Rusya Milli Güvenlik Akademisi Dış Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ne zaman Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşıp, doğu ile kucaklaşmaya başlasa batının bundan rahatsız olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin 5 bin yıllık medeniyetler kurmuş, dünyanın birçok kısmına yüz yıllarca hükmetmiş bir imparatorluğun varisi olduğunu vurgulayan Çetin, bu konuda Türkiye'nin neyi, kiminle nasıl yapacağını kimseden öğrenmeyeceğini bildirdi.

"15 Temmuz'da Türkiye, dünyanın doğusunu da kurtardı"

Türkiye ile Rusya yakınlaşınca doğu birliğini getireceği için batının bundan endişe ettiğini belirten Çetin, Rusya bunu apaçık dillendirip büyütmese de Rus Büyükelçisi Karlov'un Türk polisi kılığına girmiş CIA, FETÖ ajanı tarafından vurulduğunu gördüğünü dile getirdi.

FETÖ'nün, Türk okulları ismiyle Rusya ve Orta Asya'ya girdiğinde bunu bir istihbarat teşkilatı edasıyla yaptığına işaret eden Çetin, normal insanlara benzemeyen bu kişilerin 300-500 dolarlık maaşla çalışmak için buraya gelmelerinin inandırıcı olmadığını fark ettiklerini anlattı. Çetin, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda bu okullarda çalışan ABD vatandaşlarının İngilizce öğretmeni kılığında gelip de ajanlık yaptığını tescilleyerek yüksek mahkeme kararıyla FETÖ'nün okullarını ilk kapatan Rusya'dır. Türkiye süratle doğu birliğini sağlayıp örgütlere, çetecilere ve vatan hainlerine haddini bildirmelidir. Rusya'daki özellikle Kafkasya nüfusunun Türk dili konuşması ve Müslüman olması FETÖ'nün özellikle Kafkasya bölgesindeki Dağıstan, Çerkez, Kabardin ve Karaçay bölgelerine başlamasına sebep oldu. FETÖ, Rusya için de bir tehdittir. Rusya birliği, bunların ajan, Rusya'yı ve doğuyu çökertmek için özel gönderilen CIA elemanları olduğunu ispatlayınca ülke dışına attı, okullarını kapattı ama şu anda ticari faaliyetleri devam ediyor. FETÖ, Ermeniler ile iş birliği yaparak, Türkiye aleyhine PYD'yi, Ermeni soykırımını destekleme, Türkiye içindeki önemsiz konuları çok önemli gibi gösterip, dünyayı yanlış yöneltmeye, aldatmaya ve yalan söylemeye devam ediyor."

Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğunu ifade eden Çetin, 15 Temmuz'da Türkiye'nin hem kendisini hem dünyanın doğusunu kurtardığına dikkati çekti.

Editör: TE Bilişim