taşımıştır. Yeni sistem satış salonu, spot işlemlere hız, güven ve kalite vurgusuyla yıllık işlem hacimlerine canlılık kattı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim