24 Haziran seçimlerinin ardından saha çalışmalarına devam eden AK Parti teşkilatları ve milletvekilleri,biryandan esnaf, teşkilat, vatandaş ve basın kuruluşlarına yönelik teşekkür ziyaretlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular’la birlikte Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Hümeyra Eldek, AK Parti Meram İlçe Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kulu, Meram İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Büyükyıldırım, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Pelin Sayılar, Genç Bayanlar Komisyon Başkanı Esma Büyüksamancı da yer aldı. Güncel konularla ilgili çeşitli istişarelerin yapıldığı ziyarette Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Önümüzde önemli bir yerel seçimin olduğunu hatırlatan Arslan, yapacakları çalışmalardaAK Parti heyetinebaşarı dileklerinde bulundu. 

‘VATANDAŞLARIN DERTLERİYLE HEMHAL OLUYORUZ’ 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, 24 Haziran seçimleri nedeniyle yoğun bir kampanya dönemi geçirdiklerini hatırlattı. Seçimlerin ardından AK Parti olarak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerinin altını çizen Samancı, milletvekilleri ve teşkilatlarla birlikte sürekli sahada olduklarını söyledi. Bu kapsamda ilçe ziyaretleri yaptıklarını dile getiren Samancı, sözlerini şöyle sürdürdü, “AK Parti İl Teşkilatı SKM olarak yine programlarını sürdürüyor. Biz de bu programlar kapsamında teşkilatlarımızla sahadayız. Vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, baştan beri teşkilatların içinden yetişmiş biri olarak, teşkilatları ve teşkilatçılığı çok iyi biliyor. Bu nedenle bizlere memleketimizde siyasetin boşluk kaldırmadığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Biz de onun talimatları ve partimizin ilke ve prensipleri ile hareket ederek, şuanda vatandaşlarımızla beraberiz. Vatandaşlarımızın gündemi zaten bizim gündemimiz, memleketimizin gündemi. Özellikle şuanda memleketimizin içinde bulunduğu zor günler de göz önünde alındığında, vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olmamız hem onlar tarafından isteniyor hem de sorunların çözümü adına gerekli oluyor. Onların dertleriyle hemhal olup dertlenebilmek bizlerin asli vazifesi olduğu için güzel tablolar ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımız bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Şu döneme baktığımız zaman da biz de milletimizle beraber olacağız, onlarla birlikte dertleneceğiz sıkıntılarını çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. “

İTTİFAK KONUSU HENÜZ GÜNDEMDE DEĞİL 

Milletvekili Samancı, 2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerine AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından kurulan Cumhur İttifakı’nın yansımalarının olup olmayacağına açıklık getirdi. Samancı, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli zaman zaman ikili görüşmeler yapıyorlar. Şuana kadar bize ittifakla ilgili herhangi bir talimat gelmedi. 

Ancak iki lider arasında yapılan görüşmeyle bu konu şekillenir, olgunlaşır bizlere de bu konuda bir talimat gelirse, biz de bu talimata göre hareket ederiz. Şimdilik öyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu. 

‘SAFLARI SIKI TUTMALIYIZ’

Samancı, kur dalgalanmalarından dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin gerekli tedbirleri aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi. 

Yaşanan olumsuz duruma sadece Türkiye bazında bakmamak gerektiğinin altını çizen Samancı, şöyle devam etti, “Tüm dünya bir karmaşa içine girdi ve bunun tetikleyicisi de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump oldu. Bu yönüyle zor bir süreç. Biz daha önce ülkemizde bizim başımıza sarılmak istenen badireleri milletimizle birlikte sabır ve sükunet içerisinde atlattıysak bu süreci de atlatmış olacağız. Bu biraz daha farklı bir süreç. Çünkü ekonomi üzerinden vurulmaya çalışılıyor. Devlet olarak teyakkuz içindeyiz. Gerekli tedbirleri almak için bakanlıklarımız çalışıyor. Ama burada hepimize iş düşüyor. Devletin daha gayretli davranması gerekiyor vatandaşlarımızın da biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Dayanışma içinde bu badireyi de atlatacağımızı düşünüyoruz. Önemli olan safların sıkı tutulması ve gevşemememiz.”

‘VİCDANLI HAREKET ETMEK GEREKİYOR’ 

Dolar kurundan kaynaklı oluşan fırsatçılıkla birçok ürünün zamlanmasını değerlendiren Samancı, bu konuda Ticaret Bakanlığı’nın müfettişlerini görevlendirdiğini hatırlattı. Bu yolla, AVM’lerde ve işletmelerde gerekli incelemelerin yapıldığını ve uygunsuz durumlar söz konusuysa cezai müeyyidenin uygulandığını dile getiren Samancı, “Biraz vicdanlı hareket etmek gerekiyor. Fırsattan istifade ederek vurabildiğimizi vuralım mantığı bu millete bir faydası olmaz. Karşı tarafı zarara sokmak kimseye faydalı olmaz. Karşılıklı olarak biz piyasayı alevlendiriyoruz. Bu durum hepimizi aşağıya çekiyor. Hepimize bu noktada iş düşüyor. Devlet gereken denetimi yapmak için personel gönderir ama vatandaşlar olarak bizler de gerekli tepkiyi vermemiz gerekiyor bu tür fırsatçılığa. Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı çalışmayla artık milli ve yerli üretimlerimizde milli logomuz olacak. Bu bizim için çok önemli. Burada bir nokta daha var: Bu kur artışı bizi sendeletti, üzdü ama bunu da fırsata çevirmek gerekiyor. Milli ve yerlileşme adına bu bir fırsat olabilir. Cumhurbaşkanımız da milli ve yerli konusunda geçmişten bugüne kadar önemli vurgular yapmıştı. Dolayısı ile biz bunu bir fırsata çevirip, yerli ve milli üretimi artırarak bu tür olumsuzlukları bir daha yaşamamak adına önemli bir adım atılacağını düşünüyorum. Fırsatçıların da devlet ve millet olarak karşısında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

100 GÜNLÜK EYLEM PLANINDAN ÖDÜN YOK! 

Ekonomideki mevcut durumdan Konya’daki yatırımların etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna açıklık getiren Samancı, şu değerlendirmelerde bulundu, “Mevcut durumdan dolayı yatırımlar istenilen hızda ilerlemeyecek. Geçici de olsa öyle bir durum var. Ama Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 100 günlük eylem planı kapsamındaki projelerden de ödün verilmeyecek. Bu yatırımlar devam edecek. Konya’yla ilgili olarak da açıklanan milli park projesi var, bu projeler devam edecek. Diğer taraftan Aselsan yatırımı var o devam ediyor. Arsa tahsisinin yapılması, paydaşların biraraya gelmesi gibi adımlar atılıyor. Bizler bu noktada yapılan yatırımların gecikmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ 

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular da, teşkilat olarak seçimlere hazır olduklarını söyledi. "Sadece seçim döneminde değil her zaman vatandaşla iç içeyiz" diyen Dolular, "2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlere de hazırız. Teşkilatımızla birlikte Meram'dan en iyi sonucu almak için yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Mahalli İdareler Seçimi ile adaylık süreçlerinin başlayacağını ifade eden Dolular, "Adaylık dönemi başlayacak. Teşkilat disiplini olarak adaylık noktasında herkese açığız. Mevcut Belediye başkanımız bizim belediye başkanımızdır haklarını sonuna kadar savunuruz. Yeni dönemde genel merkezimizin vereceği karar doğrultusunda nasıl bir sonuçla karşılaşacağımız önemli değil, sonuçta genel merkez kararı bizim kararımızdır. Mevcut başkanımızla devam derlerse devam ederiz, değiştirirlerse yeni gelecek başkanımızla da aynı şekilde hizmet üretmeyi sürdürürüz" ifadelerini kullandı. 

MERAM'DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK ZOR 

"Meram'ın hem artıları hem de eksileri var. Meram'da belediye başkanlığı yapmak çok zor. Hizmet üretmek o kadar kolay değil. Bir taraftan doğal sit alanlarımız var, bir taraftan imarsız alanları imara açmak var" diyen Dolular şunları kaydetti: "Belediyecilikte de en önemli konulardan biri imar. Meram'da da imar rahat olmadığı için rahat hizmet üretemiyorsunuz. Onun için başka ilçelerle değerlendirerek Meram başarılı veya başarısız demek haksız bir eleştiri olur. Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru da göreve gelir gelmez imar konusuna el atması bu konuda ne kadar hassas olduğunu gösteriyor. Şükran Mahallesi, Konya'ya kazandırdığı çok önemli bir proje ve ciddi bir başarı. 4-5 katlı binaları yıkıp yerine 2 katlı binalar yapıyorsunuz. Bir mahalleyi imara açtığımızda mahalliler 3-4 kat verilince telefon açıyor; 'başkanım her yerde 8 kat biz de niye 3-4 kat' diye eleştiride bulunuyorlar. Onlara şunu söylüyorum; 'sabırlı olun yakında binalarınız çok değerlenecek.' Çünkü insanlar artık nefes alabileceği mesken istiyor. Bu bölgeler yakında seçkin bölgeler olacak. Bir zamanlar site kültürü vardı şimdi herkes müstakil yer istiyor. Nezih bir mahalle oluşturursan kendi içinde kendi güvenliğini sağlar zaten. Zamanla bu da gerçekleştirecek. Meram'ın arsa üretme noktasında sıkıntıları var bunu da şehri bütünleştirerek çözebiliriz. Meram yeşil, Karatay tarih, Selçuklu yeni gelişim. Bunun üzerinde çalışmak gerekiyor. Meram gerçekleştirilecek projeler ile gözde bir yer olacak. Hizmet üretmeye devam ediyoruz." 

MERAM'IN YEŞİL DOKUSUNU KORUMALIYIZ 

Meram Eski Sanayi ve Ağır Bakım'ın olduğu araziyle ilgili ise Dolular, "Meram Sanayi'yle ilgili yapılmış bir imar planı var. Oduncular ve mahrukatçıların olduğu bölgenin mevcut imara göre yapılanması başladı. Eski sanayi bölgesinde de imar planı kapsamında çalışmalar yapılacak. Gazze Caddesi'nin devamının açılmasıyla birlikte önümüzdeki 3-4 yıllık süre içinde şehir dinamiği zaten zorlayacaktır sanayinin oradan kalkması için. Meram Eski Sanayi Loras Telafer Mahallesi tarafında oluşturduğumuz sanayi sitesine taşımaya başladı. Ağır Bakımın olduğu yerin de yeşil alan dışına çıkmaması için elimizden gelen mücadeleyi veririz. Dutlukır Parkı 100 günlük proje kapsamında Millet Bahçesi olarak açılacak ama orasının da Millet Bahçesi olarak kalması gerekir. Meram şehrin nefes alan bölgesidir. Yeşil Meram ifadesi buradan gelir. Burayı bu şekilde korumak gerekir. Bunda çok geç kalmışız. Bundan 30 yıl önce Meram'ın yeşil alanını korusaydık şehir bugün daha güzel bir hale olurdu" değerlendirmesinde bulundu. 

HASAN AYHAN-ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim