Girişimci iş adamları Mustafa Tuğ, Mehmet Neşet Akdağ, Fikret Akdağ, Ali İhsan Tuğ ve Ramazan Tuğ tarafından işletilen Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı, Yeni İstanbul Caddesinde düzenlenen tören ile açıldı. 

Açılışa  Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Tanzanya Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondu, ile çok sayıda işadamı ile davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İşletme sahiplerinden Mustafa Tuğ, “Konyamızın marka lezzeti etliekmeğimizin hem Türkiye de hem de dünyada hak ettiği değeri alması için Dar-ı Lezzet markasını oluşturduk.  Konya'nın önemli etliekmek ustası ve işinin ehli Mehmet ve Fikret Dağ kardeşler ile güçlerimizi birleştirerek daha kaliteli ve nezih etliekmek sarayı oluşturduk.  Konya etliekmeğini marka yapmak istiyoruz. Etliekmek markalaşmayı hak eden en önemli lezzetlerimizden. Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı markamız ile Konya’ya değer katmak istiyoruz. Etliekmeği bütün şehirlerimize ulaştırmak istiyoruz.  Özellikle şirket toplantıları, özel davetler ve kutlamaları için nezih bir mekan oluşturduk. Konya’da yapılacak etliekmek festivaline Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız.  Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.  Bir diğer İşletme sahiplerinden Mehmet Neşet Akdağ ise, “  1973 yılından bugüne kadar sektörün içinde yer alıyorum.  2008-2009 yıllarında açtığımız Kütahya ve Yalova’da Konya’yı çok iyi temsil ediyoruz.  Dededen gelen mesleğimizi torunlar olarak devam ettiriyoruz.  Etliekmeğimize bir şeref kazandırmamız gerekiyordu ve bizde bunu kazandırdık”  ifadelerini kullandı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka, ise yaptıkları konuşmalarda girişimcileri tebrik ederek hayırlı uğurlu olsun dileklerini ilettiler. Konuşmaların ardından dua ile protokol üyelerin kestiği kurdele ile Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı hizmete açıldı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim