İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardından tepkiler gelmeye devamediyor. Çok sayıda Filistinli'nin saldırı ad ölmesi sonucu dünya müslümanlarıayağa kalkarak İsrail'i bir kez daha kınadı. Sokaklara dökülen halk “Kahrolsunİsrail” sloganları attı, saldırıda hayatını kaybedenler için dua etti.

Saldırıya en fazla tepkiyi ise yine Konya gösterdi. Saldırı haberindensonra sokaklara dökülen Konyalılar, masum insanları katleden İsrail'i kınadı.“Katil İsrail”sloganları atan halk, İsrail'in kanla beslenen bir devletolduğunu bir kez daha haykırdı.

Dün de Filistin’de ölenler için Konya Kapı Camisi'nde öğle namazından sonragıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında Milli Türk Talebe Birliği Konyaİl Başkanı Mustafa Türker basın açıklaması yaptı. Türker açıklamasında, “Gönülisterdi ki bugün burada özgür Filistin’in kurulmuş olması nedeniylemutluluğumuzu belirtmek için bir arada olalım. Fakat İsrail’in şerefsizce vevahşice düzenlenmiş olduğu saldırılar neticesinde şehit olan Gazzelikardeşlerimizin haberini almış olmak bize temennimizin ne kadar da uzağındaolduğumuz gerçeğini gösterdi” dedi.

Basın açıklamasının ardından Filistin bayrakları açan kalabalık tekbirgetirerek “Katil İsrail” sloganları attı.

İHA/HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim