Konya Renault Bayii Satış Müdürü Bülent Tutar, "Fluence Energy motorları serisi ile araç daha az yakıt tüketiyor ve daha yüksek performans sergiliyor" ifadelerini kullandı

Otomotiv sektörünün güçlü markalarından biri olan Renault, ürünlerindeki çeşitlilik ve her kesime, her bütçeye hitap etmesiyle araç sahibi olmak isteyenlerin vazgeçilmez tercihleri arasında yer alıyor. Markanın şu sıralar Konya pazarında çokça tercih edilen ve rağbet gören Fluence modelli araç ise teknik donanımları, motor seçenekleri, sahip olduğu diğer avantajlı özellikleri açısından Konyalı tarafından beğeniyle, ilgiyle karşılanıyor. Renanult'nun Fluence modelli aracı hakkında bilgi veren Çelik Motorlu Araçlar Renault Bayii Satış Müdürü Bülent Tutar, araç hakkında şunları paylaştı: "Renault Fluence Energy motorları serisi ile daha az yakıt tüketir ve daha yüksek performans sergiler. Araçta güçlü 1.5 dCi 110 bg dizel motor mükemmel ivmelenmeler ve ara hızlanmalar sağlayan 240 Nm'lik bir torktan yararlanıldı. 1.5 dCi EDC ile Fluence karma parkurda sadece 4.4 lt / 100 km yakıt tüketiyor ve km'de sadece 114 gram Co2 salınımı gerçekleştiriyor. Renault'nun motor mühendisleri tarafından tasarlanan dCi 110 motor çok sayıda teknolojik inovasyon içerir. Araç, konfor ve teknoloji bir arada olacak şekilde tasarlandı. Zaten konfor, sürüş keyfi ve tasarruf sağlarken çevreye de saygılı olmak Renault'yu yönlendiren ilkelerdir. Efficient Dual Clutch (EDC) teknolojisi sayesinde, 6 vitesli ve çift kavramalı bu otomatik vites kutusu mekanik vites kutularına yakın ölçülerde yakıt tüketim ve CO2 salım performansına ulaşılmasını sağlar. Araç içindekilerin konforlu ve dinamik, huzurla yolculuk etmeleri için her şey oluşturuldu. CVT(Sürekli Değişen Aktarmalı) teknolojisi akıcı, anında ve sarsıntısız vites değiştirmenizi sağlar."

UZUN ÖMÜRLÜ BİR ARAÇ   

Çelik Motorlu Araçlar Renault Bayii Satış Müdürü Bülent Tutar, verdiği bilgilerind devamında şöyle konuştu: "Renault Fluence ile kullanım masraflarını kısın. Uzun ömürlü ve bakım gerektirmeyen eksantrik zinciriyle donatıldı. Ayrıca, motor gürültüsünü de belirgin biçimde azaltır. Renault Fluence'in çift bölgeli elektronik kliması ayarlanabilen bir ısı konforu sunar. Ön koltukta oturan her yolcu kendisine uygun sıcaklığı seçebilir. Cam silecekleri otomatik olarak çalışmaya başlayıp yağmurun şiddetine göre hızını ayarlayarak hayatınızı kolaylaştırır. Far sensörü gece olduğunda veya bir tünele girdiğinizde farların yanmasını sağlar. Oturuşunuza göre ayarlayıp konforunuzu artırabilmeniz için derinlik ayarı yapılabilen bir direksiyon mevcut. Aracınızdan çıkarken sizi güvenli bir biçimde yönlendirmesi için farlar bir süre açık kalır. Sıkışma önleyicili elektrikli ön ve arka camlar ile hem konfor, hem güvenlik tek bir dokunuşla parmaklarınızın ucunda. Asimetrik olarak katlanabilen (1/3-2/3) arka koltuk sayesinde bagaj hacmini ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pratik ve kolay erişilebilen orta konsol gözü, gündelik eşyalarınızı göz önünden kaldırarak konforunuzu artırır. Aracın bagajı maksimum 530 dm3 depolama hacmine sahiptir. Arka koltuklardaki yolcuların da konforu da unutulmadı. Kol dayama ve bardaklıklar ile yolculuklar daha da rahat. XENON farların gün ışığına yakın, derin ve konforlu ışığı tepki sürenizi kısaltmanıza ve kontrolünüzü artırmanıza yardımcı olur."

