Tanır ve beraberindekiler, Şeker-İş Sendikası Ilgın Şubesi'ni ziyaret ederek, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararıyla ilgili Sendika Başkanı Yusuf Yazır ile görüştü. 

Farklı hükümet dönemlerinde Milli Savunma, Orman, Sağlık ve Bayındırlık bakanı olarak görev yapan Tanır, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararının doğru olmadığını ve sendikaya gerçekleştirdiği ziyaretle destek vermek istediğini söyledi.

Ilgın Şeker Fabrikasının 1977 yılında temeli atılırken çok heyecanlandığını, bir evladın doğuş müjdesi gibi olduğunu dile getiren Tanır, şunları kaydetti: 

"Bu evlat, hep hayırlı oldu. Binlerce aileye iş verdi, çocuk okuttu. En önemlisi de vatana millete hep hayırlı oldu. Ödüllendirilmesi, korunması gerekirken neden cezalandırılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Hele ki bu fabrika 2017-2018 sezonunda birincilik plaketi ile ödüllendirilmişken, yapılan haksızlık gelecek nesillere nasıl anlatılır. Bizler çok zor şartlar altında 90 sene evvel yapılan ülke ekonomisini bu günlere gelmesini sağlayan değerlerin böyle yok olmasına seyirci kalamayız."

Yazır da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Tanır ve beraberindekilere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim