İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında cumartesi günü Konya'daydı. Seçim çalışmaları için Seydişehir, Ereğli ve Karapınar'da mitingler yapan Soylu, güncel olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Bugün Türkiye dimdik ayakta, Amerika saldırsa da Avrupa saldırsa da ayakta. Bizi büyük bir milletiz. Önümüzde tam 4,5 yıl var. Şimdi başka bir tezgah yapıyorlar. Acaba Türkiye’nin ileriye gitmesini engelleyebilir miyiz diye tezgah peşindeler" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya programları kapsamında ilk olarak Seydişehir ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap etti.  Burada konuşan Balan Soylu, bugün Türkiye’ye başka bir kumpas hazırlığı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz niye bu fotoğrafla karşınızdayız, burada hep beraberiz. Sadece Seydişehir belediye başkanlığını kazanmak için mi? Önümüzdeki 4,5 yıllık seçim olmayan bir dönem var. Türkiye hep ayakkabısının ucuna baksın, hiç geleceğe bakmasın diye hep arafta bırakmak istediler. Değerlerimizle, kutsallarımızla oynadılar. Türk Kürt, alevi sünni, laik dindar bizi birbirimizden ayırabilmek için her şeyi yaptılar. Bugün Türkiye dimdik ayakta, Amerika saldırsa da Avrupa saldırsa da ayakta. Bizi büyük bir milletiz. Önümüzde tam 4,5 yıl var. Şimdi başka bir tezgah yapıyorlar. Acaba Türkiye’nin ileriye gitmesini engelleyebilir miyiz diye tezgah peşindeler. 299 HDP’liyi, PKK’lıyı belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi listelerine soktular. Biz niye terörle mücadele ediyoruz. Madem Kılıçdaroğlu böyle tezgahlarla beraber meclislere taşıyorlar biz niye 94 tane belediye başkanını görevden aldık. Kaymakamlarımız, valilerimiz orada devlet adına millet adına suikast tehlikesiyle görev yaptılar. Madem bunları şehirlerin içerisine taşıyacaktınız. Önümüzdeki 4,5 yılı bize zehir zıkkım etmek istiyorlar. İstemiyorlar ki Türkiye büyüsün. İstedikleri hep elini açan, ürken korkan bir Türkiye olsun. Bugün özgür, bağımsız, yükselen bir Türkiye var. Son 30 yılın teröre katılımlarda en düşük sayısındayız. Şimdi Türkiye’ye yeni fitne tohumları ekiyorlar. Kılıçdaroğlu Türkiye’ye yeni bir tezgah kuruyor. Adam mı bulamadılar da bunları meclis üyesi yapıyorlar. Bu mücadeleyi sürdürmeyelim mi? Bu ülkeye yıllardır kan kusturuyorlar. Doğu ve Güneydoğu’yu yoksun bırakmak istiyorlar. Eğer 13-14 yaşındaki kızları Murat Karayılan’la Cemil Bayık’ın masasına meze yapanların burnundan fitil fitil getirmezsek. Biz Kato’da, Gabar’da, Cudi’de dolaşırken böyle dik yürüyoruz değil mi. Neden dik yürüyoruz biliyor musunuz? Sizin o 50 gramlık oy pusulanız, verdiğiniz oy var ya sizin o sandığa giderken ‘evet bu ülkeyi başkalarına teslim etmeyiz’ dediğiniz iradenizdir bizi dik yürüten. 31 Mart’ta bir zafiyete uğrarsak, 1 Nisan sabahı valiyi, kaymakamı sokağa çıkarmazlar, rahat vermezler. Bunları şımartanlar var, Kılıçdaroğlu, zillet ittifakı var” ifadelerini kullandı. 

Bakan Süleyman Soylu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Seydişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Tutal için destek istedi. 

YENİ BAŞARI HİKAYESİ YAZACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şimdi hep birlikte yeni bir başarı hikayesi yazmak için hep beraber buradayız. İlçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve hükümetimizin güçlü yapısıyla bu seçimden sonra da inşallah hem Seydişehir’e hem Konyamıza hizmet için gayret edeceğiz, çaba sarf edeceğiz” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise “Yeni Zelanda’da elim bir saldırı yaşandı. Cuma namazı kılan Müslümanlara silahlı saldırı yapan cani 49 Müslümanı şehit etti. Bu tek başına bir caninin yapacağı iş değil, batı medeniyetinin, Avrupa’nın arttırdığı ırkçılığın, İslam düşmanlığının, yabancı düşmanlığının bir sonucudur. Bugün bunu sadece kınamakla kalan Avrupa’yı, batıyı da biz kınıyoruz. Artık bu düşmanlığa bir dur demeliler” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ ANLATMAYA GELDİK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ereğli ilçesinde Yunus Emre Meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. “Heyecanımızı, ufkumuzu, ideallerimizi, gelecek Türkiye’yi anlatmaya geldik” şeklinde konuşan Bakan Soylu, “Türkiye’ye kurulan kumpasları sizlerle bir kez daha paylaşmaya geldik. Başımızı sineye koymaya, sıcak sinenize koymaya geldik. On yıllardan beri bu millet çok sıkıntılar çekti, dertler çekti. Darbeler mi görmedi? Başbakanların asıldığını mı görmedi? Bu ülke bakanların asıldığını mı görmedi? Bu millet ekonomik saldırılarla mı karşı karşıya kalmadı? Şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim, o yıllardan beri bu milletin yakasından düşmediler. Başında hep kazan kaynattılar. Ülkem büyümesin, zenginleşmesin, güçlenmesin, ayaklarının üzerinde durmasın istediler. Bu ülke zengin olmasın, güçlü olup dünyaya sesini duyurmasın istediler. Bizi hep birbirimizden ayırdılar. Kardeşliğimize hep hücum ettiler. Türk, Kürt, alevi sünni, sağcı solcu diye bu ülkeyi parça parça etmek istediler. Ne zaman bir sevincimiz olsa hep kursağımızda bıraktılar. 60 darbe, 71, 80 darbe, en son o Amerikan uşağı olan o şarlatanın gerçekleştirmek istediği darbe. Bitmedi, hala devam ettiler. Irak’ın Kuzeyinde bir devlet kurdurmak istediler. Afrin’de bir terör merkezi oluşturmak istediler. Bizi güneyimizden, ticari yuvalarımızdan, bizi aynı millet olduğumuz o insanlardan uzaklaştırmak istediler. Ardından Amerika’nın başını çektiği ekonomik operasyonu, döviz operasyonları yaptılar. Arzuları şuydu. İktidarı zayıflatabilir miyim? Yerel seçimler geliyor, gücünü eksiltebilir miyim? Bunları hep yaptılar. Tüm bunları bir tek kişi engelledi. Irak’ın kuzeyinde bir devlet kurmalarını engelledi. Bunu bir tek kişi, Recep Tayyip Erdoğan engelledi” dedi. 

'BİZ AVRUPA DEĞİLİZ, AMERİKA, BATI DEĞİLİZ'

Bakan Soylu, “Yeni Zellanda’da olan meselenin sorumlusu kim belli. Avrupa’da ırkçılığı artıranlar, İslam düşmanlığı yapanlar. Kafalarını kuma gömüp iç siyaset yapanlar, insanlıktan nasibini almamışlar. Biz Avrupa değiliz, Amerika, batı değiliz. Onlar girdikleri her yerde yeraltı kaynaklarını, insanların emeklerini sömürdüler. Orada sadece fukaralık, açlık, susuzluk, biz 600 yıl Osmanlı Devletiyle dünyayı idare ettik. Sadece hakkaniyet, adalet, insanlık sağladık. Biz onlar gibi değiliz. Biz bugün 2 bin kilometrekare Afrin’deyiz. Biz 2 bin kilometrekare Azez, El-Bab’tayız. Biz orada huzuru, kardeşliği tesis ettik. Bizim orada öğretmenimiz, hemşiremiz, doktorumuz, savcımız, hakimimiz, kaymakamımız, polisimiz, jandarmamız, Mehmetçiğimiz var. Biz Batı gibi değiliz, sömüren değiliz. Bizim oralarda Allahüekber diyen imamımız var. Büyük bir milletiz” şeklinde konuştu. 

"FİTNE TOHUMU EKECEKLER” 

“Bizim güçlü olmamızdan, haksızlıklara ses çıkarmamızdan ürküp korkuyorlar” ifadelerini kullanan Bakan Soylu, “Güçlü bir Türkiye, özgür, zengin bir Türkiye istiyoruz. Dünyaya sözü hakim olacak bir Türkiye istiyoruz. Ama Kılıçdaroğlu ne istiyor? Kılıçdaroğlu yeni bir oyuna getiriyor Türkiye’yi. Bu önümüzdeki 4,5 yılda Türkiye’nin önüne hangi tuzakları kurarız diyenlerle ittifak kuruyorlar. CHP, İYİ Parti listelerinden belediye başkanlıklarını anlaştılar. O bir adam var. Adamın suratında meymenet yok. Diyor ki, Sezai Temelli, ‘Kürdistan’da biz kazanacağız’ diyor. Orası neresi ya? Batı’da AK Parti, MHP’ye kaybettireceğiz. Tezgah açık. 299, 300’ün üzerinde koyduk listeyi o anlayamamış diyor. Canlı yayında bir şey dedi. İstanbul’da İmamoğlu’na Ankara’da Mansur Yavaş’a destek veriyoruz ama seçim sonrası alacaklarımızı alacağız diyorlar. Senet, sözleşme yapıp ve diyor ki, ‘Biz alacaklarımızı alacağız’ Bu sözleşmeyi kimler yaptı. Kimlerin imzası var. Şehitlerin var mı? Gazilerin var mı? Milletin var mı? Bu sözleşmenin altında kimin imzası var biliyor musunuz? Saadet, İyi Parti, Amerikan uşağı FETÖ’nün imzası var. PKK’nın, terör örgütlerinin, Batı’ya diyet borcunu ödemeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzası var. Bu sözleşmede ne var biliyor musunuz? Türkiye sıçrama dönemine gidiyor. Aman bunu engelleyin. Hedeflere ulaşırsa Türkiye, insanların refaha ulaşırsa, Türkiye’nin önünde bundan sonra kimse duramaz. Bu sözleşmenin içerisinde bunlar var. Şimdi gelecekler, belediye meclislerine adamlarını sokacaklar. Meclis toplanacak ve diyecekler ki, ‘Şurada şu sokağın, okulun ismini şu şehidin ismini verelim. Şurada sizin askerlerinizin öldürdüğü bizim arkadaşlarımız var. Onun ismini de şu meydana verelim diyecekler. Türkiye’yi karıştıramayanlar önümüzdeki 4,5 yıl belediye meclisiyle karıştırmak için fitne tohumu ekecekler" diye konuştu. 

