161.900 m2 toplam alanıyla Karatay’ın ikinci büyük parkı olan ve  mini futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası, jimnastik aletleri alanı, çocuk oyun grubu, 180 kamelyası, 4 süs havuzu, 5 olimpiyat halkası havuzu, 1100 m bisiklet pisti, 2300 m koşu parkurunun yanı sıra Fair Play Müzesi’ne ev sahipliği yapan Olimpiyat Parkı'na ilgi yoğun. 

Olimpiyat Parkı’nın en büyük farkı içerisinde olimpiyatlarda ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden Türk sporcularının başarı hikayelerinin anlatıldığı alanlar ile Fair Play Centilmenlik Ödülü kazanan sporcuların isim ve özgeçmişlerinin bulunduğu tablolar yer alan Fair Play Müzesi’nden kaynaklanıyor. Seyir terası ile Olimpiyat Parkı’nın güzelliklerini yukarıdan seyretme imkanı da sağlayan Fair Play Müzesi, dünyanın ilk ve tek Fair Play Müzesi olma özelliğini taşıyor. Avrupa Fair Play Birliği’nin büyük ödülü olan SPIRIT ödülünü Konya’ya kazandıran Müze; Olimpiyat Parkı’na gelenlerin gezmeden ayrılmadıkları bir ilgi noktasına dönüşmüş durumda.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konu ile ilgili yaptığı açıklamada Karatay’ın hoşgörünün beşiği olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, "Hz. Mevlana’nın ektiği hoşgörü tohumları, Karatay’ın bereketli topraklarında sekiz asır boyunca büyümüş ve tüm Dünya’ya yayılmıştır. Tam da bu noktada Fair-Play bizden uzak olmayan bir kavrama dönüşerek bütün kişisel hırslarından arınmış, rakibine saygılı, onu bir düşman olarak değil; yapılan karşılaşmada oyunun bir parçası olarak görerek ona maddi ve manevi anlamda zarar vermeyen adaletli ve hoşgörülü sporcuların düsturu olmuştur. Fair-Play Müzesi’nde Dünya’da ve Türkiye’de yaptıkları spor faaliyetleri neticesinde Fair-Play ödülüne layık görülerek ülkemizin hoşgörü ve dostluk ilkelerini spor tarihinin altın sayfalarına yazdıran sporcularımızın hayatlarının ve başarılarının yer aldığı  bölümler yer almaktadır. Fair Play ruhunu Konya’da ve Türkiye’de yaşatarak, sporu geliştiren ve ilerlemesine sağlayan bütün sporcularımıza teşekkür ederim”dedi.

“Hemşerilerimizin Fair Play Müzemize olan yoğun teveccühü bizi ziyadesiyle memnun etmektedir” diyen Başkan Hançerli, çalışmaların her şeyin en iyisine layık olan Karatay ve Karataylılar için süreceğini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim