Kuruluşundan bu yana geçen kısa zaman içerisinde pazarın 3 büyük oyuncusundan birisi olan Erkunt Traktör, tarım ve hayvancılık sektörünün profesyonelleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Erkunt Traktör bir yandan fuarda İç Anadolu Bölgesi’nde en çok tercih edilen ürünlerini sergilerken, bir yandan da çiftçilerden aldığı görüşler doğrultusunda yeni ürünlerini tasarlamaya devam edecek. 

Fuarda bulunan Erkunt Traktör yetkilileri, Common Rail Dizel motorların aslında Avrupa Birliği Ülkeleri ve Amerika’da kullanılmasının zorunlu olduğunun, ama Türkiye’de bu motorların kullanımının henüz mecburi olmadığının altını çizdi. Piyasada bulunan motorlar içerisinde Common Rail dizel teknolojisinin doğayla, traktörün diğer aksamlarıyla ve insan sağlığı ile en barışık motorlar olduğunu belirten yetkililer, dünya çapında bundan daha ileri bir teknoloji bulunmadığını kaydettiler.

Erkunt Traktör Satış Müdür Yardımcısı Yiğit Kosova, Common Rail Dizel teknolojisi hakkında yaptığı bilgilendirmede, "Çevreci ve az yakıt tüketmesiyle tanınan Common Rail Dizel teknolojisi, çoğu kişinin otomobillerden tanıdığı bir sistem. Bu sistem son derece sessiz ve dumansız çalışıyor, çiftçi tarlada en ağır işi yaparken bile otoyolda araba kullanıyormuş gibi hissediyor." ifadelerini kullandı. Erkunt’un ürün çeşitliliği üzerine konuşmasına devam eden Kosova, "Ürünlerimizde çok geniş bir seçenek yelpazesi sunuyoruz; 110 farklı modelimizle Türkiye'nin farklı noktalarındaki her bir çiftçi, Erkunt Traktör'e geldiğinde kendi yöresinin toprak yapısına, coğrafi koşullarına, hatta ürettiği ürüne özel bir traktör bulabiliyor" dedi.

"250 dönüm ve daha büyük arazi sahiplerinin tercih ettiği yenilenen Kıymet 90 Lüks, kullanıcısına düşük yakıt tüketimi ile yüksek performans sağlıyor" diyen Yiğit Kosova, "Kıymet 90 Lüks’te; 16 ileri 16 geri elektronik düğmeli buçuklu vites sistemi (power shift) şanzıman, sürüş konforunu arttırmak için klimalı kabin, elektro hidrolik 4 WD geçişi ve diferansiyel kilidi bulunduğunu aktaran Kosova, fuarın gözdesi olacak Kıymet 90 Lüks’ü ve diğer modellerimizi yakından incelemeleri için tüm çiftçileri fuar alanına davet etti.

Bu sene ürün yelpazemizi geliştirmeye, kalitemizin devamlılığını sağlamaya ve ihracatımızı artırmaya yönelik yatırımlar yapmayı planladık.   Yatırım hedeflerimizin yanı sıra, bu yıl yine çiftçilerimizle beraber ilerledik, özellikle yeni modellerimiz üzerinde çalışırken onlardan aldığımız geri bildirimleri değerlendirdik ve ortaya onların ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler çıkardık. Fuarda yerli ve yabancı sektör profesyonellerine ürünlerimizi inceleme fırsatı sunmanın yanı sıra, kendileriyle fikir alışverişinde bulacağız. Yeni modellerimizi geliştirirken her zaman olduğu gibi onlardan gelen öneri ve talepleri değerlendirecek ve 2018 modellerimiz için yine çiftçi dostlarımızın fikirlerinden ilham alacağız" ifadelerini kullandı. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim