TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından hazırlanan  Konya Gayrimenkul-İnşaat-Kent ve Mobilya Fuarları dün Konya Ticaret Odası  - TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıldı. Son yıllarda üzerinde oldukça durulan ve sektörlerin büyük ilgi gösterdiği fuar, katılımcı firmalar için oldukça önem arz ediyor. Birbiriyle bağlantılı 4 farklı sektörü aynı çatı altında toplayan fuar, katılımcı firmaları memnun etmiş durumda. Geçtiğimiz yıla oranla katılımcı firma sayısında azalma olsa da, ziyaretçi anlamında ilk gününde olumlu başlayan fuarın, ileriye dönük önemli kazanımları olacağı bekleniyor. Özelikle ülke olarak ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıların olduğu bir dönemde olmamız nedeniyle daha değerli olduğu düşünülen fuarın, katılımcı firmalara artı değer kazandıracağı bildiriliyor. Bu anlamda katılımcı firmaları heyecanlandıran ve umutlandıran fuar, 4 gün boyunca gezilebilecek. 

ARMİYA, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

4 sektörün aynı çatı altında yer aldığı fuarda, Armiya Teknoloji de yerini almış durumda. Teknoloji firması olan Armiya Teknoloji, özellikle güvenlik sistemlerinde oldukça uzman bir yapıya sahip. Bu özelliğiyle Türkiye'de sayılı firmalar arasında yer alıyor. Armiya Teknoloji Genel Koordinatörü Ali İhsan Tuğ, fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Fuara düzenli olarak katıldıklarını belirten Tuğ, "Büyükşehir Belediyesi'nin standının yanındayız. Bu sene geçen seneye oranla katılımcı bakımından zayıf gibi görünüyor. Ama ziyaretçi bakımından geçen seneye göre daha aktif gibi görünüyor. Gönül ister ki daha aktif katılım olan bir fuar olsun. Çünkü daha iyi faydalar sağlayacaklardır. İnşallah önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısında bir azalma yaşamayız" dedi. Firmalarının teknolojiye yönelik çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Tuğ, çalışmalarını şöyle değerlendirdi,  "Biz teknoloji firmasıyız. Teknolojiden kastımız; güvenlik sistemleriyle alakalı ürün guruplarının bulunduğu, yazılımla alakalı çözümler sunan bir firmalarız. Belediyeler tarafından trafik ekipmanlarından tutun da güvenlik ekipmanlarıyla ilgili tedarikini yaparak montajını yapabilen bir firmayız. Türkiye'deki sayılı firmalardan biriyiz. Hedef kitlemiz; güvenliğin olduğu her yer. Herkes bizim için potansiyel bir müşteri. Kurumlar biraz daha ağırlıklı. Çünkü onların projeleri kamuyu ilgilendirdiği için daha geniş kapsamlı projeler." 

MEMNUNİYET ODAKLI ÇALIŞIYOR 

Kalite anlayışından, insana ve çevreye olan saygısından ödün vermeden, inşaat ve gayrimenkul sektöründe müşteri memnuniyeti hedefiyle faaliyet gösteren Hektar Mühendislik Emlak Yapı, pek çok projeyi başarıyla tamamlayarak sektörün güvenilir markalarından biri olmayı başardı. Fuarda yerini alan Hektar Yapı Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aytemir, fuarı ve çalışmalarını değerlendirdi. Fuarın oldukça güzel başladığını bildiren Aytemir şunları söyledi, "Hektar Yapı Mühendisliği olarak fuarda yer aldık. Katılımcı firma oranları bu yıl düşük olsa da, ziyaretçi sayıları ilk günden bizleri memnun etti. Katılan firmaların fuarla birlikte ciddi bir avantaj elde edeceğine inanıyorum. Organizasyon imkanlar anlamında çok güzel. Firmaların müşteri elde imkanı olmasa bile katılımcıların imaj anlamında çok ciddi anlamda kazanımlar elde edeceğine inanıyorum. Her fuar döneminde yapmış olduğumuz gibi bu fuarda da işyeri alımlarında, dükkan alımlarında özel vade seçenekleri hem de erken ödemede ciddi avantajlar sağlıyoruz. Bunu da fuara gelen ziyaretçilerimize yansıtacağız. Şuanda Karatay Belediyesi bölgesinde bir işyeri merkezi inşaatımız devam ediyor. Bu merkezimiz şehrimizin önemli bir bölgesinde, merkezi bir bölgesinde. Kapalı otoparkı 2 bin 500 metrekare, 54 tane lüks ofis ve 10 tane ticari dükkanı olan bir proje. Ayrıca Karapınar'da Karapınar Sanayi ve Ticaret Odası binasını üstlenmiş durumdayız. Bu projemiz de devam ediyor. Ticari ağırlıklı, şehir merkezi lokasyonlarında ticari ağırlıklı projeleri sürdüreceğiz."

VİLLADA ÖRNEK OLUYOR 

Konya'da yatay mimari anlamında örnek projelere imza atan Atabeyi Grup, fuarda yerini aldı. Erenköy, Sille Ak Mahalle gibi Konya'nın nefes alan bölgelerinde örnek villa projelerine imza atan Atabey Grup, devam fuarda eden projelerinin tanıtımını yapıyor. Fuarı ve projelerini değerlendiren Atabeyi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçak, 9 yıldır fuarlara katıldıklarının bilgisini verdi. Fuarın ekonomide yaşanan olumsuzluklara rağmen güzel başladığına dikkat çeken Koçak, "Fuar gayet güzel başladı. Ekonomideki olumsuzluklara ve piyasaların gergin olmasına rağmen oldukça olumlu buldum fuarı. Fuarın bu anlamda güzel katkıları olacağını düşünüyoruz" dedi. Projelerinin müstakil odaklı şekillendiğini bunun nedeninin de talepten kaynaklandığını dile getiren Koçak, "Biz projelerimize başlamadan önce Ar- Ge çalışması yaptık. Bu çalışmaları yaparken gördük ki, insanlar artık müstakil, bahçeli evlerde yaşamak istiyor. Bunun sonucu olarak biz bu alana yoğunlaştık. Çalışmalarımızı daha çok müstakil, bahçeli olarak villa projelerine yönlendirdik. Şuanda bu gidişattan oldukça memnunuz. Şuanda fuarda devam eden Park Villaları, Hane Villaları, Mod Villaları projelerini tanıtıyoruz" ifadelerini kullandı.  Projelerinde bölge olarak daha çok Konya'nın nefes alan bölgelerini tercih ettiklerinin altını çizen Koçak, şunları söyledi, "Villa yapımında Konya'nın nefes alan bölgelerini tercih ediyoruz. Şuanda Sille, Erenköy bölgelerini tercih ediyoruz. İler ki zamanlarda Meram'da da projelerimiz olacak. Yatay mimari projelerimize devam edeceğiz."

FIAT, FUARDA YERİNİ ALDI 

Türkiye'nin otomotiv sektöründeki önemli markalarından olan Fiat, fuardaki yerini aldı. Birçok fuara katılım sağlayan Koyuncu Fiat, bu anlamda vatandaşların ileriye dönük planlamalarında öne çıkan marka olmayı hedefliyor. Hem binek otomobillerde hem de ticari araçlarda yaptığı kampanyalarla büyük avantajlar sunan Koyuncu Fiat, bu avantajları fuarda da anlatarak, vatandaşların fikir sahibi olmasını sağlıyor. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Koyuncu Fiat Satış Danışmanı Halil Çalık, Haziran'a kadar devam edecek olan ÖTV indirimini hatırlattı. Bu indirimlerin büyük fırsatları beraberinde getirdiğini belirten Çalık sözlerine şöyle devam etti, "Haziran'a kadar devam eden ÖTV indirimleri var. Biz de bu avantajlardan faydalandırıyoruz. Şuanda kampanyada olan araçlarımız fuarda. Egea 1.3 IZ aracımız var. Doblo ve Fiorino'da yine kampanyada. İlgi şuanda güzel, araçlarımıza talepler var. Biz bu fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz. Şuanda özellikle belediyeler gibi kurum ve kuruluşlar kiralama fiyatları yüksek olduğu için satın almaya döndüler. Hem ticari hem otomobillerde, arazilerde kullanabilecekleri tarzda araçları satın almaya yönelim olduğu için bizler de bu fuarlara katılıyoruz. Otomotiv sektöründe bugünü düşünmemek gerekiyor. İleriye dönük çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda fuarlar bizim için oldukça önemli yerler. İnsanlarımızın ileriye dönük planlamalarında biz burada yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımız buraya gelerek araçlar hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar."

Editör: TE Bilişim