Bayrakçı'ya Saadet Partisi Konya Halkla İlişkiler Başkanı İsmail Aydilek, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Kemal Aytek ve Engelliler Koordinasyon Başkanı Kerim Şenel eşlik etti. Bayrakçı, engellilerin sadece bir gün değil; yılın 365 günü hatırlanması gerektiğine dikkat çekti. 

Bir zamanlar Türkiye'de yapılan araştırmada yüzde 12,29 oranında engelli olduğunun söylendiğini aktaran Bayrakçı, “Bu oranın günümüzde yüzde 7 olduğu söyleniyor. Söylemlerin sahibi de Başbakandır” dedi.  15 yıldır iktidarın değişmediğini hatırlatan Bayrakçı, “Burada yaman bir çelişki var. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli sayısı hayli fazladır. Engellilerin problemleri de her geçen gün artıyor.  Siyaset, çözüm üretme yeri olmalıdır. Problemleri çözme hususunda belli gayretler var. Hükümete teşekkür ediyoruz ama yapılanlar yeterli değil. 54. hükümetin 1996 yılında yaptığı hizmetler ve çıkarmış olduğu Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'lar, günümüze ışık tutmuştur. Merhum Erbakan hocanın engelliler ile ilgili yaptığı çalışmalar, diğer Türk hükümetlerinde bugüne kadar görülmemiştir. 'Olumlu hizmetlerin hepsini biz yaptık' diyen iktidar, bunları göz önüne alarak, düşünmelidir” açıklamalarında bulundu.

ZİHNİYETTE VE ENGELLİYE BAKIŞTA DEĞİŞİKLİK OLMASI LAZIM

AK Parti hükümetinin engelli istihdamını 50 bine çıkardık söylemlerini de değerlendiren Başkan Bayrakçı, madalyonun diğer yüzüne bakmanın da faydalı olacağına vurgu yaptı. Günümüzde ne kadar işsiz engelli olduğuna da kafa yorulmasının önemini belirten Bayrakçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Engelli Hakları Sözleşmesini ilk imzalayan ülkelerden birisiyiz. Engelliler ile ilgili çokça kanun bulunuyor. Kanunlar kadar ise yürütmede sıkıntılar var. Mevzuatlar olumlu fakat bürokrasi engel teşkil ediyor. Zihniyette ve engelliye bakışta değişiklik olması lazım. Görme engelliler için kaldırımlarda sarı şeritli yollar yapıldı. Görme engellilerin yolu getirilip, elektrik direğinde veya ağaçta bitiriliyor. Şehirlerde ciddi alt yapı sıkıntısı var. Engelliler için yapılan yollar sadece kanuna uymak için yapılmış.” Saadet Partisi'nin engelliler ile ilgili yaşanan sıkıntıları tüzüğüne aldığını da kaydeden Bayrakçı, “Bütün partilerin engelliler koordinasyon merkezi vardır. Fakat Saadet Partisi Milli Görüş geleneğinden geldiği için engelliler biriminin oluşmasını parti tüzüğüne almıştır. Bu bir ayrıcalıktır” dedi.

HASİP MUTLU 

Editör: TE Bilişim