EREĞLİ'NİN GELECEĞİ DAHA GÜZEL OLACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün Ereğli Cumhur İttifakının en güzel fotoğraflarından birisini veriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak son beş yılda Ereğli’ye önemli hizmetlerde bulunduk. Ereğli’ye tam 145 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Altyapıyla ilgili önemli projeler hayata geçti. Birçok önemli projenin başladığını ve tamamlandığına şahit olduk. Şimdi yeni bir başarı hikayesi yazma zamanıdır. Rüstem Paşa Kervansarayının restorasyonu tamamlanmak üzere. İnşallah bir ay içerisinde bir Millet Kıraathanesi açarak sizlerin hizmetine sunacağız. Birlikte Ereğli’mizi ihya edeceğiz. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu sözümüzü de gençlerin isteği üzerine veriyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Sizlerin desteğiyle, uyum içerisinde İnşallah Ereğli’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm sorunlarını halletmek için söz veriyoruz. Destek sizden hizmet bizden Allah’ın izniyle. Hükumetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve AK Partili bir ilçe belediyesiyle İnşallah Ereğli’nin geleceği çok daha güzel olacak” dedi.

KARAPINAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son olarak Karapınar ilçesindeki mitinge katıldı. Mitinge vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulundu. Bakan Soylu, “Şimdi bir oyun kuruyor. Neye kuracak, 4,5 yıl önümüzde seçimsiz bir dönem var ya acaba Türkiye’nin önünü nasıl tıkarım, Türkiye’nin önüne nasıl takoz koyarım, kiminle işbirliği yaparım? Yaptı. Bu seçimde de zillet ittifakı denilen ittifak oluşturdu. İçinde PKK var mı? HDP var mı? İçinde o Pensilvanya’daki şarlatan var mı? İçinde Saadet Partisi var mı? İYİ Parti var mı? Tepesinde de CHP var mı? Ben bunlardan bir şey anlamıyorum. Hadi PKK’yı anladık FETÖ’yü anladık Saadet Partisi, İYİ Parti ya bunlar ömrü boyunca CHP Türkiye’ye bir çivi mi çaktı? Allah rızası için söyleyin, bir tek çivi mi çaktı bu ülkeye. Bunlara üç tane koyun versen ikisini kaybederler, birini zor götürürler. Ne olursa olsun bu Kılıçdaroğlu var ya 50 yıl sonra 100 yıl sonra kendi partisinde lanetle anılacak tarihin en büyük kötülüğünü yapmaktadır. Terör örgütleriyle işbirliği yapmaktadır bu net açıktır. Geçen gün diyor ki kim terörle işbirliği yapıyorsa Allah belasını versin. Bakın tezgaha bakın. Bırak o lafları bırak o lafları FETÖ Pensilvanya’da 16 Temmuz günü söyledi. Hatırlıyor musunuz? Kim darbe yaptıysa Allah belasını versin dedi. Siz o lafları bırakın diyeceksin ki kim PKK’yla işbirliği yapıyorsa Allah belasını versin. Kim ondan oy bekliyorsa Allah onun belasını versin” ifadelerini kullandı. 

DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Mitingde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Bu meydandan 15 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile hitap etmiştik. Orada söylediğimizi tekrar hatırlatıyorum. Bakanımız Konya’nın tüm meseleleriyle ilgileniyor. Karapınar’ın tüm meseleleriyle ilgilenmek de bizim boynumuz borcudur. Allah’ın izniyle nerede bir problem varsa mevcut belediye başkanımız Mehmet Yaka kardeşimizle Karapınar’a hizmet etmek için gece gündüz demeden gayret edeceğiz. Karapınar’ın geleceği çok daha güçlü olacak. Aramızda kahramanlığıyla, terörle mücadelede gösterdiği dirayetle Anadolu’nun soylu evladı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu var. Kendisine hoş geldiniz diyorum. Karapınar bu dönem tarihi bir fırsat elde etti. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Karapınarlı. Bizler bakanımızın talimatıyla adeta hizmet etmek için bekliyoruz. Mehmet Yaka kardeşimiz ikinci dönemde inşallah çok daha güzel işlere imza atacak” dedi.

İHA

Editör: TE Bilişim