“KOBİ’ler, ekonominin kalbini besleyen damarlardır” diyen KONSİAD Konya Şube Başkanı Aydın, bankalar tarafından 100 milyon TL üzerinde borçlu firmalara sağlanan ‘Finansal Yeniden Yapılandırma’ imkanının, orta ve küçük ölçekli firmalara da sağlanmasını istedi. 

Bankaların 100 milyon TL üzerinde borçlu firmalara sağlayacağı ‘Finansal Yeniden Yapılandırma’ imkanını yazılı bir açıklama ile değerlendiren KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, bu uygulamaya KOBİ’lerinde dahil edilmesi gerektiğini söyledi. 

Açıklamasında KOBİ’leri makro ekonomiyi besleyen kılcal damarlara benzeten KONSİAD Konya Şube Başkanı Aydın; “Böyle bir uygulamada KOBİ'ler görmezden gelinemez. Banka borç yapılandırmasında büyük firmalara tanınan başvuru imkanı, 100 milyon TL altı borçlu orta ve küçük ölçekli firmalara da sağlanmalı. Bankaların KOBİ’lerin borçlarını da yapılandırmaya almaları, onlara soluklanacakları yeni bir alan oluşturacaktır” diye görüş belirtti. 

Aydın KOBİ’lerin neden bu sürece dahil edilmesiyle ilgili şunları söyledi; “Makro ekonomi ve büyük firmaları besleyen ve en az onlar kadar sürdürülebilirlik ihtiyacı olan firmalar, orta ve küçük ölçekli firmalardır. KOBİ’lerin görmezden gelinmesi demek, makro ekonomi için alınan önlemlerin yarım kalması demektir. Hükümetimizin ve yetkili kurumların bu konuda çalışma yaptıklarını biliyor ve yakınen takip ediyoruz. KONSİAD olarak bizim talebimiz, bu konuda alınacak tedbirlerin süratle hayata geçirilmesidir. Çünkü biz biliyoruz ki, KOBİ’ler ekonominin kalbini besleyen damarlar gibidir. Bu nedenle de ihmale gelmez. Borçlarını düzenli ödeyen, ancak ekonomik manipülasyon sonucu sıkıntıya giren şirketlere destek olunmalı. KOBİ’lerin borçlarının yapılandırması, bankaların yeniden kredi verebilir, büyümeyi destekleyebilir hale gelmeleri için de önem taşıyor.”

Açıklamasında orta ve küçük ölçekli firmaların, büyük firmalardan daha yüksek faizle kredi kullandıklarını hatırlatan Başkan Aydın; teminatta daha zorlu bir sürece tabi olan KOBİ’lerin sıkıntılarının çözülmesinin oluşturacağı etkinin büyük olacağını belirterek; “Bu bağlamda bankalara büyük sorumluluk ve görev düşüyor. Firmalar elini taşın altına koyarken, bankaların da bu süreci iyi yönetmeleri, yaşadığımız süreci aşmak için önem taşımaktadır” diye görüş belirtti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim