Başbakan Bülent Ecevit’in Esenboğa Havalimanı’ndan İngiltere’ye uğurlanışının ardından Başbakan vekili olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, devrin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar’a, Harekâtı derhal başlatın emrini verdi.  Bu emrin alınmasından yarım saat sonra, ‘ABD’nin 6. Filo’sunun İtalya’dan Akdeniz’e açıldığı’ şeklinde bir istihbarat geldi.

Bu istihbaratı alan Erbakan Hoca, yine Esenboğa Havalimanı’nda pilotlara hitaben bir konuşma yaptı. Toplam 173 pilot U şeklinde sıralandı. Erbakan Hoca’nın yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar paşa ve kuvvet komutanları vardı. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 6. Filo’nun 15 parça gemiden oluştuğunu, en büyüğünün ise Kennedy uçak gemisi olduğunu, her geminin bacasından bir pilotumuzun dalış yapacağını, Kennedy uçak gemisine ise iki pilotumuzun kamikaze pilotları gibi saldırıp saf dışı bırakacaklarını, bu nedenle 16 gönüllü pilota ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ve gönüllü pilotların üç adım öne çıkmasını istedi. Orada bulunan toplam 173 pilotumuzun hepsi derhal üç adım öne çıktı. Bu onurlu tutumdan son derece memnuniyet duyan Erbakan Hoca, İkinci emri bekleyin! deyince ve bundan 15 dakika sonra gelen ikinci istihbarat: ABD’nin 6. Filo’sunun ilerlemesi durdu, olduğu yerde demir attı! şeklinde oldu. Milli Görüş Lideri Erbakan Hoca’nın çelik iradesi ve milli cesareti ABD’yi hizaya getirdi.  Bu sebepledir ki Kıbrıs harekatı inanç ve azim ve irade öyküsünün adıdır. Yine bu günlerde sene-i devriyesinde, Kıbrıs harekatında şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi. 

CİDDİYETLE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ 

Saadet Partisi'nin kuruluşuyla ilgili de konuşan Ceylan, şunları kaydetti: "Bir hareket düşünün ve bu hareketin temsilcisi partiler, defalarca katılmasına rağmen yine inanç ve azimle 20 Temmuz 2001 tarihinde Saadet Partimiz kurulmuştur. Dünyada tek bir mazlum kalmayana dek herkesin aynı hak ve özgürlükler çerçevesinde yaşatılması hususunu prensip edinen ve bu vizyonda çalışmalarını gerçekleştiren bir hareketin temsilcileri olduğumuz için rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Saadet Partisi olarak çalışmalarımızı ciddiyetle ve samimiyetle yerine getiriyor ve gelecek nesillerimize de aynı duygu ve düşünceyi aktarma gayretinde bulunuyoruz. Bu vesile ile tekraren Kıbrıs Barış Harekatında çok önemli bir rol oynayan başta Liderimiz  Merhum Necmettin Erbakan Hocamız olmak üzere şehit ve gazilerimize Allah'tan Rahmet gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz.  Ve yine Saadet Partisi Selçuklu Gençlik Kolları olarak geçmişten günümüze büyüklerimizin göstermiş olduğu aynı aşk, azim ve heyecan ile çalışacağımıza söz veriyor sizleri Allah'a Emanet Ediyorum."

EMİNE ÖZDEMİR 

Editör: TE Bilişim