TELEFONDA KONUŞMAK SORUN DEĞİL

Aracın Multimedya R-Lınk özelliğinde de bahseden Bayii Satış Müdürü Bülent Tutar, "Renault R-Link ihtiyaçlarınıza göre uyarlanabilir ve hayatınızı kolaylaştırır: 7'' dokunmatik ekran, modern arayüzler Bluetooth, ön tarafta USB ve kulaklık girişi. Hareket halindeyken müzik dinlemek ve araç dururken fotoğraf ve video görüntülemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Telefonda konuşmak da artık sorun değil. Araç dururken bir numara girebilir ve dokunmatik R-Link ekranında telefon defterinizde arama yapabilirsiniz. Hareket halindeyken, ses tanıma özelliği sayesinde ellerinizi direksiyondan, gözlerinizi yoldan ayırmanıza gerek kalmaz. Dahası, aracınıza döndüğünüzde telefon defteriniz R-Link ile otomatik olarak senkronize edilir ve defterdeki kişilerin listesi ve fotoğrafları görüntülenebilir (telefonunuzun özelliklerine bağlıdır). Renault R-Link teknolojisindeki 'Canlı Trafik' uygulaması ile lokasyona bağlı olarak hangi arterlerin açık olduğu bilgisini anlık olarak görebilir, bunun yanısıra en mantıklı seçeneğin yol tarifini alabilirsiniz" diye konuştu.

ÖNCELİK GÜVENLİ SÜRÜŞ

Araç içerisinde bulunan kişilerini güvenliğini arttırmak için Renault'nun fix4sure teknolojisini geliştirdiğini anlatan Tutar, "Hava yastıkları setiyle birlikte çalışan bu teknoloji tüm yolcuları etkili bir biçimde koruyarak kaza anında yolcunun hava yastığının altına kayması riskini ortadan kaldırır. Şok etkisini azaltmak ve yolcuların yerinde dik ve düzgün oturmasını sağlamak için arka koltuklarda gerilme sınırlayıcı, ön koltuklarda ise öngergili emniyet kemerleri bulunur. Aracın kontrolünü kaybetmenizi engelleyen yeni nesil ESP ve Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR) sayesinde zorlu yol koşulları sorun olmaktan çıkıyor. Acil Fren Destek Sistemi (AFU), duruş mesafesinin kısaltılmasını ve yoldan çıkmamanızı sağlayarak ABS fren sistemini tamamlar. ISOFIX sabitleme sistemiyle donatılmış  olan arka yan konumlara tam güvenlikli bir çocuk koltuğu monte edebilirsiniz. Kalkarken acele etmeyin! Yokuşta kalkış sırasında, 2 saniye boyunca otomatik olarak basılı tutulan fren rahatça harekete geçebilmeniz için size zaman kazandırır" ifadelerini kullandı.

AKSESUAR ÇEŞİTLİLİĞİ 

GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Fluence'in sağlam ve şık aksesuar çeşitliliği ile göz kamaştırdığını belirten Çelik Motorlu Araçlar Renault Bayii Satış Müdürü Bülent Tutar, şöyle konuştu: "Bagaj Halısı çift taraflı, bir yüzü dokuma, bukle halı, diğer yüzü kauçuktan olan bu bagaj paspası aracınızı aşınma ve kire karşı korur. Eşyaların taşıma sırasında güvenli olmasını sağlayan file, bagaj bölmesini düzenlememize de olanak sağlar. Multimedya sistemi ile aracınızda video izleyebilir, navigasyon ile yolunuzu bulabilir, geri görüş kamerası ile aracınızın arkasını görebilirsiniz. Yan cam rüzgârlığı ile camı çok az açarak araç içini havalandırabilirsiniz. Böylece araçtaki yolculara rahatsızlık vermeden havanın dolaşımı sağlanır. Çamur ve çakıl sıçramalarına karşı kasa altını etkin şekilde korur. Paslanmaz çelikten olan ayna kaplaması, kapı kolu ve kapı eşiği ile aracınızın şıklığına şıklık katabilirsiniz. Krom sis farı çerçevesi ile aracınız çok daha çekici bir görünüme sahip olur. Renault Fluence aracınıza daha sportif ve şık bir dokunuş katmak için bu aksesuarları tercih edin."

MUSTAFA GÜZEY

Editör: TE Bilişim