Sağlık tesislerinin verimliliğini değerlendirmek ve problemleri yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla düzenlenen hastane değerlendirme toplantılarına Ereğli Devlet Hastanesi ile devam edildi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile birlikte hizmet başkanlarının ve yardımcılarının da hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında Ereğli Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri ve hastanenin mali tablosu incelendi.

İnşaat aşamasından itibaren hastaneyi en güzel şekli ile hizmete sunabilmek için defalarca Ereğli’ye geldiklerini ve çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Devletimiz bizlere çok güzel bir tesis teslim etti. Bizlere de düşen sizlerle birlikte burayı en verimli ve kaliteli hizmet sunumuna hazır hale getirebilmekti. Allah’a çok şükür hastanemiz tam da düşündüğümüz gibi kaliteli sağlık hizmeti sunan ve vatandaşlarımızın memnuniyetini alan bir hastane olarak hizmetini sürdürüyor. Bunun olduğunu görmekten dolayı da çok mutluyum” dedi. Devlet tarafından verilen kaynakların israf edilmeden vatandaşların hizmetine sunabilmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Koç, “Yaptığımız bu tür toplantılarda ki tek hedefimiz eksiklerimiz varsa hep birlikte o eksiklikleri gidererek daha güzel bir hizmet sunumu sağlayabilmektir” dedi.  Ereğli’nin hem sağlık yatırımları ile hem de ilçe de görev yapan toplam 51 uzman hekim sayısı ile altın çağını yaşadığını belirten Prof. Dr. Koç, “Ereğli ilçemizdeki 1. Basamak sağlık tesislerimizden Bakanlığımız vizyonuna uymayanların tamamı Bakanlığımız, belediyemiz, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yenilenecektir. Bu örnek çalışmalarımız ile birlikte hem çalışan memnuniyeti hem de hasta memnuniyetinin en üst seviyelere çıkmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Ereğli Devlet Hastanesi’nin hizmet alanı ve nüfusu itibari ile çok geniş bir bölgeye sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Ereğli ilçemizde tek hastane konumunda bulunan hastanemizin ihmal edilebilecek hiçbir aşaması yoktur. Bu nedenle hastanede bulunan bütün birimlerimiz 1.derece de önceliklidir. Ereğli’den Konya’ya sevk oranlarını azaltmak için de bu hastanemizde hiçbir eksiğimizin kalmaması önemlidir. Hedefimiz 2019 yılı sonunda hastanemizin A grubu hastane olmasıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

İl Sağlık Müdürümüzün ardından kürsüye gelen Hastane Başhekimi Uz. Dr. İskender Gökçay de ayda yaklaşık 70 bin hastaya sağlık hizmeti sunduklarını vurguladı.  2019 yılında hastanelerinde önemli projeleri hayata geçirmek istediklerini de belirten Başhekim Gökçay, hedeflerinin HİMSS 6 sertifikasını almak olduğunu da söyledi.  Başhekim Gökçay’ın ardından Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yavuz’da 1. Basamak sağlık hizmetleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde verilen sağlık hizmetleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantı soru cevap kısmı ile devam etti. 

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından hastane idarecileri ve beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte hastanenin ilaç, tıbbi sarf, mutfak, arşiv gibi depolarını gezen Prof. Dr. Koç, hastane de tedavi gören hastalarla ve yakınları ile de sohbet etti. Programın sonunda Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet, Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Ereğli’de bulunan 4 ayrı 112 acil sağlık istasyonunu da ziyaret ederek çalışanlarla istişarelerde bulundular. Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet, inşaatında sona gelinen Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile yapımı hayırsever iş kadını Halime Demirel Akbel tarafından gerçekleştirilen 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatında da incelemelerde bulundular.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim